Въпреки икономическата криза в България и света, или като на пук на нея аз се сдобих днес с нова " гарга "
, ама " рошава гарга "
. Вярно че тази придобивка ще разстрои семейния бюджет в следващите няколко месеца, но определено си заслужава.
По Коледа се завихриха едни кутсузлийски истории....Първо пералнята протече, поради запушване на един електрически винтил и наводни не само кухнята, но и коридора. Представете си как се перат пътеки в банята и при минус 5 градуса къде се сушат. Но те из без това си бяха достатъчно накиснати, та реших да ги потъркам яко с четката.
Точно на Бъдни вечер мятам постната содена питка и ядец
, фурната не вдига температура. Изсуших я на 130 С за около 3 - 4 часа. А междувременно две тави с тиквеник, са готови и си чакат реда, да не говорим за близо 6 килограмовата пълнена пуйка , малко ли хора щяхме да се съберем /между другото, тъй като тая пуйка я пекохме поне 3 жени и половина и на обяд по Коледа установихме, че е дефектна - нямаше го месото от едното бутче - от проба как е станала
/ . Историята с тиквеника и пуйката продължи с това, че мъкнах незнам си колко си тави и тенджери насам - натам
.
Пералнята мъжо я оправи, но за фурната - трябва терморегулатор , от къде пък сега такова нещо да се намери точно за този модел печка. След преговори с него за ремонта ,/ аз твърдях че е от ключа за нагласяне на температурата, но честно да си призная, след няколко проби и неестественото държание на температурата на фурната, май той беше прав /, накрая се ядосах и си поръчах " рошава гарга". Тая гарга си я бях замислила отдавна, но устоявах на аргументите - Къде ще я сложим?
Нова година я прекарах някак си на халогенна фурна и на фурната на майка ми.
Установих качествата на различните видове бисквити,
които се продават - поне за 3 - те торти които правих
с тях - нали са без печене...
И така днес т.е вчера, ми донесоха фурна - полупрофесионална, може да пече 4 неща едновременно, с разделител на две части, на които отделно да се регулира температурата и нагревателите, 70 литрова, направо отвътре си е огромна. За сега опаковката т.е шкафчето където ще стои се прави нейде из България и се надявам да стане до края на месеца. Обаче аз не се стърпях - пробата на фурничката бяха баничка и пържолки.