сърнели(сърненки)
-
- майстор с шприц
- Мнения: 12
- Регистриран на: пет сеп 18, 2009 11:52 am
- :: 2 рецепти от mariela78
сърнели(сърненки)
Искам да попитам за рецепта за консервиране на сърнели(сърненки), съпругът ми ходи за риба, е риба не донесе , но една чанта сърненки и сега не зная какво да ги правя
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Мариела,
Както и да ги направиш сложи при приготвянето няколко стръка пресен магданоз. От наши братовчеди, които са запалени гъбари знам, че ако магданоза промени цвета си и потъмнее /не говоря за нормалния цвят на сварен магданоз/ значи в гъбите има някоя отровна. Тогава се изхвърля цялата партида. Виждала съм това с очите си.
Дано да съм ти била полезна.
Както и да ги направиш сложи при приготвянето няколко стръка пресен магданоз. От наши братовчеди, които са запалени гъбари знам, че ако магданоза промени цвета си и потъмнее /не говоря за нормалния цвят на сварен магданоз/ значи в гъбите има някоя отровна. Тогава се изхвърля цялата партида. Виждала съм това с очите си.
Дано да съм ти била полезна.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- майстор с шприц
- Мнения: 12
- Регистриран на: пет сеп 18, 2009 11:52 am
- :: 2 рецепти от mariela78
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
За ядене най-вкусни са панирани.
Знам че може да се изсушат. После да се стрият на брашно и да се добавят към различни ястия.
За консервиране виж http://kulinar.balkanwebdesign.com/zzko ... ne_na_gabi, ако нещо може да ти помогне.
Знам че може да се изсушат. После да се стрият на брашно и да се добавят към различни ястия.
За консервиране виж http://kulinar.balkanwebdesign.com/zzko ... ne_na_gabi, ако нещо може да ти помогне.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 225
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
- :: 138 рецепти от zuzkoto
Мариела, специално за сърнелите може да бъдеш спокойна, те нямат двойници. Аз обикновено ги панирам, а когато съм набрала в по-големи количества ги изсушавам и след това ги смилам с машинката за кафе. Получава се чудесно брашно за подправка. Също може да ги замразиш във фризера след като са добре подсушени.
- krisi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 351
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
- :: 75 рецепти от krisi
- :: 323 снимки от krisi
- Местоположение: Sveti Vlas