Добавяне на рецепти и участие във форума

Мнения, препоръки, съвети - всичко свързано с функционалността, съдържанието и дизайна на сайта и форума
Отговори
Потребителски аватар
Galya68
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнение от Galya68 » вт сеп 08, 2009 4:47 pm

Мисля,че е по-правилно да не коментираме коя рецепта е хубава и коя не е и още по-малко дали е рецепта.Нека оставим това на администраторите-да преценят дали да остане в сайта една рецепта или не.Аз го виждам достатъчно просто:ако една рецепта ти харесва-изпробвай я,ако нещо не ти е ясно-попитай.По този начин ще се запази добрият тон и ще се избегне създаването на лични отношения,което е абсолютно безсмислено в този сайт.В крайна сметка сме тук,за да сме си полезни и да ни е приятно.Едва ли ще ни коства много,за да го постигнем.Нека да опитаме! :thumup: :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт сеп 08, 2009 5:19 pm

Гале, по принцип си абсолютно права.

Днешните събития около рецептата на Здравка са резултат от продължителни премълчавания на затаено недоволство. Накрая стига една капка, за да прелее чашата.

Затова горе е писано за откровеното изказване на мнение в един учтив вид.

Теми като това "какво е рецепта или не" могат да бъдат дискутирани във форума. Жалкото е, че много от участниците НЕ влизат във форума и няма да го видят.

Затова е другият принцип - заинтересованост. Който не чете новите теми, пропуска такива дискусии и пропуска промени, направени по сайта.


Като цяло - всички са ЗА един приятен сайт и тон на общуване. Но всеки разбира нещо различно под тези понятия.


Освен това - даване на сигнал за повтарящи се рецепти или такива, които действително не са, или такива, които имат грешки, не е груба намеса в дейността на админите, а откликване на тяхната подкана за съдействие.
Те виждат сиганала в коментара и решават тогава дали е оправдан или не.

Това много често дава повод за злобно отношение, за жалост.


А що се отнася до оптимизма ти - и аз го споделям! Все пак сме големи и разумни хора!




:D :D :D :D :D :D
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
buci
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 52
Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
:: 27 рецепти от buci
:: 29 снимки от buci

Мнение от buci » вт сеп 08, 2009 7:44 pm

Алиана, това което си написала много точно, искам да те подкрепя и да апелирам към откритост във взаимоотношенията.

Искам да направя и едно предложение към админите, доколкото разбирам админите живеят извън България, посещаемоста на сайта е висока по тази причина не винаги навреме могат да се проконтролират случващите се неща в реално време, имайки впредвид че повече посетители са от България.
Предлагам да бъдат дадени правомощия на модератори на активни и доказали се съфорумци, не казвам че това ще реши напълно някои проблеми, но доста ще подобри качеството на сайта.
Поздрави !

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » вт сеп 08, 2009 9:07 pm

Галка, съгласи се все пак, че има пуснати "рецепти" които са подходящи за деца от 1-ви до 5-ти клас......
Това как се режат картофи и се пържат може ли да бъде рецепта за зрели хора ( пиша за днешна рецепта, а има и много други такива.....)? Примери мога да дам и други....
Аз също съм писала рецепти сходни на написани вече и след като забележа - веднага информирам админите и те ми трият рецептата.
Това, че те няколкократно ни молят за помощ когато открием такава рецепта се вижда само от влизащите във форума, а не от тези които пишат на ден по 20 рецепти.....
Тези, които не взимат участие във форума ( независимо в коя тема) не се интересуват от самият сайт - важното за тях е да напишат рецепти и ....до тук!
На мен лично ми е много приятно тук във форума, защото има много интересни теми от които да науча и нещо ново за мен - ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!!! Има и много разтоварващи теми, в които човек забравя за личните си проблеми! Беше ми хубаво и в Нови рецепти, но напоследък дори спрях да ги чета, ориентирам се по заглавието.....
Силно се надявам, че всичко ще отмине ако се премахнат тези точки и се сложи лимит на нови рецепти!
Весела и спокойна вечер на всички!
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт сеп 08, 2009 9:43 pm

Момичета и момчета, напълно съм съгласна с написаното от Рали. Макар че се регистрирах миналия ден, отдавна като гост чета рецептите и форумите. Мисля че сайта е интересен за това, че може да се сподели опит, да се потърси съвет и дори човек да сподели нещо лично, което трудно би направил с близки хора. Било за да не ги товари или за да чуе независимо мнение.
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Не споделям мнението на Buci за даване права на някой друг освен администраторите да одобрява, тъй като това би довело до други емоции.
:flow2: :flow2: :flow2:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » ср сеп 09, 2009 6:58 am

Не е лошо да се коментират рецептите и ако има нещо нередно да се подава сигнал - това е полезно на всички - но съм съгласна с Galya68, че не е нужно да се влагат толкова негативни емоции :)

Колкото за участието във форума - то не е задължително. Форумът е част от сайта, която е направена за да можем да обсъждаме и други неща, които ни интересуват и забавляват. Има много хора, които добавят стойностни рецепти и снимки, но не пишат във форума - нямат време, няма какво да споделят или други лични причини. Не можем да им се сърдим за това. Важни правила и промени на сайта се обявяват на главната страница, така че всеки да е наясно.
За добавянето на рецепти "на едро" - нещата ще се променят, сега го обсъждаме тук - Промени в сайта.

Засега мисля, че с Павел се справяме прилично с модерирането и администрирането на сайта, не мисля че повече "шефове" ще променят каквото и да е било (в положителна посока) :)

И последно -
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Интернет е голямо място и хора, които да го използват да се доказват и да избиват комплекси винаги ще има. Ние и да се ядосваме няма да ги променим, пък и приятелите, които можем да направим са много повече - затова гледайте по-позитивно на виртуалната реалност и не си хабете нервите с незначителни проблеми :flow1:

Потребителски аватар
eledra
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 217
Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
:: 343 рецепти от eledra
:: 760 снимки от eledra

Мнение от eledra » ср сеп 09, 2009 7:49 am

Здравейте.Тази сутрин прочетох за дискусията ,която водите.Явно,вчера съм пропуснала повода за нея - бях заета.Разбирам всички ви.Четох,мислих и стигнах до извода - не си хабете нервите,те са ценни за нас.Винаги ще има недоброжелатели и винаги ще има добре настроени хора.Въпреки всичко,тонът в сайта трябва да бъде учтив - това го изискват първите седем години.
Лек и спокоен ден! :flow1: :flow2: :flow1:

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » ср сеп 09, 2009 11:07 am

Определено вчерашната дискусия за Циганската баница си заприлича на циганска кавга!От известно време ми прави впечатление,че добрия тон и задушевна атмосфера,които царяха в сайта и форума каточели поизчезнаха!
А колкото до лесните и прости рецепти,мисля че трябва да има и такива в един кулинарен сайт.Предполагам,а и никъде невиждам да пише,че сайта е за професионални готвачи.Нека е еднакво полезен както на знаещите и можещите , така и на незнаещите и неможещи.
Синът ми е на 14 год.Решили веднъж да си правят пица с приятели.За да не им разваля плана,не се обажда на мен да пита как се прави.Не отваря и дебелата готварска книга,която имам,а отваря receptite.com и търси нужната му информация!
Приветствам може би временното му кулинарно увлечение и се надявам да намира подходящи за знанията и способностите му рецепти.
Може би трябва да има категория и за начинаещи готвачи,където простотата на рецептите да не дразни знаещите и можещите!

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » ср сеп 09, 2009 1:35 pm

Напълно подкрепям mimsi – в сайта трябва да има и лесни и „прости” рецепти. Всички сме започнали от нулата, за да придобием опит и умения. И въпреки всичко, продължаваме да се учим до последния си ден. Не всеки е имал майка, или баба или близък, от който да се учи. И именно такива сайтове, като този могат да научат всеки , като го запознаят и с най-елементарните рецепти и с най-сложните.
За това си мнение ще се обоснова и със следното: имам доста книги по готварство, останали от майка ми, купувани от мен, от дъщеря ми. Снощи реших да видя в две от тях, има ли „прости” рецепти.
Да ! Има! Има и „Сандвич с лютеница”, има и „Салата от маруля”, има и „Салата от домати и краставици”, има и „Сок от грозде” и т.н. и т. н.
Е, има и „Кльози” , и „Консоме”, и „Сос шаркутие”, и „Юцу час чина чиас”. Но трябва ли да отричаме едните и да величаем другите. Всеки ще избере тази рецепта от която има нужда в момента. Ще я пробва, ще я изменя, ще я обогатява, ще я споделя с близки и познати, ще я отрича. Ще създава нови рецепти.
Ето точно в това виждам ролята на този великолепен сайт.
И затова мисля, че и „Филия с лютеница” и „Циганска баница” трябва да останат в рецептите. /а „Циганска баница” не ядат само „ромчетата”. И ние сме яли, и сега ,въпреки че единият ми внук е на 18 години, понякога иска да му я направим!/.
А сега, и за подкрепа на горното си мнение, и за разведряване, ще ви разкажа случка от живота на родителите ми.
Майка ми не е българка. На 12 години е останала кръгъл сирак и е отрасла по сиропиталища. Дошла в България. След време се оженили с баща ми. Един път решили да сготвят „Пълнена кокошка” . И майка ми попитала баща ми /който се пишел за „умеещ”!/, кога да напълни кокошката с ориза – след като я свари, или сурова. Отговорът на баща ми бил :”След като я свариш”.!!!
Ясно ви е какво се е получило. :o :lol:
Хайде, момичета - по-спокойно! Животът е достатъчно сложен и кратък. В този сайт сме за хубаво! :love: :chef:

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » ср сеп 09, 2009 7:07 pm

И аз мисля, че този сайт не е само за майстори готвачи, а и за начинаещи. Имам приятелки, които не са на "ти" с кулинарията, посещават сайта/но все още не посмяват да се регистрират/ и четат рецептите - намират, че са обяснени много добре и приготвят някои от тях. Затова трябва да има и простички рецепти - не всички са толкова изискани :wink:
Съжалявам, че вчера нямах време да проследя дискусията по тази Циганска баница! Против съм всякакви лоши и недобронамерени изказвания, може просто да се подмине рецептата вместо да се пишат грозни думи!

Нека бъдем по-добри и дружелюбни!


Отговори