Пуснато на: 4 Февруари 2010, Четвъртък, 10:56 Заглавие:
Е, успокоих се! Благодаря ви! Бях решила утре пак да я правя, за да търся причината. Но пак ще я направя скоро, защото децата ми я харесха много, а и е подходяща за сутрешна закуска, защото става бързо и лесно. _________________
Пуснато на: 4 Февруари 2010, Четвъртък, 11:02 Заглавие:
gigi.2000 написа:
.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Дайте съвет,момичета!
Явно има разлика в градусите.Това че пише на копчето 200градуса,не е гаранция че е 200,дори печките да са ви едни и същи.
Освен това брашното също може да е от значение,но нека първо пробва с намаляване на градусите и увеличаване на времето.
Пуснато на: 6 Февруари 2010, Събота, 16:32 Заглавие:
Голям провал наистина . Но това ме амбицира . Ще се пробвам докато я направя както трябва. А и синчето ми толкова я хареса, че ме кара да му остъргвам тавата .
Още се чудя защо така залепна. Дали не трябва подмазаната тава да бъде предварително загрята (така както е при обикновените палачинки)?. А ако сложа хартия за печене .
Пуснато на: 6 Февруари 2010, Събота, 16:51 Заглавие:
Аз я правя в правоъгълната тава на фурната.Само подмазвам тавата и слагам в загрята фурна.Никога не ми залепва,но и нищо друго не ми залепва в тази тава!Данеби тавата ти да е проблемна?Или оскъдно да е подмазана?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети