Свещеното авокадо: плод, зеленчук и ядка - всичко в едно!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
На един месец е и това е интересното,че тези малки листенца си остават отгоре с колкото пораства.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Freya
- виртуоз с тиган
- Мнения: 14
- Регистриран на: съб авг 01, 2009 12:03 am
- :: 14 рецепти от Freya
- :: 22 снимки от Freya
- Местоположение: Пловдив
- sladki64e
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1888
- Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
- :: 20 рецепти от sladki64e
- :: 582 снимки от sladki64e
Ето какво съветват специалистите :
Как да избираме авокадо?
За да проверите дали е узряло, притиснете леко. Трябва да го усетите еластично, да не е твърдо.
Когато избирате авокадо, подръжте плода в ръка. Кората трябва да е без петна. Той трябва да бъде плътен, при натиск с пръст да поддава, но не трябва да остават вдлъбнатини
Повечето сортове авокадо трябва да са черни на цвят, ако са узрели, иначе не стават за ядене.
Сортът, който съм намирала на нашия пазар обаче е със зелен цвят и не трябва да чакаме да почернее, защото ако това стане, то плодът вече не е годен за ядене.
Как да съхраняваме авокадо?
Оставете твърди авокадо да узреят на стайна температура, след това можете да ги съхранявате до 1 седмица в хладилник. Ако плодът е много твърд, оставете за няколко дни да узрее. Оптималната температура за съхраняване е около 10 градуса.
Щом веднъж е срязано, авокадото почернява бързо. Ако искате да го запазите, напръскайте повърхността му с лимонов сок, опаковайте го херметически и го поставете в хладилник.
Как да избираме авокадо?
За да проверите дали е узряло, притиснете леко. Трябва да го усетите еластично, да не е твърдо.
Когато избирате авокадо, подръжте плода в ръка. Кората трябва да е без петна. Той трябва да бъде плътен, при натиск с пръст да поддава, но не трябва да остават вдлъбнатини
Повечето сортове авокадо трябва да са черни на цвят, ако са узрели, иначе не стават за ядене.
Сортът, който съм намирала на нашия пазар обаче е със зелен цвят и не трябва да чакаме да почернее, защото ако това стане, то плодът вече не е годен за ядене.
Как да съхраняваме авокадо?
Оставете твърди авокадо да узреят на стайна температура, след това можете да ги съхранявате до 1 седмица в хладилник. Ако плодът е много твърд, оставете за няколко дни да узрее. Оптималната температура за съхраняване е около 10 градуса.
Щом веднъж е срязано, авокадото почернява бързо. Ако искате да го запазите, напръскайте повърхността му с лимонов сок, опаковайте го херметически и го поставете в хладилник.
-
- началник печка
- Мнения: 10
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 7:38 pm
- :: 1 рецепти от ianamail
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Момичета, авокадото ми пусна листа.Сега на върха на стъблото има листа.Ето вижте:
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Да и аз се чудя дали ще се разклони,но се надявам да е в най-скоро време.То се е разклонило леко, но има какво още да се желае,иначе расте с пълна сила.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/