Страница 1 от 1

Палачинки,катми или "нещо"друго?

Публикувано: чет дек 13, 2007 4:32 pm
от Kam
В някои ТВ програми попадам на тестени изделия,които много приличат на палачинки или катми.Мисля,че те са популярни в Китаи,Япония,Индонезия,Хаваи.Тестото изглежда много тънко,дори прозрачно,сочно и подтливо на прегъване.Запичат се за секунди,оформят се различни "джобове" и се пълнят с плънки и сосове/май в повечето случаи - солени/.Знае ли някой как се казват тези "прелести" и как се приготвят?

Публикувано: съб дек 15, 2007 1:46 pm
от xevi
В Азия са разпространени различни видове плосък хляб. В Индия плоските хлябове се използват заедно с техните силно подправени манджи, докато в останалия азиатски свят по-разпространена гарнитура са оризът и нудълсите.

Има много различни рецепти за приготвяне на плосък хляб, но мисля, че това за което питаш са всъщност оризовите палачинки. Обикновено се приготвят на пара и стават меки, белезникави и прозрачни.

Точно сега не мога да се сетя за рецепта, но ще се опитам да намеря няколко защото е интересно наистина. У нас харесваме плоските хлябове и често си правим от най-лесния вид - брашно, в което се сипва гореща вода и подправки. После го печем на тиган, понякога с плънка и го намазваме с масло - става супер и е разнообразие от обикновения хляб.

Публикувано: съб дек 15, 2007 11:44 pm
от Kam
Благодаря за информацията.Докато четях, се досетих,че наистина тестото е прекалено бяло и може би е оризово.Не съм срещала в магазините оризово брашно,но съм чувала,че може да се приготви от ориз/смлян или пасиран/.Рецептите за арабски питки и "подобни" са супер-наистисна са лесни и удобни,но липсва мекотата и сочнността на това тесто-поне така изглежда на ТВекрана.Очаквам с нетърпение повече подробности.