Страница 9 от 18

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: вт апр 23, 2013 10:50 pm
от Makaweli
Аз също много уважавам и използвам черния бъз - за сок и чай - дървовидния бъз.
Плодовете на тревистия бъз използвам сушени, на сок или сладко. А при ужилване от оса или пчела ужиленото място хубаво се натрива със смачкани листа от тревистия бъз.

Козето сирене

Публикувано: пет май 10, 2013 7:22 am
от Makaweli
Козето сирене е познато от хилядолетия насам

Редица хора анатемосват козето сирене като тежко, миризливо и неприятно, а други редовно го консумират заради вкусовите и здравословните му качества.

Произход
Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че е произлязла в района на Европа, Централна Азия и Близкия Изток около 8000 г. пр.Хр. Според сведения, открити в египетска гробница, първото сирене се е появило около 2000 г. пр.Хр. и вероятно е било със структура на пресечена извара, каквито са саламурените сирена днес на Балканите. Но за разлика от произведеното в Близкия Изток - сиренето от Европа, където климатът е по-хладен, изисква по-малко сол за консервиране и става подходяща среда за полезни микроорганизми и плесени.

В 100 г козе сирене се съдържат 90 килокалории

Състав и здравословни ползи
* Козето сирене е много богато на полезни млечнокисели бактерии и по този показател превъзхожда сериозно повечето млечни продукти. Това се дължи на различните хранителни навици на козата. Тя се храни с най-свежите и млади листенца, клонки, плодове и цветя. За разлика от други тревопасни козата изяжда тревата чак до корените, където е едновременно сладка и кисела, което придава характерния вкус на козето мляко.

* Млечните бактерии в козето сирене пречат на развитието на патогенни микроорганизми. Когато даваме козе сирене на малки деца, е добре да се има предвид, че то е силен алерген, въпреки че за козето мляко се казва, че е най-близко до кърмата като състав.
Поради специфичния си кисел вкус козето сирене сполучливо се комбинира и с плодове и десерти Поради специфичния си кисел вкус козето сирене сполучливо се комбинира и с плодове и десерти

* Козето сирене е богато на белтъчини, кобалтови соли, калций и много витамини. Спомага за по-бързото лечение на белодробни заболявания, укрепва имунната и нервната система, лекува чувствителен стомах, помага при артрит, ревматизъм, диабет, сърдечни и бъбречни проблеми.

* Някои учени го наричат "естествен антибиотик", защото ни предпазва от редица заболявания. Голямото му предимство е, че се смила в стомаха за 20 минути, докато за кравето се изисква шест пъти повече време. Силицият, който съдържа, придава здравина на кожата и стимулира растежа на косата и ноктите.

* Козето сирене е ценено и в диетичното хранене, защото има с 40% по-малко калории от кравето и съдържа само 90 килокалории в 100 г.

Кулинарно приложение
Заради специфичния си кисел вкус козето сирене е сред най-разпространените "антипасти" (предястия в средиземноморската кухня) и често намира място върху апетитни хапки. Чудесно подхожда на червено вино и отлично се комбинира с редица вкусове, подходящи за салати, закуски, предястия, сосове, основни ястия, фондю, десерти и т.н.

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: нед юни 09, 2013 11:01 pm
от Makaweli
Момичета, вижте на какъв интересен тест за Алцхаймер попаднах - може би не е лошо за всеки един да опита да го направи :roll:


Ако ти си в състояние да подредиш този пъзел ще кажеш довиждане на Алцхаймера.

Тъй като ние възрастните хора ставаме все по стари, то ние се нуждаем да се ангажираме с проучване на заболяването Алцхаймер.
Този пъзел е лесно да бъде събран от вас ако вие не сте покосени от болестта на Алцхаймер, но е невъзможно да бъде направен от някой с това заболяване.
Пробвайте. Ако този пъзел е практически труден за вас тогава вашите психолози биха ви препоръчали допълнително изследване за проверка за Алцхаймер. Колкото по-рано се справите с Ацхаймера, толкова повече години ще се радвате на живота.
Сега има много нови методи за ранна диагностика, с помоща на които може да се лекува това заболяване.
Непознати до сега лекарства или електрически стимулации на мозъка изглеждат най-обещаващи в сравнение с различните хапчета.

Ако ти си в състояние да подредиш този пъзел ще кажеш довиждане на Алцхаймера.


http://www.brl.ntt.co.jp/people/hara/fly.swf

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: пон юни 10, 2013 12:02 am
от janova
Бони,много ми беше интересно! :thinking: Благодаря !Справих се ,само не засякох времето!Получих аплодисментите! :clap:
В очакване съм на нови тестове!

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: пон юни 10, 2013 12:40 am
от CVETETO3101
Много е забавен теста! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Направих го! :clap: :clap: :clap:
Благодаря ти Бони! :giflo1:

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: пон юни 10, 2013 8:56 am
от mami48
Момичета, не успях и се притесних,явно имам проблеми. :love: :love:

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: пон юни 10, 2013 11:37 pm
от Makaweli
Кате, не се шашкай - опитай пак :thumup:

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: вт юни 11, 2013 11:27 pm
от CVETETO3101
ориентирай се по парашута :)

ЛИМОН И СОДА БИКАРБОНАТ

Публикувано: съб авг 31, 2013 10:06 am
от Makaweli
ЛИМОН И СОДА БИКАРБОНАТ - 10 000 ПЪТИ ПО СИЛЕН ЕФЕКТ ОТ ХИМИОТЕРАПИЯТА !!!
ПИЙТЕ ЛИМОНОВ СОК ВСЕКИ ДЕН, АКО МУ ДОБАВИТЕ ЕДНА ЛЪЖИЧКА СОДА БИКАРБОНАТ Е ОЩЕ ПО - ДОБРЕ

Изображение

Лимонът е един вълшебен плод, който има способността да убива раковите клетки. Той е 10 000 пъти по-силен от химиотерапия. Защо не знаем за това? Защото има организации, които нямат интерес да знаем за чудните качества на лимона. За това, от сега нататък можете да помогнете на приятел, който има нужда, да разпространите това знание - трябва да се пие сок от лимон с малко сода бикарбонат за предотвратяване заболяването. Без захар или подсладители, вкусът е приятен – натурална лимонада. И разбира се, не предизвиква ужасно ефектите от химиотерапията. И ако можете да го направите, засадете си едно лимоново дръвче. Всички му части са полезни.
Колко хора умират докато тази тайна се пази внимателно, за да не бъдат поставени в рискове печалбите на големите корпорации.
Този плод има силен анти – канцерогенен ефект. Освен това има много други свойства. Има много силен ефект върху кисти и тумори. Този плод лекува от рак, тестван е за рак на всички видове, а ако се добави бикарбонат е още по- добре, защото ще се промени стойността на рН на тялото.
Лимонът притежава много силен анти - микробен ефект с много широк спектър на действие против бактериални инфекции и гъбички – те обикновено живеят на места с висока киселинност, добавянето на бикарбонат към вашият Лимонов сок вие ще промените стойността на рН на тялото към алкална, каквато в същност трябва да бъде , за да сте здрави. Лимонът е ефикасен срещу вътрешни паразити и червеи, регулира високо кръвно налягане и е Антидепресант, намалява стреса и нервните разстройства.
Интерес представлява източника на тази информация: идва от един от най – големите производители на лекарства, който казва, че след повече от 20 лабораторни тестове, извършени от 1970 до сега данните сочат че:
Лимонът унищожава злокачествените клетки в 12 типа рак, включителноно дебелото черво, гърдите, простатата, бял дроб и панкреас.

http://bg.netlog.com/DNen/blog/blogid=241705

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб авг 31, 2013 3:23 pm
от akva7
Бони,страхотна си с посочването на тези идеи :thumup:
Справих се с подреждането на пъзела.Относно сока с лимон,аз го знаех с портокал + лимон, но за содата сега го научих и ще пробвам с нея,но съм чела,че тя изтънява лигавицата на червата и не трябва да се прекалява .