Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
Кулинарен Форум Веселият Готвач
Провал в кухнята!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Веселият Готвач Форуми -> Общи кулинарни дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lu4a
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

Местожителство: пещера

МнениеПуснато на: 4 Февруари 2010, Четвъртък, 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, успокоих се! Благодаря ви! Бях решила утре пак да я правя, за да търся причината. Но пак ще я направя скоро, защото децата ми я харесха много, а и е подходяща за сутрешна закуска, защото става бързо и лесно.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mimsi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 4 Февруари 2010, Четвъртък, 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

gigi.2000 написа:
.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Дайте съвет,момичета!

Явно има разлика в градусите.Това че пише на копчето 200градуса,не е гаранция че е 200,дори печките да са ви едни и същи.
Освен това брашното също може да е от значение,но нека първо пробва с намаляване на градусите и увеличаване на времето.
Върнете се в началото
gigi.2000
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

Местожителство: Русе,Щръклево

МнениеПуснато на: 4 Февруари 2010, Четвъртък, 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Ок,mimsi,благодаря!
Върнете се в началото
sladki64e
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 5 Февруари 2010, Петък, 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Отдавна бях "хвърлила око" на печената палачинка и тази вечер я приготвих, но залепна за тавата. Въпреки това беше много вкусна.
Ето го и резултата:
Върнете се в началото
mimsi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 6 Февруари 2010, Събота, 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Тц,тц,тц....е това вече е провал!sladki64e , дано си разбрала причината и да не се повтаря!Неуспеха не трябва да те обезкуражава!
Върнете се в началото
sladki64e
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 6 Февруари 2010, Събота, 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Голям провал наистина Embarassed . Но това ме амбицира Smile. Ще се пробвам докато я направя както трябва. А и синчето ми толкова я хареса, че ме кара да му остъргвам тавата Laughing .
Още се чудя защо така залепна. Дали не трябва подмазаната тава да бъде предварително загрята (така както е при обикновените палачинки)?. А ако сложа хартия за печене Confused .
Върнете се в началото
mimsi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 6 Февруари 2010, Събота, 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз я правя в правоъгълната тава на фурната.Само подмазвам тавата и слагам в загрята фурна.Никога не ми залепва,но и нищо друго не ми залепва в тази тава!Данеби тавата ти да е проблемна?Или оскъдно да е подмазана?
Върнете се в началото
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: 7 Февруари 2010, Неделя, 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз да си кажа - провал имах с грис халвата Very Happy Но нищо важното е,че стана вкусна пък за сметка на гъстотата..
irinchicata
началник печка
началник печка

МнениеПуснато на: 7 Февруари 2010, Неделя, 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих най-смотаната картофена яхния на света!
mimsi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган

МнениеПуснато на: 8 Февруари 2010, Понеделник, 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

irinchicata написа:
Направих най-смотаната картофена яхния на света!

Много смешно Дали?!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Веселият Готвач Форуми -> Общи кулинарни дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Следваща
Страница 13 от 21

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети