Страница 2 от 2

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:15 pm
от Aliana
Аз първо се сетих за тази тук Домашна месена торта.

Много ми е странно, че никога не бях чувала нито за хиляда листа, нито за Наполеон :oops:

Моят сладкиш се получи от Айле сладкиша, който прочетох тук в сайта, но нямах кори и взех бутертерсто, и то не на пластове, а вертикално навити ленти. Ще сложа рецептата в сайта.

Ами смятам да пробвам с бутертесто и крем, най-обикновен, този тук например Жълт крем.

От рецептите, които прочетох, не разбирам, дали кремът трабва да попие в блатовете, или трябва да останат хрупкави?

В рецептата на Веси кремът е маслен, не вярвам тай да попива, или???

Гале, този пълнеж в Испания, за който си писала - той овлажнява ли листите?

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:29 pm
от Galya68
Рали,кремът не попива.Листата си остават хрупкави.Тук се използва този крем http://www.receptite.com/recepta.php?r=11092.Прави се по следният начин:Многолистното тесто се размразява/предполагам,че и там се продава замразено/,поставя се в тава върху хартия за печене и се пече около 30 мин на 180º/предварително загрята фурна/.Забравих-когато сложиш тестото в тавата,маркирай с нож правоъгълници,така ще го разрежеш на парчета по-лесно след като се изпече.Като изстине,вкарай крем във всички празнини с помощта на сладкарски ръкав.Най-отгоре се поръсва с пудра захар,към която можеш да прибавиш и малко канела на прах,ако обичате.Качих снимки в галерията,но все още не са излезли.Ще се опитам след това да ги сложа тук във форума.

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:32 pm
от Galya68
Току що видях,че не се отваря рецептата на крема и пише,че вероятно е изтрита.Представа нямам защо.Но,ако искаш ще ти кажа как се прави.

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:48 pm
от Aliana
Искам, я :P

Но само ако имаш желание и време.

А ето го моето подобие на милфьой

Изображение

Всъщност няма нищо общо с оригинала, как му напомни за това - незнам :?

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:48 pm
от Galya68
http://www.receptite.com/snimki.php?st= ... to=11207На тази снимка блатовете са разделени,за да се сложи крема между тях.На неодобрената снимка беше другия вариант със запълване на празнините,който на мен лично по ми харесва.Отвори тук,за да видиш снимката само http://servicios.laverdad.es/gastronomi ... 0205c.html.

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:51 pm
от Galya68
Сладкарски крем


* 1 л прясно мляко
* 250 г захар
* 4 бр. жълтъци
* 90 г царевично брашно (на прах)
* кората на 1/2 лимон, нарязана на лентички
* 1 пръчица канела
* 1 ч.л. масло

От млякото се отделя 100 мл (студено), смесва се с царевичното брашно и когато се разтвори се разбива с жълтъците. Останалото количество мляко се слага на слаб огън със захарта, канелата и лимоновата кора. В момента на завиране се прибавя на тънка струйка сместа с жълтъците. Бърка се енергично 1-2 минути, докато кремът се сгъсти. Отстраняват се канелата и лимоновата кора и се прибавя маслото.
Този крем е подходящ за всички торти и украси. Може да се прибави какао или шоколад на прах, за да се получи шоколадов крем. Ако се използва за пълнеж (на еклери например), захарта се намалява наполовина.

Хиляда листа

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:52 pm
от PassionFlower
Хиляда листа на френски е : mille feuilles

Публикувано: чет авг 27, 2009 5:52 pm
от Aliana
Вторият линк не съдържа снимка :( Копирай само адреса на снимката и го сложи тук, моля те :/

Публикувано: чет авг 27, 2009 6:27 pm
от Galya68

Публикувано: пет сеп 04, 2009 8:44 pm
от Aliana
Eто резултатът от търсенето. Направих ги по преведена ми от Галя рецепта, за което МНОГО й благодаря!

Гале, чакам да сложиш рецептата, за да кача снимките:


Изображение

Изображение


Станаха мнооого вкусни, мога да ги препоръчам на всеки!



:flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: