Желатин
-
- началник печка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет окт 16, 2009 2:29 am
- :: 5 снимки от dapesil1973
- Местоположение: Австрия,Маутерн
Желатин
Как точно се процедира с желатин Ако някой има желание да ми обясни ще му бъда благодарна
Pepet
- krisi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 351
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
- :: 75 рецепти от krisi
- :: 323 снимки от krisi
- Местоположение: Sveti Vlas
Има разлика в зависимост дали ще се ползва за студено или за топло. Първоначалният принцип е един - желатинът се оставя в 6 с.л. студена течност (може да не е вода, може да е компот, сок...) и се оставя да набъбне 5 мин. След това:
За студено приготвяне - затопля се желатинът до пълното му разтваряне (не е задължително да е на водна баня). След това лъжица по лъжица се добавя към студената основна течност.
За топло приготвяне се разтваря на топло.
или за по лесно:
За едно пакетче - изсипваш в чаена чаша, заливаш със студена вода по-малко от половината чаша, оставяш настрана 10-15 мин, и повече да постои, нищо му няма, той набъбва в това време, след това го слагаш на водна баня и гледаш да не ти заври водата - лекичко бъркаш отвреме-навреме с лъжичка, докато се разтопят зрънцата. Не бъркай много усърдно, защото прави пяна. Това е, не е сложно.
Успех
За студено приготвяне - затопля се желатинът до пълното му разтваряне (не е задължително да е на водна баня). След това лъжица по лъжица се добавя към студената основна течност.
За топло приготвяне се разтваря на топло.
или за по лесно:
За едно пакетче - изсипваш в чаена чаша, заливаш със студена вода по-малко от половината чаша, оставяш настрана 10-15 мин, и повече да постои, нищо му няма, той набъбва в това време, след това го слагаш на водна баня и гледаш да не ти заври водата - лекичко бъркаш отвреме-навреме с лъжичка, докато се разтопят зрънцата. Не бъркай много усърдно, защото прави пяна. Това е, не е сложно.
Успех
-
- началник печка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет окт 16, 2009 2:29 am
- :: 5 снимки от dapesil1973
- Местоположение: Австрия,Маутерн