Искам бебе

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
maggie07
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 157
Регистриран на: съб авг 23, 2008 8:41 am
:: 13 рецепти от maggie07
:: 24 снимки от maggie07
Местоположение: Пирдоп

Искам бебе

Мнение от maggie07 » пет фев 12, 2010 1:14 pm

Реших да отворя тази темичка и да видя нещата и през вашите очи!
Имам дъщеричка на 2г.и2м.,на 24г и часовничето ми нещо пак зацъка.....Предполагам проблем с ъс забременяването няма да имам(дано) ,но се вълнувам от това как бих могла да подготвя тялото си за това-какво имам впредвид?Така забременях 42 кг,качих 16кг,после свалих и т.н позната история за всички....Сега съм около 49-50 иска ми се обаче да сваля старите си 42-44кг за да започна качването от там иначе представете си каква топка ще стана в 9-тия месец.Лошото е най-вече че съм 152см-дребосък!Преди първата си бременност никога не съм се замисляла за такива работи и всичко мина отлично -слава на Бога!Сега обаче дали ,че вече съм минала през това или нещо превътам незнам ,но м исе иска тялото ми да е подготвено !Интересувам се вие какво ще кажете първо как да сваля килцата и после как да даря организма си с голям комплекс от витамини,дали да се захвана с някакъв спорт -де да знам!Лекарства за отслабване знам ,че са категорично забранени преди планирана бременност,но имало някакви които се пиели -фолиева киселина ли беше -моля споделете ако знаете нещо !Днес ходих да питам за работа на не много подходящо за мен место ,но осигуровките са добри и бих могла да поработя 5-6м да направим бебчо и пак да работя до някой месец(през първата бременност работих до 45 дни преди раждане) докато ми позволява положението и така ще направя нужната 1год.за да мога да вземам майчинство после!Ето....виждате ли мерак.......Иска ми се всичко да предвидя та да нямам грижи псле -с малката всичко бе наред ,но дали че вече съм "мама"взех да се страхувам от всички тези гадости който се случват в света -искам да изпипам всичко ,за да мога да родя и отгледам също така безгрижно и спокойно още едно човече за БЪЛГАРИЯ!


lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 474 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Мнение от lu4a » съб фев 13, 2010 9:44 am

Маги, за фолиевата киселина знам , че е добре да се пие от момента, в който решите да имате бебе, но тя е важна за здравето на плода и майката, не мисля,че ще отслабнеш с нея.Но е много важно да я пиеш от рано. Можеш да прочетеш много материяли в нета. Иначе добре си го планувала, но аз от опит знам, че планувам ли ги така детайлно нещата , нищо не се получава така както съм искала. Важното е всичко да води към целта. Желая ти успех! Ще следя с интерес историята ти!
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » съб фев 13, 2010 3:12 pm

maggie07,да ти е жива и здрава дъщеричката и да те радва много.Дано скоро да си имаш и един малък принц който да те обича и глези.Пожелавам ти го от сърце.
И ние желаем много едно мъниче и дано таз година щъркела да мине и през нас инвитро или осиновяване кво то е рекъл господ.Със сигурност и ние ще го дарим с много любов и грижи.Не съм добър съветник,защото майчиното чуство мие мечта за сега,но и аз от приятелки съм чула че фолиевата киселина я вземат два месеца преди зачеването ако е планувано бебчето.

frizli
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 13
Регистриран на: вт яну 20, 2009 7:49 pm
:: 10 рецепти от frizli

Мнение от frizli » нед фев 14, 2010 4:36 pm

Фолиевата киселина трябва да се пие поне няколко месеца преди забременяването,тя е много важна за правилното развитие на бебчо.Казвам го ,защото аз в момента съм бремена в края на седмия месец съм и минах и продължавам през тези неща.Разбирам те много добре понеже и аз като теб съм само 153 см висока и няма да ти кажа колко килограма тежа сега ,а ми остават още два месеца до края на бременноста.Но и първия път като бях бременна качих доста но много бързо ги свалих после и сега дано е така ,ама сякъш не ме интересува това толкова колкото да е всичко наред с бебето.Ако имаш някъкви въпроси можеш да ме питаш ще се радвам да ти помогна с каквото мога. :)


Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнение от lubopitka » пон фев 15, 2010 8:23 pm

Чесно казано аз започнах да пия фолиева киселина, когато разбрах, че съм бременна. Никой не може да предвиди кога ще забременее.
Maggie07, чесно казано аз свалих килограмите натрупани през бременността с фитнес, а след фитнеса сауна. Трябва постоянство.
Zrizli, на теб ти желая бързо раждане, не мога да кажа безболезнено, но всичко се забравя( имам в предвид болката). Аз имам дъщеря на 8г и син на 4г. Сега като се върна назад във времето , и както ми разказват мои приятелки , че никога няма да родят отново, аз не бих била толкова крайна в решението си. Родих каката и даже мислих още докато тя е на 6 месеца да забременея със второ, но за всичко си има време.

Потребителски аватар
maggie07
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 157
Регистриран на: съб авг 23, 2008 8:41 am
:: 13 рецепти от maggie07
:: 24 снимки от maggie07
Местоположение: Пирдоп

Мнение от maggie07 » вт фев 16, 2010 2:22 pm

Благодаря ви момичета за съпричасността!А някой има ли наясно с новите промени в закона за получаване на майчинство -трудовстаж и тн...????

lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 474 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Мнение от lu4a » вт фев 16, 2010 2:44 pm

Здравей, отнотво!
Знам, че сега взимат предвид доходите една година назад от момента на раждането и така изчисляват сумата, която ще получаваш 1 година. Тя е 90% от средния доход за тази една година назад. Преди взимаха 6 месеца назад. Това е когато майката е осигурена и работи, а при безработни и неосигурени не знам как са нещата. Дано съм полезна. Успех!!!
Изображение
Изображение

frizli
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 13
Регистриран на: вт яну 20, 2009 7:49 pm
:: 10 рецепти от frizli

Мнение от frizli » вт фев 16, 2010 4:00 pm

За да ползваш болничен трябва да имаш 6 месеца на работа , а за майчинските 1 година трудов стаж въобще.Това означава че назад във времето преди да излезеш майчински трябва да е 1 година.Болничния се изплаща на 80% от това на което те осигуряват а майчинските са на 90%.Ако има нещо друго питай,няма проблеми. :)

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » вт фев 16, 2010 4:04 pm

Maggie07, :clap: за решението ти за второ дете :). Хубаво е, човек да се почувства готов за това и да го желае от сърце. Както казва lubopitka, не може да се предвиди кога точно ще се случи, то си е Божа работа както се казва :). Относно фолиевата киселина, може да бъде набавяна и чрез храната. Така, че можеш да приемаш повече такива храни, богати на фолиева киселина преди забременяването, а като забременееш лекарят ще ти предпише точните таблетки. Ето и малко информация за фолиевата киселина и храните, богати на нея:

"Фолиевата киселина е необходима за развитието на централната нервна система на плода, особено в първите няколко седмици. Тя не може да се складира в тялото и по време на бременността се изразходва около два пъти повече от обикновеното количество фолиева киселина - затова трябва да се доставя ежедневно. Някои специалисти дори твърдят, че е добре да се приема на таблетки около два месеца преди настъпване на бременността с оглед насищането й в организма. Как да си набавяме фолиева киселина? Освен на таблетки тя се съдържа и в много хранителни продукти. Пресните тъмно зелени зеленчуци са богати на фолиева киселина, но трябва да се приемат сурови или да се пие прясно приготвен сок от тях, тъй като термичната обработка унищожава голяма част от нея. Препоръчват се броколи, спанак, лешници, фъстъци и пълнозърнест хляб, като поне един от тези продукти е добре да се консумира веднъж дневно."

Ако можеш и имаш желание, предварителното стягане на коремните мускули чрез упражнения ще ти бъде от полза.
Аз лично обичам да спортувам, но съм малко марзелива, добре, че съпругът ми ме посръчква. Дори и в 8 месец играехме тенис на корт, а и след като се роди бебчо, първите месеци, докато беше поспалив и си спеше кротко в количката, ние се вихрехме на корта :). Но колкото повече растеше, толкова по-малко време и възможност намирах за спорт. Не съм правила нищо специално за сваляне на килограми, просто си отслабнах постепенно.

Желая ти късмет!

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » вт фев 16, 2010 4:17 pm

Има много информация за фолиевата киселина в интернет. Ето и още една интересна статия:
"Фолиева киселина – здрави бебета
Защо фолиевата киселина е толкова важна?
Фолиевата киселина, позната още, като folate е структура на витамин B, която може да бъде намерена в някои храни и мултивитаминни таблетки. Ако жените имат достатъчно фолиева киселина в тялото си преди да забременеят този витамин може да понижи риска от появяване на увреждания на мозъка на бебето (anencephaly) или на гръбнака му (spina bifida).
За повечето жени един лесен начин да са сигурни, че приемат достатъчно фолиева киселина е да приемат витамини със съдържание на фолиева киселина.
Американската Национална Здравна Служба препоръчва всички жени, които планират бременност да поемат по 400 микрограма (0.4 mg) фолиева киселина дневно. Това може да предотврати до 70% от някои сериозни увреждания по реждение. Поради това, жената се нуждае от фолиева киселина преди да забременее. Ето защо трябва да приемате фолиева киселина дори, ако не планирате бременност скоро. Фолиевата киселина се използва, като добавка към някои храни като обогатен хляб, макарони, фиде и други тестени изделия, ориз и готови зърнени (тестени) изделия за закуска. Няколко от зърнените (тестени) изделия могат да Ви доставят 100% от необходимото Ви количество фолиева киселина.
Никой не очаква непланирана бременност. Но това се случва – всеки ден. Дефакто около половината бременности не са планирани. Това е причината поради която трябва да приемате достатъчно фолиева киселина всеки ден, докато има възможност да забременеете, защото когато разберете че сте бременна мозъка и гръбнака на Вашето бебе са вече формирани.
Така Вашето тяло ще бъде готово,за времето когато Вие сте готова....... "

Не съм сигурна дали в България тестените изделия са обогатени с фолиева киселина, но в Америка и пшеничните и др. видове брашна съдържат тази добавка. Там винаги се презастраховат за всичко :) .


Отговори