здравеите търся едно ястие

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
kofala
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
:: 3 рецепти от kofala

здравеите търся едно ястие

Мнение от kofala » чет окт 02, 2008 12:48 pm

здравейте :D търся една рецепта но не знам как се казва ястието ще ви напиша какво съдържа като продукти и ако някои може да ми помогне много ще съм му благодарна в ястието имаше варени картофки,бекон,кисело зеле,наденички и друго не си спомням благодаря предварително


Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » чет окт 02, 2008 1:00 pm

Здравей :)

На мен това ми звучи като цяло меню, наистина ми е интересно как ще се комбинират нещата в едно ястие.

Ако дадеш информация как изглеждаше тази вкусотия - като яхния, гювеч или...? Може и да е по-лесно някой да помогне, аз за съжаление не мога... Успех :)
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
kofala
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
:: 3 рецепти от kofala

Мнение от kofala » чет окт 02, 2008 1:57 pm

кортовките бяха сварени мисля отделно смесени с ситно нарязано кисело зеле имаше наденички и бекон и всичко това беше смесено сервираха ни го като основно ястие

fifi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm

Мнение от fifi » пон окт 06, 2008 3:29 pm

Здравейте, това е типично папкане през зимата в Германия.
Тук продават киселото зеле накълцано на ситно, аз го изстисквам слагам му червен и малко черен пипер и малко олио и го оставям да се поготви малко, но гледай да не загори.
Надениците и бекона (можеш да прибавиш и пържолки, но да са вратни, задължително мазни, че зелето поема: или кренвирши, най добре е всичко да сложиш за повече хора става супер) се запържват добре докато станат златисти. Картофите се сваряват отделно и се режат само на 2 или четвъртинки.
Най-вкусно е ако имаш дървено плато - слагаш зелето на купчина в средата и различните меса под ред едно до друго се подреждат наоколо заедно с картофите (тях можеш да ги сервираш отделно в съд, но така се запазват по-топлички). Вкусно е със горчица. Става за бира но и за червено винце. С бяло не върви.

P.С. Гледай наденицата да не е сурова, тя има по-друг вкус и не хармонира така добре със зелето.

Надявам се да съм помогнала.


====================
Мнението е редактирано.
Последно предупреждение: Пиши на кирилица.


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » пон окт 06, 2008 3:43 pm

Много ме заинтригува тази рецепта или по-точно комбинацията на кисело зеле и картофи :o !Непременно ще я пробвам, вече дойде студеното време за череното вино! :wink:

Потребителски аватар
kofala
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
:: 3 рецепти от kofala

Мнение от kofala » пон окт 06, 2008 4:44 pm

Благодаря ти много fifi още тази вечер ще се опитам да я приготвя

fifi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm

Мнение от fifi » пон окт 06, 2008 5:52 pm

дано да ви хареса, писете ми ако искате: irina.kostadinova@hotmail.com

fifi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm

Мнение от fifi » пон окт 06, 2008 6:03 pm

Streusel Kuchen

СЪСТАВ
3 / 4 чаша бяла захар
1 / 4 чаша скъсяване
1 яйце, пребит
1 / 2 чаша мляко
1 1 / 2 чаши брашно, всички предназначение
1 / 2 ч.л. сол
2 лъжички бакпулвер

1 / 2 чаша кафява захар, опаковани
2 лъжичка канела на прах
2 с.л. брашно, всички предназначение
2 с.л. масло
1 / 2 чаша нарязани пека адки

фурната до 350 градуса F (175 градуса С). Мазнините един часа 9x12 инча Пан.
Разбърква се заедно захарта, съкращаване, яйца, мляко, брашно, сол и бакпулвер.
Подгответе streusel чрез смесване заедно кафява захар, канела, брашно, масло и pecans.
Разтвори торта сместа в тава и разпространението streusel сместа отгоре. Завъртете съставки заедно.
Добавете остатъка от streusel (тестото) над отгоре и печем за 20 до 25 минути.

Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнение от vg » вт окт 07, 2008 3:07 am

Това мнение го оставяме, защото ако имаше състезание "Най-безмислено изказване" щеше да го спечели.

За всички, които се чудят какво е това и защо не го разбират - това е поредното доказателство, че използваеми програми за автоматичен превод от какъвто и да е език (в случая английски или немски) към български няма.
Екипът на "Веселият Готвач"

Потребителски аватар
kofala
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
:: 3 рецепти от kofala

Мнение от kofala » вт окт 07, 2008 9:13 am

Fifi това може да е интересна рецепта но ако я преведеш правилно :lol:


Отговори