Приготвяне на карантия

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
aseto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 4
Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
:: 15 рецепти от aseto
:: 4 снимки от aseto

Приготвяне на карантия

Мнение от aseto » съб дек 12, 2009 3:44 pm

Как мога да приготвя свински черен дроб така, че да остане крехък?


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » съб дек 12, 2009 4:41 pm

Най-лесният начин е да се нареже на тънки "пържоли" и да се изпече на грил тигана и накрая да се посоли.
Аз обичам дроб в дом. сос - Дробът се нарязва на парчета, слага се в тавичка, полива се с олио и се запича от двете страни. Прибавя се дом. сок + малко брашно + магданоз + сол + черен пипер на зърна и се залива дроба. Пече се до сгъстяване на доматите.
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб дек 12, 2009 4:51 pm

Ние печем дроба на фурна. Реже се на парчета с дебелина около 1,5 см, овалва се добре в олио, залива се с вода, но да се го покрие напълно. Пече се на умерена фурна. За да остане крехък се вади когато като разрежеш парче дроб е леко кървав вътре. Така е и когато дроба се пържи на тиган. Посолява се след като се извади от фурната/тигана :serve:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » нед дек 13, 2009 2:03 pm

За да остане крехък дроба се прави така:
Измива се добре,нарязва се на парчета/дребни или по едри,както предпочитате/посолява се,поръсва се с една,две щипки сода и малко оцет.Оставя се за 10-15 мин.Можеш да овкусиш преди пържене с подправка за дреболии.На следващия ден дроба си е крехък пак.Откакто разбрах за тоя трик :D,само така правя дроб.Пробвай и няма да съжаляваш.Само внимавай да не го препържеш :P
Ако обичаш да хрупка,можеш да го оваляш в УНИВЕРСАЛНА ПАНИРОВКА С КОРНФЛЕЙКС.Страхотна е.Или пък галета :P
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


aseto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 4
Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
:: 15 рецепти от aseto
:: 4 снимки от aseto

Мнение от aseto » нед дек 13, 2009 4:18 pm

Благодаря на всички за съветите!!!

aseto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 4
Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
:: 15 рецепти от aseto
:: 4 снимки от aseto

Мнение от aseto » нед дек 13, 2009 4:20 pm

:clap:


Отговори