Страница 3 от 4

Публикувано: чет окт 28, 2010 2:36 pm
от BRIDA

Публикувано: чет окт 28, 2010 6:29 pm
от ivkaa75
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: момичета, страхотни рецепти невероятни :thumup: :thumup: :thumup:

Публикувано: пет окт 29, 2010 12:00 am
от lubopitka
Това е невероятна тема. Така много по-добре със снимков материал става ясно как се правят вкусотиите. :clap: :clap: :clap:

Публикувано: пет окт 29, 2010 1:55 pm
от Aliana
И аз прочетох всичко с голям интерес! Браво за презентациите! В момента нямам време да се включа с рецепта, но намирам темата много полезна! :thumup: :thumup: :thumup:

Публикувано: нед окт 31, 2010 9:10 am
от i4eto3421
Наистина е невероятна тема.Браво на всички.Невероятни сте.Какви идеи само,лелеееее.
:thumup: :thumup: :thumup: :thumup: :thumup:

Публикувано: нед окт 31, 2010 1:58 pm
от BRIDA

Публикувано: нед окт 31, 2010 2:19 pm
от BRIDA
:shock: Ла постна вита зелевица - La Dolce Vita Banitsa
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
зелеви сърми
За плънката: запържва се праз, моркови, патладжан, щипка червен пипер, добавя се измития ориз, сушени домати, девесил, кимион, джоджен, черен пипер. Когато оризът е почти готов, се сваля от котлона.
Върху зелето се разстила тънък слой от плънката, по цялата му дължина - суши техника. Колкото е по-голяма дължината на листото, толкова по добре. Навива се дълга пуричка, като единственото правило е и следващите пури да са горе-долу със същата дебелина.
Редите в тавичка, на дъното на която поставяте хартия за печене, за да може, когато “баницата” е готова, да я преместите цяла целеничка в подходяща чиния. После нишката завива от само себе си, вие само надплитате по околовръстното. Накрая, ако нямате готварска четка, занаятчийската намазвате дланите си със зехтин и ги прокарвате по повърхността на зелевицата, като притискате леко - така хем затвърждавате формата на охлюва, хем предпазвате зелето от прегаряне, без сармите да стават мазни. Печете на 180 градуса.
от http://forum.fishing-mania.com/

Публикувано: нед окт 31, 2010 10:10 pm
от krisi
:eek:Браво BRIDA невероятна тема. Страхотни рецепти има тук :thumup:
Ла постна вита зелевица - La Dolce Vita Banitsa изглежда страхотно, много ще се хареса на семейството :clap:

Публикувано: вт ное 02, 2010 9:49 pm
от BRIDA

Публикувано: чет ное 11, 2010 3:40 pm
от krisi
Ефектна плодова салата "Пъстър паун"
Изображение
Какво ще Ви е нужно:
* 1 круша
* 1 портокал
* 1 киви
* 1/2 лимон
* 1/2 банан
* 1 ягодка
* течен мед
* 1 плодче физалис ( а може и едноцветно коктейлно чадърче за украса или дълги, тесни листенца от ядливо растение).

Как да приготвите салатата:

1. Нарязвате крушата на дълги, тънки резенчета (с нож или подходящ кухненски резец).
Изображение

2. В голяма чиния нареждате резенчетата круша под формата на ветрило и с помощта на кухненска четка ги покривате с тънък слой мед - това ще бъде "опашката на пауна".
Изображение

3. Обелвате участъци от кората на портокала, така както е показано на снимката.
Изображение

4. Нарязвате портокала на филийки.
Изображение

5. Подреждате портокаловите кръгчета над широката част на ветрилото от круша
Изображение

6. Върху тях слагате кръгообразни резенчета киви.
Изображение

7. Отрязвате крайчето на банана и слагате плода във вертикално положение в долната, тясна част на вкусното "ветрило"- това ще бъде "вратлето на пауна". От двете страни на банана слагате по едно прегънато резенче портокал.
Изображение

8. Върху банановото пънче слагате ягодката и закрепяте с помощта на клечка за зъби.
Изображение

9. В горната част на легналата ягодка прикрепяте плодчето физалис, като предварително сте разтворили листенцата от шушулката му - това ще бъде задната част на пауновата главичка.
* Ако не можете да намерите такова плодче, използвайте коктейлно чадърче или листенца от ядливо растение.
Изображение

10. С част от портокаловото месо оформете очички, а за зеници използвайте по една семчица от кивито.
Изображение

Вашата вкусна и ефектна плодова салата е готова.
Изображение