Относно аспирина в готварството

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
RIGOLETTO
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 48
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА

Относно аспирина в готварството

Мнение от RIGOLETTO » пет ное 27, 2009 9:12 pm

УВАЖАЕМИ ПО-ДОБРИ ГОТВАЧИ ОТ МЕНЕ,

Често сам слушал да се използва аспирин при консервиране.Тогава продуктите не се стери...сте.../ниама да пиша думата,че да не направиа пак грешка :D :D :D /.Истина ли е това или не?
Вчера си смлиах малко чесан с оцет за супа и му сложих една таблетка стрит аспирин .Колко време мога да го сахраниа в такова састоиание?
Според мои познат лекар е много полезно да се иаде чесан-и срешту грип и срешту склероза.


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » пет ное 27, 2009 11:01 pm

ЕЕ,то това винаги можеш да си го направиш :D .На това не му трябва аспирин.Но за туршиите-да.Някои стерилизират и тиквички така..А чесъна е най-добрия естестевен антибиотик :)
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » съб ное 28, 2009 1:47 pm

Нека не забравяме, че аспиринът има сериозни странични ефекти. Неговата киселинност е вредна за стомаха и може да предизвика язва и кървене......

RIGOLETTO
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 48
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА

Мнение от RIGOLETTO » съб ное 28, 2009 6:10 pm

Уважаема BRIDA,
На буркан от 800 грама една-две таблетки не са нешто опасно.Поне аз така мислиа.


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » нед ное 29, 2009 2:37 pm

И мен ме притеснява наличието на аспирин в туршиите например. Моят 2-годишен син много обича туршии, а знам, че децата не трябва да приемат аспирин.

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » вт дек 01, 2009 4:53 pm

Уважаеми, RIGOLETTO,нямах предвит аспирина като консервант,а аспирина като добавка към чесън и т.н.Аспирина(в малки дози е полезен на едни-на др.вреди).ОТНОСНО аспирина в готварството,освен за консервант,той се използва и за набухвател в сладкарството...2 аспирина-разтворени в 50мл.вода- заместват 1 бакпулвер.... :wink: :) ,мн.хора твърдят,че самите кексове и т.н ставали по "пухкави"-аз лично не съм го пробвала :)
Изображение


Отговори