Домашни наденици
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
Домашни наденици
Здравейте ! С мъжът ми решихме да се опитаме да направим домашни наденици. Ако някой е правил или разполага с изпробвана рецепта, моля да я сподели. Благодарим!
- irinchicata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 342
- Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
- :: 49 рецепти от irinchicata
- :: 187 снимки от irinchicata
-
- началник печка
- Мнения: 30
- Регистриран на: вт окт 13, 2009 9:14 am
- :: 1 рецепти от ivkamarin
Добро утро,ние всяка год. правим такива наденици каймата се овкусява на вкус със сол,чер.пипер,чубрица и готова подправка за кайма,но имайте в предвид,че като престой каимата и солта ще се разтвори хубаво,затова ги оставете леко безсолни за да не направите нашата грешка(все не бяха солени и накрая и кучето не ги искаше,голян ужас да изхвърлиш 20кг.наденици в гюма).Ако обичате подправки може да си сложите каквито искате:инд.орехче,бабина душица,скълцан чесън,сминдухи т.н.(в готовата подправка има всичко).Пълните надениците,слагате във фризера или на терасата и ПРИЯТЕН АПЕТИТ
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Вени ,ето една рецепта за домашна наденица Домашна наденица
Продукти
Шарено Свинско Месо - 2 кг
Говеждо месо от бут - 2 кг
Сланина - Твърда - 1 кг
Сол - 8 с.л.
Млян Черен Пипер - 3 ч.л.
Червен Пипер - 1 ч.л.
Селитра - 1 ч.л.
Овчи или Свински Черва за Пълнене
Чесън - 3 връзки
Приготвяне
Чесън се слага по желание, също така може и без селитра. Чесънът, се нарязва на ситно и се стрива на каша с 1/4 от солта. Почистеното от ципи месо се смила 2 пъти и се омесва с чесъна, разтворената в малко вода останала сол, черния и червения пипер (по желание може да се прибавят ситно нарязани 2 люти чушчици) и се оставя: на хладно 24 часа. Сланината се нарязва първо на тънки ивици, а след това напречно на малки кубчета и се примесва към отлежалата месна смес. Червата се накисват в хладка вода, отцеждат се добре и се пълнят с приготвената смес. Връзват се през 20 см и се оставят закачени на проветриво, тъмно и хладно място. Така приготвените домашни наденици при правилно съхранение издържат няколко месеца. Забележка: За препоръчване е надениците да се консумират след топлинно обработване, т. е. да се задушат или да се изпържат на силен огън поне 10 минути или да се изпекат на скара. Захар може да се прибави само за месни консерви, които ще се консумират наскоро след приготвянето им или ще се съхраняват в хладилник.
Продукти
Шарено Свинско Месо - 2 кг
Говеждо месо от бут - 2 кг
Сланина - Твърда - 1 кг
Сол - 8 с.л.
Млян Черен Пипер - 3 ч.л.
Червен Пипер - 1 ч.л.
Селитра - 1 ч.л.
Овчи или Свински Черва за Пълнене
Чесън - 3 връзки
Приготвяне
Чесън се слага по желание, също така може и без селитра. Чесънът, се нарязва на ситно и се стрива на каша с 1/4 от солта. Почистеното от ципи месо се смила 2 пъти и се омесва с чесъна, разтворената в малко вода останала сол, черния и червения пипер (по желание може да се прибавят ситно нарязани 2 люти чушчици) и се оставя: на хладно 24 часа. Сланината се нарязва първо на тънки ивици, а след това напречно на малки кубчета и се примесва към отлежалата месна смес. Червата се накисват в хладка вода, отцеждат се добре и се пълнят с приготвената смес. Връзват се през 20 см и се оставят закачени на проветриво, тъмно и хладно място. Така приготвените домашни наденици при правилно съхранение издържат няколко месеца. Забележка: За препоръчване е надениците да се консумират след топлинно обработване, т. е. да се задушат или да се изпържат на силен огън поне 10 минути или да се изпекат на скара. Захар може да се прибави само за месни консерви, които ще се консумират наскоро след приготвянето им или ще се съхраняват в хладилник.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
- irinchicata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 342
- Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
- :: 49 рецепти от irinchicata
- :: 187 снимки от irinchicata
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh