Добро утро приятели.
Снощи правих дърпана баничка и с нея вечеряхме.
Току що и аз сквасих мляко и нарязах една зелка.
Довечера ще вечеряме постно зеленце и към него ще направя пилешки хапки.
Да ви кажа омръзнаха ми тези доматки ама салатката ще е пак домати и печен пипер.
Желая ви лек и усмихната ден.
Какво сготвих днес - Октомври '09
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
- Jordanka1
- виртуоз с тиган
- Мнения: 436
- Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
- :: 4 рецепти от Jordanka1
- :: 28 снимки от Jordanka1
- Местоположение: Белослав-Варненско
- kqmrosen
- магьосник в кухнята
- Мнения: 133
- Регистриран на: съб ное 15, 2008 5:22 pm
- :: 73 рецепти от kqmrosen
- :: 54 снимки от kqmrosen
- Местоположение: Карнобат
- Контакти:
- tsura_78
- магьосник в кухнята
- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Аз днес няма да готвя,имам от вчерашната супичка,и тъй като малкия обядва в училище,си спестяевам готвенето.
Можете ли да ми кажете как си квасите мляко?искам да пробвам но незнам дали ще се получи нещо :oops: !!
Можете ли да ми кажете как си квасите мляко?искам да пробвам но незнам дали ще се получи нещо :oops: !!
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Цуре, лично аз квася мляко по следния начин/така ме е учила баба/.
Сварявам млякото и го охлаждам.Баба казваше така-щом си потопиш пръста в млякото и можеш да преброиш до 10 и не ти пари изобщо значи можеш да започнеш с подквасването.Аз квася в компотени буркани.Слагаш в буркана 2 с.л кисело мляко/ако имаш домашно още по добре,ако ли не вземаш купешко с най голям процент масленост/,и малко от прясното и го раздрусваш да се смесят млеката.После доливам с охладеното пр.мляко и затварям с капачката.Така приготвените буркани завивам с одеало/може и две/.Квасенето продължава около 4 часа.Дано съм ти помогнала.Моето мляко го квася вече 2 години ,всяка седмица -по този начин.Успех!
Сварявам млякото и го охлаждам.Баба казваше така-щом си потопиш пръста в млякото и можеш да преброиш до 10 и не ти пари изобщо значи можеш да започнеш с подквасването.Аз квася в компотени буркани.Слагаш в буркана 2 с.л кисело мляко/ако имаш домашно още по добре,ако ли не вземаш купешко с най голям процент масленост/,и малко от прясното и го раздрусваш да се смесят млеката.После доливам с охладеното пр.мляко и затварям с капачката.Така приготвените буркани завивам с одеало/може и две/.Квасенето продължава около 4 часа.Дано съм ти помогнала.Моето мляко го квася вече 2 години ,всяка седмица -по този начин.Успех!
- tsura_78
- магьосник в кухнята
- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
- irinchicata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 342
- Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
- :: 49 рецепти от irinchicata
- :: 187 снимки от irinchicata
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България