Страница 1 от 3

всеки знае......само аз не

Публикувано: ср фев 17, 2010 8:12 pm
от pepopen
даите съвет защо не ми става процеса,втасване, нито за пити нито за мъфини.спазвам рецептите на 100% че и повече.със жива мая без истекъл срок??!! :( :( :?

здр

Публикувано: ср фев 17, 2010 8:18 pm
от PassionFlower
Ами я кажи за тестото за питка кое как правиш,за да ти кажа ако има нещо,което не е както трябва.

Re: всеки знае......само аз не

Публикувано: ср фев 17, 2010 11:22 pm
от SweetyPie
pepopen написа:даите съвет защо не ми става процеса,втасване, нито за пити нито за мъфини.спазвам рецептите на 100% че и повече.със жива мая без истекъл срок??!! :( :( :?
Щом маята ти е прясна няма как да не втасат питките.
А мъфините се правят с бакпулвер илии сода и те не трябва да втасват.А само се бъркат малко и се пекат.

Публикувано: чет фев 18, 2010 4:06 am
от Pavel
Съвети за приготвяне на мъфини има в статията тук:

http://navigator.receptite.com/десерти/мъфини

Re: всеки знае......само аз не

Публикувано: чет фев 18, 2010 9:17 am
от mimsi
pepopen написа:даите съвет защо не ми става процеса,втасване, нито за пити нито за мъфини.спазвам рецептите на 100% че и повече.със жива мая без истекъл срок??!! :( :( :?
Дай повече описание на начина и количеството продукти,които използваш.За теста с мая няма как да не втасат.Виж с бакпулвер или сода по може да се случи провал,но с маята...
Чакаме и сме готови да те засипем с "акъли" хехе..... съвети !!!

Публикувано: чет фев 18, 2010 11:49 am
от dukato1
за да втаса тестото трябва да се сложи в топла стая :thumup:

не втасва ....само сант

Публикувано: чет фев 18, 2010 2:46 pm
от pepopen
за питката продуктите са от саита-месеница-http://www.receptite.com/recepta.php?r=4133 а за мъфинити са -козуначени-за жалост истрих рецептата защото не стана,просто исках да са по различни.Иначе със шоколад станаха мммм......6.

Публикувано: чет фев 18, 2010 7:10 pm
от SweetyPie
dukato1 написа:за да втаса тестото трябва да се сложи в топла стая :thumup:
Тесто може да втаса и в хладилник(по- бавно е) ,не само в топла стая.

Публикувано: чет фев 18, 2010 10:08 pm
от zuzkoto
Аз ползвам само суха мая и до сега не ми се е случвало да не ми втаса тестото. SweetyPie е права, че тестото втасва и в хладилника.

Публикувано: чет фев 18, 2010 10:43 pm
от guarinociro
много е важно какво брашно използваш.аз сам имала този проблем с едно американско брашно на което пише 0. опиши по подробно.успех при следващият опит,не се отказваи.