всеки знае......само аз не
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 66
- Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
- :: 39 рецепти от tatiana
- :: 14 снимки от tatiana
guarinociro е права, че зависи какво брашно се ползва.Тук веднъж бях купила едно брашно което не беше чисто бяло после като отворих пакета ами малко кафенееше, оказа се че е брашно за сладки и тъй като на мен ми трябваше за хляб се наложи да си купя наново.Виж какво ти е брашното за сладки или за хляб.
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Пуснато на: 17 Февруари 2010, Сряда, 21:27 Заглавие: меню зя днес от мен --------------------------------------------------------------------------------
днес сготвих;кюфтенца със доматен сос и риган+чесън,соса се пастира със пасатора,а на малкият ми син само кюфтенца със картофено пюре защото не обича домати(за сега)и като допълнение една месеница http://www.receptite.com/recepta.php?r=4133 стана много добра.за подслаждане,баклавичка(от вчера,че беше голяма и не свърши),това е от мен,а...за утре една лазаня със зелена салатка и парфенце.
pepopen,това е твоят пост ,в който казваш че месеницата е станала много добра.На следващия ден пускаш тема,че не втасва
Има ли проблем или ти не знаеш какъв трябва да е добрия резултат?
днес сготвих;кюфтенца със доматен сос и риган+чесън,соса се пастира със пасатора,а на малкият ми син само кюфтенца със картофено пюре защото не обича домати(за сега)и като допълнение една месеница http://www.receptite.com/recepta.php?r=4133 стана много добра.за подслаждане,баклавичка(от вчера,че беше голяма и не свърши),това е от мен,а...за утре една лазаня със зелена салатка и парфенце.
pepopen,това е твоят пост ,в който казваш че месеницата е станала много добра.На следващия ден пускаш тема,че не втасва
Има ли проблем или ти не знаеш какъв трябва да е добрия резултат?
-
- любител с ренде
- Мнения: 7
- Регистриран на: ср яну 27, 2010 1:54 pm
значи сана красива и вкусна но....колкото беше дебелината като сурова толкова си и остана след изспичането, малко да беше бухнала поне,да подразня жената.....
- neli1100
- магьосник в кухнята
- Мнения: 226
- Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100
pepopen ,ако си пресяваш брашното ,няма начин да не стане.Да не би проблема да е във начина по който ползваш маята?Живата мая преди да се пребави към брашното или другите продукти се захваща като:
към едно кубче мая се прибавя около 50мл.затоплено прясно мляко,щипка сол,щипка захар.Разбърква се да се разтворят и се пребавя около 1-2 с.л. брашно.Първо една лъжица брашно,разбъркваш и ако е нужно прибавяш още малко,ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛУЧИ ГЪСТА КАША КАТО БОЗА.Оставя се на топло да набъбне,докато удвои обема си,но не повече,защото ако прекалиш ще падне и няма да има ефект,превтасва.
Тов е ,пробвай и ще стане. Успех.Пиши как си се справил.
към едно кубче мая се прибавя около 50мл.затоплено прясно мляко,щипка сол,щипка захар.Разбърква се да се разтворят и се пребавя около 1-2 с.л. брашно.Първо една лъжица брашно,разбъркваш и ако е нужно прибавяш още малко,ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛУЧИ ГЪСТА КАША КАТО БОЗА.Оставя се на топло да набъбне,докато удвои обема си,но не повече,защото ако прекалиш ще падне и няма да има ефект,превтасва.
Тов е ,пробвай и ще стане. Успех.Пиши как си се справил.
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Аз пък никога не пресявам брашното и никога не правя това "захващане" на маята.Предпочитам да меся с жива(прясна)мая.Резултата винаги е повече от задоволителен.Имах проблем преди време само с едно брашно,но вече не купувам от него и всичко е 6.
Замесвам тестото и оставям да втаса,покрито с кърпа.Понякога слагам тавата върху съд с топла вода.Втасалото тесто премесвам съвсем внимателно и оформям според рецептата и вида тестено,което ще правя.
Но според мен трябват повече опити и след натрупване на стаж няма как да не стават сполучливи!
Замесвам тестото и оставям да втаса,покрито с кърпа.Понякога слагам тавата върху съд с топла вода.Втасалото тесто премесвам съвсем внимателно и оформям според рецептата и вида тестено,което ще правя.
Но според мен трябват повече опити и след натрупване на стаж няма как да не стават сполучливи!
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
И аз като Mimsi никога не пресявам брашно и не правя и аз това "захващане"само че аз покривам с влажна кърпа и когато бързам да втаса(а това напоследък по често се случва)слагам тестото във фурната и я щъквам на най ниската степен(малко преди 50гр)и някаде за около 10 мин е готово втасало и после си го оформям в каквото ще става,или ако няма повторно месене или оформяне направо приготвената пита или там каквото ще бъде го слагам за 10 мин да втаса и после направо завъртам копчето и пека.Но не оставяй повече от 10 мин щото шупва(превтасва)
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден!
Сенека
Сенека
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Моят метод за бързо и почти след 3-4 минути втасване е следния:
бия тестото в работния плот някъде около стотина пъти ( Това го правя като бързам и нямам време да чакам ) Обикновено никога не чакам тестото да втаса.Правя каквото правя,слагам го в тавата и чак тогава го оставям да си втасва..След това пека и досега не съм имала провал..
бия тестото в работния плот някъде около стотина пъти ( Това го правя като бързам и нямам време да чакам ) Обикновено никога не чакам тестото да втаса.Правя каквото правя,слагам го в тавата и чак тогава го оставям да си втасва..След това пека и досега не съм имала провал..
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 274
- Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
- :: 9 рецепти от guarinociro
- :: 150 снимки от guarinociro
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
Виж тук - стъпка по стъпка - http://www.americastestkitchenfeed.com/ ... ast-bread/