Страница 1 от 1

Приготвяне на карантия

Публикувано: съб дек 12, 2009 3:44 pm
от aseto
Как мога да приготвя свински черен дроб така, че да остане крехък?

Публикувано: съб дек 12, 2009 4:41 pm
от reni55
Най-лесният начин е да се нареже на тънки "пържоли" и да се изпече на грил тигана и накрая да се посоли.
Аз обичам дроб в дом. сос - Дробът се нарязва на парчета, слага се в тавичка, полива се с олио и се запича от двете страни. Прибавя се дом. сок + малко брашно + магданоз + сол + черен пипер на зърна и се залива дроба. Пече се до сгъстяване на доматите.

Публикувано: съб дек 12, 2009 4:51 pm
от Makaweli
Ние печем дроба на фурна. Реже се на парчета с дебелина около 1,5 см, овалва се добре в олио, залива се с вода, но да се го покрие напълно. Пече се на умерена фурна. За да остане крехък се вади когато като разрежеш парче дроб е леко кървав вътре. Така е и когато дроба се пържи на тиган. Посолява се след като се извади от фурната/тигана :serve:

Публикувано: нед дек 13, 2009 2:03 pm
от BABY
За да остане крехък дроба се прави така:
Измива се добре,нарязва се на парчета/дребни или по едри,както предпочитате/посолява се,поръсва се с една,две щипки сода и малко оцет.Оставя се за 10-15 мин.Можеш да овкусиш преди пържене с подправка за дреболии.На следващия ден дроба си е крехък пак.Откакто разбрах за тоя трик :D,само така правя дроб.Пробвай и няма да съжаляваш.Само внимавай да не го препържеш :P
Ако обичаш да хрупка,можеш да го оваляш в УНИВЕРСАЛНА ПАНИРОВКА С КОРНФЛЕЙКС.Страхотна е.Или пък галета :P

Публикувано: нед дек 13, 2009 4:18 pm
от aseto
Благодаря на всички за съветите!!!

Публикувано: нед дек 13, 2009 4:20 pm
от aseto
:clap: