Аз първо се сетих за тази тук Домашна месена торта.
Много ми е странно, че никога не бях чувала нито за хиляда листа, нито за Наполеон :oops:
Моят сладкиш се получи от Айле сладкиша, който прочетох тук в сайта, но нямах кори и взех бутертерсто, и то не на пластове, а вертикално навити ленти. Ще сложа рецептата в сайта.
Ами смятам да пробвам с бутертесто и крем, най-обикновен, този тук например Жълт крем.
От рецептите, които прочетох, не разбирам, дали кремът трабва да попие в блатовете, или трябва да останат хрупкави?
В рецептата на Веси кремът е маслен, не вярвам тай да попива, или???
Гале, този пълнеж в Испания, за който си писала - той овлажнява ли листите?
Хиляда листа
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Рали,кремът не попива.Листата си остават хрупкави.Тук се използва този крем http://www.receptite.com/recepta.php?r=11092.Прави се по следният начин:Многолистното тесто се размразява/предполагам,че и там се продава замразено/,поставя се в тава върху хартия за печене и се пече около 30 мин на 180º/предварително загрята фурна/.Забравих-когато сложиш тестото в тавата,маркирай с нож правоъгълници,така ще го разрежеш на парчета по-лесно след като се изпече.Като изстине,вкарай крем във всички празнини с помощта на сладкарски ръкав.Най-отгоре се поръсва с пудра захар,към която можеш да прибавиш и малко канела на прах,ако обичате.Качих снимки в галерията,но все още не са излезли.Ще се опитам след това да ги сложа тук във форума.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
http://www.receptite.com/snimki.php?st= ... to=11207На тази снимка блатовете са разделени,за да се сложи крема между тях.На неодобрената снимка беше другия вариант със запълване на празнините,който на мен лично по ми харесва.Отвори тук,за да видиш снимката само http://servicios.laverdad.es/gastronomi ... 0205c.html.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Сладкарски крем
* 1 л прясно мляко
* 250 г захар
* 4 бр. жълтъци
* 90 г царевично брашно (на прах)
* кората на 1/2 лимон, нарязана на лентички
* 1 пръчица канела
* 1 ч.л. масло
От млякото се отделя 100 мл (студено), смесва се с царевичното брашно и когато се разтвори се разбива с жълтъците. Останалото количество мляко се слага на слаб огън със захарта, канелата и лимоновата кора. В момента на завиране се прибавя на тънка струйка сместа с жълтъците. Бърка се енергично 1-2 минути, докато кремът се сгъсти. Отстраняват се канелата и лимоновата кора и се прибавя маслото.
Този крем е подходящ за всички торти и украси. Може да се прибави какао или шоколад на прах, за да се получи шоколадов крем. Ако се използва за пълнеж (на еклери например), захарта се намалява наполовина.
* 1 л прясно мляко
* 250 г захар
* 4 бр. жълтъци
* 90 г царевично брашно (на прах)
* кората на 1/2 лимон, нарязана на лентички
* 1 пръчица канела
* 1 ч.л. масло
От млякото се отделя 100 мл (студено), смесва се с царевичното брашно и когато се разтвори се разбива с жълтъците. Останалото количество мляко се слага на слаб огън със захарта, канелата и лимоновата кора. В момента на завиране се прибавя на тънка струйка сместа с жълтъците. Бърка се енергично 1-2 минути, докато кремът се сгъсти. Отстраняват се канелата и лимоновата кора и се прибавя маслото.
Този крем е подходящ за всички торти и украси. Може да се прибави какао или шоколад на прах, за да се получи шоколадов крем. Ако се използва за пълнеж (на еклери например), захарта се намалява наполовина.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Хиляда листа на френски е : mille feuilles
Последна промяна от PassionFlower на чет авг 27, 2009 6:02 pm, променено общо 1 път.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти: