Плаче ми се ....

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
tatiana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 66
Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
:: 39 рецепти от tatiana
:: 14 снимки от tatiana

Мнение от tatiana » чет окт 29, 2009 2:48 am

xevi Аз НЕ НАСТОЯВАМ никой да ми плаща помощи, мисля че много погрешно си ме разбрала.Аз не съм дошла като всичко останали в това число и българите, които имигрират насам да лежа само на помощи и да искам нещо държавата да ми дава.Никога...просто ние дойдохме с малко пари и големи надежди.Искам изрично да упомена,, че тук също има криза и много трудно се намира работа.Мисля ,че тази тема много се разводни от къде тръгнахме накъде отидохме.Да мъжа ми не говори много добре английски, но НЕ е дошъл с нула английски, както повечето идват като си мислят, че тук ще го научат тук много бързо.Упреци не ми трябват.. всеки сам твори съдбата си..


zagi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: ср авг 26, 2009 12:34 am

Мнение от zagi » пон ное 23, 2009 10:49 pm

Ето и какво се случи през последния един месец, след добре направино и изкарано кръщене. Нашите кумици решиха да се разделят, заради друга жена.Тази жена разбива едно прекрасно семейство с две малки деца. Е ние не виниме само жената, но има ли някакъв смисъл от всичко това? Какво става по-нататък?
Тази връзка е от 2-3месеца и моят кум решава, че това е голямата му Любов, зарязва деца, жена и дом за което и двамата са се борели да имат.
Кумицата ми е страхотна, нищо не и липсва и като жена, майка и домакиня.Просто едно перфектно семейство и на двамата не им липсва нищо.
Според мен това е една лека авантюра която ще приключи бързо, но моят кум бърза да се развежда "Любов било" ми каза.
А какво търси тази жена "любовницата" в него, дали здраво семейство,деца, дом - какво питам аз, а отговор никакъв :?
Той си има деца и колкото да не ги гледа сега заради тази "любов", ще дойде време когато ще му домъчнее за тях и за цялото семейство, но сигурно ще бъде късно :agr:
Направо сме потресени с моята половинка, нямаме думи и не можем да си обясним как един ден е розов, а следващият черен :?
Само като си връщаме лентата назад и се сещаме с каква радост и любов сме посрещали празници и семейни събития ни става толкова мъчно, че.... Та те винаги са се държали един за друг, а сега не знаем как да им помогнем...
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт ное 24, 2009 1:56 am

Здравей, Заги,

стана ми чак мъчно, като прочетох написаното от теб... :(

Много е сложна една такава ситуация. Но аз мисля, че най-правилното поведение е да дадете и на двамата да разберат, че ако имат нужда от вас, могат да ви потърсят по всяко време, но иначе да не се намесвате.

Колкото и да е странно - но не околните са тези, които знаят, какво е най-добре или най-зле за даден мъж, за дадена жена, за дадено семейство. Всеки живее своя живот и събира своя собствен опит. Понякога след това съжалява, понякога разбира, че е обогатен от едно изживяване, та дори и всички наоколо да го намират безмислено. Когато открито се поставите на страната на един от двамата, автоматически осъждате другия. Ако един ден се сдобрят, може да се отдръпнат от вас. Защото вие ще им напомняте за кризата; фактът, че така дълбоко изживявате техният конфликт, няма да бъде забравен от никой от тях.

Само относно "любовницата" - никоя жена (или мъж) не може да разруши чуждо семейство. Фактът, че единият от партньотите е СПОСОБЕН да започне връзка извън брака, показва само, че нещо е куцало още преди това, и то доста силно. (Защото ако той си е бил безотговорен - нямало е изобщо да създава семейство, да поема отговорност). Никой не може да се вмъкне в едно семейство, където и двамата партньори са щастливи и задоволени. Хронологията е такава - недоволство, неразрешени проблеми, по-голямо недоволство, по-големи проблеми, търсене на топлина и разбиране другаде. Защото ако е само сексулно - не държи няколко месеца, а няколко часа....

А дали това е голямата любов? Това не го знае приятелят ви, не го знаете вие, не го знае никой. Може да е, може и да не е.
Има достатъчно случаи, когато хората се развеждат след 10-15-20 години брак заради нова любов и живеят с новият партньор до края на живота си.
Има и обратните случаи.

Което може би е най-важно за съпругата в момента - тя трябва да изясни за себе си, независимо от поведението на мъжа си, дали би била способна да живее с него, след една подобна случка. Това е голям срив в доверието и в повечето от случаите, даже и да се съберат партньорите - никога повече не успяват да бъдат щастливи заедно.

Децата са най-потърпевши. А за да не страдат те, се изисква много висока култура в поведението и на двамата (разделени) родители. Децата трябва да имат все още контакт и отделено внимание от двамата. За да видят, че родителите даже и да са се разделили, не са престанли да ги обичат.
Ако мъжът идва да види децата си и се държи обидно към майката - тя ще гледа да направи всичко възможно да не му даде възможност да ги вижда. Ако майката започне да упреква мъжа още от вратата, ако започва да го увещава да се върне например - той ще престане да идва. Може би точно тук можете най-много да помогнете, например като предоставите неутрален терен за среща на бащата с децата и майката. Така те ще се въздържат от непристойни кавги например.

Но да се опитвате да спасявате положението - това е обречено на неуспех. Даже и привидно да ви казва човека: да бе, прави сте - той ще ви го казва от уважение към вас, а не защото го чувства.
А нападайки новата партньорка - нападате него. Започнете ли открито да я критикувате, пред познати например - един ден рискувате да го загубите като приятел. Ами ако наистина остане с нея? Ако се оженят? Ако си родят деца? Как ще ги поглеждате в очите?
А и да не останат заедно - това не е ваша работа, а само негова. Ако един ден иска да се върне при жена си и жена му може да му прости - тогава е и нейна работа. Но до тук. Никой друг няма право на упреци, на увещания. Те и без друго имат най-често обратен ефект.

Може би в това се състои приятелството - да приемаш и уважаваш другия и неговите решения, даже когато мислиш, че прави грешка. Да уважаваш суверинитета му.

Бъдете опора на този, който се нуждае, но не допускайте пред вас да бъде оплюван и обвиняван другия. Покажете, че бракът, който се е разрушил е ТЕХНИЯТ, и че това ви натъжава, но вие не сте обвързани с тях в брачни отношения. Така че не допускайте да бъдете манипулирани.

Един ден всичко ще утихне, така или иначе. Гледайте да си спасите приятелството и от ситуацията - такава, каквото е - да направите най-доброто.

Много дълго стана писането :/

Поздрави и горе главите :)
www.facebook.com/artandhobby

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » ср ное 25, 2009 9:26 pm

Заги аз ще бъда кратка......дали ще се намесите или не като най-близки все ще се случи някой да е обиден......подкрепете майката на двете дечица,защото тя има по голяма нужда.....тя съм сигурна,че в този момент мисли повече за тях и тяхното бъдеще,а не за слабия си мъж.....но не отблъсквайте и него......той наистина е постъпил грозно най-вече към децата си,за които вече всичко ще е променено и това се отразява......но също се питам каква е новата му"любов"(разведена-мома....има ли деца)която за няколко месеца се обвързва с -съпруг и баща на 2 деца....за мене лично такива жени хващат последния влак....без да се замислят за пораженията и не всички накрая са щастливи......общо казано децата не трябва да страдат.........а в случая за тях мисли само майка им......аз съм майка и от цялата история ми е мъчно за децата и майката......... :(


Потребителски аватар
krisi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 351
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
:: 75 рецепти от krisi
:: 323 снимки от krisi
Местоположение: Sveti Vlas

Мнение от krisi » ср ное 25, 2009 9:51 pm

ЗДРАВЕЙ,ЗАГИ.......тази дилема ми е мн.позната-и искам да ти кажа,че подкрепата от близките и приятелите е мн.важна.ПОДКРЕПЕТЕ ГИс внимание и разбиране и ги изслушвайте,не е задължително да ги съветвате и осъждате.....времето показва най-добре.....кое е добро и кое не за тях.Това което не ни убива ни прави по силни.Мога да ти кажа,че твоят приятел ще разбере за случващото се мн.по късно...и ако са се обичали истински след бурята от новата авантюра-той пак ще се обърне назад-стига да не е късно.Много мъже прекрачват границата на допустимото,има много различни фактора които са катализатор на изневярата -и новата госпожица ще ги усети,когато ден след ден си стои вкъщи сама с манджата и почне да се пита дали и изневерява,защото парен каша духа,друг ден е с децата и майка им,а един ден ще се събуди сама,огорчена и отблъсната....защото това което го е имало го има винаги.....независимо от обстоятелствата и майката на децата му не е случайност като нея.Така,че след време всичко ще си дойде на мястото.

Това е моето мнение,аз минах по този път,преживях го,в момента съм щастлива и обичана........

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср ное 25, 2009 10:35 pm

Ооо, аз също съм майка и съм гледала сама детето си, поради почти същата история като горната.
Но мисля, че е недостойно, жените да бъдат поставяни/да се поставят винаги в ролята на жертвата. Така им се отнема самочувствието да се борят за щастието си и за щастието на децата си. Когато всички те съжаляват, и ти започваш да се самосъжаляваш.

Което съм писала в горният постинг, отговаря на нормите за кризисна интервенция в такава ситуация. Това е неутралната позиция на един неутрален човек. А и Заги е външен, защото в брака са обвързани двама, а не повече души.

Като жена имам съвсем друго мнение - да се радва жената, че се е оттървала от такъв съпруг - по-добре да изгубиш 20 години по някого, отколкото да изгубиш 21, 30, 40 години. Всеки един ден по-малко, прекаран с някой , който в последствие ще те разочарова, е един спечелен ден.
А когато майката е с гордо вдигната глава, комуникира културно с бившият си, но не тъжи по него и не се прави на неспособна да го преживее - тогава и децата й са с гордо вдигнати глави, учат се на култура в отношенията и не тъжат за загубеното, а се радват на това, което имат! И го преживяват БЕЗ да носят трайни рани. Това е пристрастното ми мнение като жена и като някой, минал през подобна ситуация и справил се с нея.
Животът си продължава, с или без господинът, важното е да си зададеш въпроса: каква беше моята грешка? и да не я допускаш повече. Защото никога никой не носи цялата вина.

А ако го приеме обратно - той един път щом е изневерил, щом е прекрачил границата, следващото прекрачване е мноооого по-лесно. И уважението му към жената явно не е на ниво, щом е могъл да постъпи дори само веднъж така.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнение от MANI » ср ное 25, 2009 10:39 pm

Интересни мнения!Мъжът с който живея също има дете от друго момиче и тя се старае да изкара мен виновна ,но не е така!При тях нещата са се пропукали мн.преди мен,но това го знаят само най-близките им!Вижте и другата гледна точка...не може да се разруши нещо,което не е съществувало.Колкото до осъзнаването,например моят приятел е изневерявал постоянно на бившата си приятелка,но за почти 3 години на мен нито веднъж,така че krisi това не е критерий!!На сила хубост не става.
http://www.radikal.ru]Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср ное 25, 2009 11:01 pm

Намирам, че Мани е права - за съпруга е много по-лесно да остане верен на новата, отколкото на бившата жена.
Aliana написа: Само относно "любовницата" - никоя жена (или мъж) не може да разруши чуждо семейство. Фактът, че единият от партньотите е СПОСОБЕН да започне връзка извън брака, показва само, че нещо е куцало още преди това, и то доста силно. .........................................

А дали това е голямата любов? Това не го знае приятелят ви, не го знаете вие, не го знае никой. Може да е, може и да не е.
Има достатъчно случаи, когато хората се развеждат след 10-15-20 години брак заради нова любов и живеят с новият партньор до края на живота си.
Но има и друго - той е трябвало да говори със жена си, какво му липсва, да говори с нея, когато се е запознал с другата, да говори с нея, когато се е влюбил в другата. Всичко това не го е направил - а е можел.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
quick_v
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 337
Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
:: 22 рецепти от quick_v
:: 96 снимки от quick_v
Местоположение: Гърция

Мнение от quick_v » ср ное 25, 2009 11:36 pm

По тази тема има доста и разнородни мнения.Аз обаче мисля,че в такива случаи не бива да съдим единия или да съжаляваме другия.Всички сме хора и всеки един от нас сам избира пътя по който върви съответно и човекът с които иска да го извърви.Лично за себе си мога да кжа ,че ако в моята връзка нещо не е наред,ако нещо ми липсва,ако не е така както съм очаквала,ще си тръгна без значение дали има или няма "друг"А за това което казва Рали,че няма разговор относно това какво му е липсвало,лично за себе си казвам,че от хилядите разговори които сме водили с мъжа ми за това кое му липсва кое го дразни в мен и какво очаква от мен.....май няма файда :oops: Всяка промяна в мен трае около 3 дни и после пак си се превъплащавам в Моя си образ,в това което съм,моя характер.А всички добре знаем че всеки човек е егоист и прави това което му изнася,колкото и кофти да звучи това,колкото и всеки да си казва"Аз не съм егоист и гледам да угодя на партньора си"-но това е друга тема.Така че човека така е решил,това му изнасяло това е направил,а жената дано не преживее това като голямата драма на живота си.А що се онася до децата, зависи вече от самото отношение на родителите, и по какъв начин ще им се представи всичко ,което се случва около тях и техните родители.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср ное 25, 2009 11:49 pm

Веси, естествено, права си за "файдата" :D никой не може да се откаже от нещата, които го правят да е той :roll:
Ама поне така жената не би живяла в илюзии, че всичко е наред и в един момент: той си взел куфара. Шокът е голям...
Пък като знае - знае и колко му пречи нещо - много ли, малко ли, опасно много ли....

Ей такива работи...
www.facebook.com/artandhobby


Отговори