Провал в кухнята!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
ivkamarin
началник печка
началник печка
Мнения: 30
Регистриран на: вт окт 13, 2009 9:14 am
:: 1 рецепти от ivkamarin

Провал в кухнята

Мнение от ivkamarin » пет окт 16, 2009 9:52 am

Да кажа и аз моя провал.Малката ми дъщеря имаше Р.Д.,а голямата голям зор за торта"калинка"(от сп. "Журнал").Хората написали 2 готови блата,но аз реших да си ги "сджуркам"с 4яйца в хладилника, не много пари и за проклетия нета се беше "сбагясал" ловя някаква рецепта и "сджрках" сместа направи ми впечатление,че много бързо се разтвори захарта,но нищо,слагам да пека като го извадих :eek: страх все едно бях правила омлет не блат за торта, какво да се прави сиропирах го (до колкото можах)направих го на калинка и децата го изядоха.Хубавото беше ,че мъжът ми беше наряд иначе колко щеше да ме бъзика не ми се мисли :love:


Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнение от tsura_78 » пет окт 16, 2009 3:01 pm

Ха ха и аз да се зпиà с моя провал.Опитах се да сквася мляко но не се получи нищо.Така че за да не го изхвърля-то се посгъсти ама много малко-го използвах за застройка на супата и на маусаката.Само че имам още един буркан,та да видим къде ще му намеря приложение..
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » пет окт 16, 2009 3:36 pm

Направи мекици - ще станат страхотни! Правила съм с такова мляко - 1 ч л сода, 1 ч л сол, 1-2 яйца и брашно за меко тесто. :love: :chef:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » пет окт 16, 2009 3:38 pm

Сетих се и за друго - кекс, може и за блатове за торта. :love: :chef:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Потребителски аватар
vile11
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 75
Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:41 pm
:: 7 рецепти от vile11
:: 16 снимки от vile11

Мнение от vile11 » пет окт 16, 2009 6:13 pm

И аз да се наредя на опашката. Снощи моят мъж и сина ми ме помолиха да им направя бухти за закуска. Сутринта ставам, запретвам ръкави и започвам - омесих тестото, половината със сирене другата половина без сирене направих. Започнах да ги пържа и изведнъж се сещам, че не съм сложила сол в тестото :? Опитах и наистина бе така. :x Сложих малко сол в олиото и така продължих. Чак не повярвах на очите си, че се изядоха, остана само една, мисля си, че отдавна не съм месила и затова не останаха. :P

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » вт окт 27, 2009 6:28 pm

Ето и моя провал днес-това трябваше да са курабийки с овесени ядки и стафиди
Изображение
а стана плескавици с овесени ядки и стафиди.Всичко това благодарение на това брашно
Изображение
Всичко,което направих с него изглеждаше като тези "курабийки"
Не си купувайте такова брашно!

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт окт 27, 2009 7:27 pm

Да не би в брашното да има набухвател и ти да не си го имала предвид :love: :roll:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » ср окт 28, 2009 10:17 am

Никакво опътване няма на плика!Не пише за набухвател,нито пише да е за специални тестени!Претендирам,че горе-долу съм в час,но това брашно ми разказа играта!Направих излагации за година напред!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср окт 28, 2009 10:21 am

Хихи, и аз да се запиша.....
преди седмица намерих в едно старо списание рецепта за Самун от месо, "Медитерана".
Направих всичко, както беше описано (100 продукта, че и не от най-евтините), сложих да се пече, както беше казано. След около 50 минути - опитвам се да го обърна, а то се разчупи по средата. Дъното на формата остъргах с лъжица :oops: До тук може да се дължеше на моя грешка, не казвам нищо.....
Но когато го кусахме - беше толкова отвратитно, чак се потресах :x :x :x Никой от нас не можа да го преглъне, толкова беше грозен вкусът, като каша вътре!!! Сякаш горещ пастет, само че прогизнал от мазнина, можеше да се намаже на филийка сигурно, ако не беше толкова отблъскващ. И творението "Медитерана" и списанието заминаха директно в боклука :x :x :x Карахме на гарнитурите... :P

Толкова за "изпробваните" рецепти в женските списания :thumdown:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » ср окт 28, 2009 1:12 pm

Ооо,отдавна съм се отказала от рецептите от списания!Друго си е тук-и снимчици има и въпрос можеш да зададеш!


Заключена