със сода?
имах една рецепта, но я забравих... :shock: :/
лесна баница
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Въпросът ти е много общ. За каква баница става въпрос - с кори /точени или готови/, завита, налагана или така наречената "мързелива баница"?
Най-добре е да отидеш в "Каталози"- "Тестени" - "Баници". Напиши в "Ключови думи" - "сода". Ще ти излезнат рецептите на баници със сода. Предполагам, че това ще те ориентира.
Желая ти успех!
Най-добре е да отидеш в "Каталози"- "Тестени" - "Баници". Напиши в "Ключови думи" - "сода". Ще ти излезнат рецептите на баници със сода. Предполагам, че това ще те ориентира.
Желая ти успех!
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 81
- Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
- Местоположение: Географският център на България
Аз правя моята баница така.Вземам листите за баница и в съответно подходяща тавичка започвам да нареждам ред листи натрошено сирене.На всеки трети лист слагам по малко олио и така докато се свършат листите.Нарязвам баницата и я заливам със 4 яйца разбити с 1 малка бутилка газирана вода. Най отгоре там където е срязано по ъглите слагам помалко маргарин или масло.Слагам да се пече и след като се опече обръщам баницата с тавата в друга по голяма тава,по този начин става по бухнала баницатаneli.mag написа:Малко общо казано СОДА. Къде се слага тя - в тестото или в плънката на баницата?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
И аз правя като Донита, става много хубава! Преди всичко е сочна, а не мазна.
Или - сиренето разбърквам с яйца и кисело мляко, наслагвам плънката без да слагам олио, нарязвам я, по разрезите и ръбовете наливам фанта или спрайт, и пека. Става друга, но също много хубава. И изобщо не е мазна, но не е и суха.
Или - сиренето разбърквам с яйца и кисело мляко, наслагвам плънката без да слагам олио, нарязвам я, по разрезите и ръбовете наливам фанта или спрайт, и пека. Става друга, но също много хубава. И изобщо не е мазна, но не е и суха.
www.facebook.com/artandhobby