Страница 1 от 1

зимнина

Публикувано: пет сеп 10, 2010 5:30 pm
от mandragoraa
може ли рецепта за печени капии в буркани

Re: зимнина

Публикувано: нед сеп 12, 2010 10:16 am
от sever
mandragoraa написа:може ли рецепта за печени капии в буркани
http://www.receptite.com/recepta.php?r=15547

Публикувано: пон сеп 13, 2010 7:55 pm
от tillia

Зимнинa

Публикувано: вт сеп 14, 2010 12:00 am
от mamcheto61
:clap: Бързa и лecнa caлaтa зa зимaтa:
110мececти кaпии,опичaтe(можe и c горeлкa),обeлвaтe и ги нaрязвaтe.Прибaвятe 1ч.ч.олио,1ч.ч.оцeт,1ч.ч.зaхaр,1/2ч.ч.cол,чecън и мaгдaноз нa вкyc.Вcичко ce обърквa,пълни ce в бyркaни и ce cтeрилизирa 10 минyти.
Дрyгият нaчин e:опичaш чyшкитe,обeлвaш ги,cлaгaш ги върхy нaклонeнa повърхнинa дa ce отцeдят,поcолявaш ги лeко,рeдиш плътно в бyркaни и cтeрилизирaш 10 минyти.Нaдявaм ce дa cъм билa полeзнa cъc cъвeтитe cи!

Публикувано: вт сеп 14, 2010 7:49 pm
от neli.mag
Да си кажа и аз за моите червени чушки.
ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ С АСПИРИН - без сол и стерилизация

Да, наистина, на някого може да му се стори странно и неподходящо, кансервирането с асрипин, особено ако трябва да се консумират от малки деца , но, все пак въпрос на предпочпитание и вкус.
И така:
Каните свекито, мама или съпруга на помощ. :D Оставяте ги да пекат чушките на чиста неръждясала ламарина на открит огън. Веднага след изпичане, още горещи, необелени, чушките се пълнят в буркани, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Обаче, предварително, на дъното на всеки буркан се слага по 1 таблетка аспирин - в България има един от 500 мг. хапчето. /не съм пробвала с оня в шишенцата, който е по 300 мг/. Като напълните буркана, върху чушките се пуска още една таблетка аспирин. Стопяват се няма им нищо, не се притеснявайте, може от време на време да разклащате на следващите дни бурканите, да ги обръщате докато се разтопи всичко.
Чушките остават месести и твърди. Издържат до 2 години. Но у нас още след Нова година свършват.

Публикувано: вт сеп 14, 2010 10:42 pm
от Makaweli
Момичета, аз от години съхранявам печените чушки и патладжани във фризера и съм много доволна. Пека чушките, оставям ги да се изцедят и изстинат, след което без да ги беля ги разпределям в кесии за фризер и ги прибирам. Когато се ползват ги изваждам от фризера, оставям ги да се поотпуснат и още ненапълно размразени, но доста отпуснати се белят много лесно. Патладжаните трябва да се оцедят и обелят преди да се приберат в кесиите.

Публикувано: съб сеп 18, 2010 9:58 pm
от Anego
Не се препоръчва използването на аспирин от деца до 16 години,поради опасност от развитие на синдром на Рей.Всеки прави своя избор на консерванти,но не бива да се рискува здравето.Най-добре се запазват витамините при съхранение във фризер.Не забраняйте,че витамин С се разгражда на светлина и ако бутилките или бурканите не са матирани-в зимнината ще има само минерални соли и почти никакви витамини.

Публикувано: съб сеп 18, 2010 10:24 pm
от magi71
Прибирам ги във фризера както Бони, дори си правя и торбички за кьопоолу - по 3-4 чушки със 2 печени патладжана /вече обелени/.

Публикувано: нед сеп 19, 2010 10:41 am
от Sirena
От години всичко слагам във фризера, така избягвам ходенето до мазата :D ,
пипера и патладжаните - печени и обелени, боб и бамя - бланширани,
доматите - измити и подсушени и т н....Тази година ме домързя и не правих лютеница.