Как се приготвят свински уши
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
Как се приготвят свински уши
Знае ли някой как се приготвят свински уши? Моля Ви, помогнете ми! В нашето семейство никога не са се купували такива неща, но семейството на съпруга ми преди години са отглеждали прасета за някаква кланница и сега са решили в събота или неделя да се съберем у нас на уши! Не ми е удобно да питам свекърва ми, а пък се притеснявам да не се изложа! Аз едва ли бих ги опитала тези неща, но все пак трябва да ги приготвя по някакъв начин! Предварително Ви благодаря!
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Макар едва ли бих яла свински уши ако ми предложат, намерих една рецепта, която звучи доста апетитно. Надявам се да ти помогне или поне да ти даде идеи:
Продукти
За бульона:
1 л вода
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
200 мл вино
резен целина
10 зърна черен пипер
2-3 едро нарязани моркови
За ушите:
4-5 бр. свински уши
100 г масло
галета
2 бр. белтъци
Приготвяне
Продуктите за бульона се варят 30 минути. След това се прецежда и в прецеденият бульон се сваряват добре почистените уши за 1-2 часа до готовност. Сварените уши се слагат в хладилник да се охладят. Охладените уши може да се разрежат на половинки, след което се овалват в разтопеното масло, след това в галета, в разбити белтъци и пак в галета. Нареждат се в тавичка и се пекат в умерена фурна. Сервират се с горчица или сос и гарнитура по желание.
Според мен можеш да си промениш бульона с подправки на вкус, но с това овалване в масло, галета, белтък, галета и след това запечени трябва да станат много вкусни.
Успех и да кажеш как е минало събирането с родата
Продукти
За бульона:
1 л вода
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
200 мл вино
резен целина
10 зърна черен пипер
2-3 едро нарязани моркови
За ушите:
4-5 бр. свински уши
100 г масло
галета
2 бр. белтъци
Приготвяне
Продуктите за бульона се варят 30 минути. След това се прецежда и в прецеденият бульон се сваряват добре почистените уши за 1-2 часа до готовност. Сварените уши се слагат в хладилник да се охладят. Охладените уши може да се разрежат на половинки, след което се овалват в разтопеното масло, след това в галета, в разбити белтъци и пак в галета. Нареждат се в тавичка и се пекат в умерена фурна. Сервират се с горчица или сос и гарнитура по желание.
Според мен можеш да си промениш бульона с подправки на вкус, но с това овалване в масло, галета, белтък, галета и след това запечени трябва да станат много вкусни.
Успех и да кажеш как е минало събирането с родата
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Ние в къщи също ги обичаме,защото имат хрущялче и хрупкат...
- сварените уши ги нарязвам на средни парчета,слагам ги в тавичка,поръсвам с червен пипер и запичам за малко във фурната.
Това е за мезенце.
- от ушите правя нещо като шкембе чорба - т.е. вместо шкембе слагам ушички.Става супер вкусно - с чесънче и оцет......Пробвай го!!!
Няма да съжаляваш!
- сварените уши ги нарязвам на средни парчета,слагам ги в тавичка,поръсвам с червен пипер и запичам за малко във фурната.
Това е за мезенце.
- от ушите правя нещо като шкембе чорба - т.е. вместо шкембе слагам ушички.Става супер вкусно - с чесънче и оцет......Пробвай го!!!
Няма да съжаляваш!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- kofala
- началник печка
- Мнения: 8
- Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
- :: 3 рецепти от kofala
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Е-е-е,като сложиш оцет малко става по-добре.sve_georgieva написа:Олееее Рени, много интересно направо ме заинтригува! Много ти благодаря! Никога не съм си мислила, че може от тях да се приготви чорба. Не става ли много тежка, мазна чорба?
Мазничко е,но се консумира само в студено време.
Нали се слага прясно мляко.Можеш да хвърлиш по-голяма васт от бульона и повече мляко.Аз слагам 1 л.мляко.
Може да се сложат и крачета.
Баща ми правеше ПАЧА - студена.
Сваряват се краката и ушите с черен пипер и сол.
Изсипва се в йенска тавичка и се оставя да изстине и желира.
После се реже на парчета.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva