Ето и още един от провалите ми - това трябва да е блат за торта Павлова :shock: . Не довърших направата на започнатата торта, спестих си сметаната и плодовете за следващ опит, дано да е успешен . Хапнах си го така, много е вкусен, въпреки вида му. А в комбинация със сметана и плодове ще е супер вкусно. Дано само да го издокарам следващия път.
Провал в кухнята!
- sladki64e
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1888
- Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
- :: 20 рецепти от sladki64e
- :: 582 снимки от sladki64e
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Ето ме и мен тук при провалите. Вчера реших да направя ябълков сладкиш, който от много години е любим на семейството ни и никога не ме е подвеждал. Но за всичко си има първи път, така и с моя сладкиш, който приличаше на настъпан :/ , жилав като ластик и направен от туткал. За мое учудване не остана и троха.
Вижте сами:
Вижте сами:
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
- maknik
- виртуоз с тиган
- Мнения: 177
- Регистриран на: пон май 04, 2009 4:34 pm
- :: 5 рецепти от maknik
- :: 7 снимки от maknik
Здравейте, весели говачи! С голям мерак реших за първи път да опека сладкиш. Спрях се на рецепта №1 в сайта - шоколадов сладкиш с майонеза. Не знаех, че при печене се завива с фолио след като се надигне, но добре, че свекърва ми ми даде бърза телефонна консултация. Обаче плътно го завих, а не просто покрих и пекох над час... За жалост стана глетав и мнооого мазен. Добре поне, ме глазурата ми се получи Повече няма да го правя.
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Това е един от любимите ми напоследък сладкиши - приготвя се много лесно и бързо и е божествено вкусен.Този скадкиш се пече на 180 градуса и се пече съвсем малко - около 20 мин., за да остане сочен. Ти си го пекла цял час..........., при това с фолио! Фолио слагам на кексовете, след като получат златист цвят и с него пека вече до готовност. Аз ползвам тавичка с d 24 см. Задължително правило за сладкишите и кексовете е да се прави теста с клечка или дървено шишче. Излезне ли сухо, сладкиша се вади от фурната, за да не изсъхва. Оставя се да изстине и тогава се вади от тавичката и се нанася глазурата. Не се отказвай! Сладкиша си заслужава!maknik написа:Здравейте, весели говачи! С голям мерак реших за първи път да опека сладкиш. Спрях се на рецепта №1 в сайта - шоколадов сладкиш с майонеза. Не знаех, че при печене се завива с фолио след като се надигне, но добре, че свекърва ми ми даде бърза телефонна консултация. Обаче плътно го завих, а не просто покрих и пекох над час... За жалост стана глетав и мнооого мазен. Добре поне, ме глазурата ми се получи Повече няма да го правя.
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !
- maknik
- виртуоз с тиган
- Мнения: 177
- Регистриран на: пон май 04, 2009 4:34 pm
- :: 5 рецепти от maknik
- :: 7 снимки от maknik
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
И аз се включвам (отново) в тази тема. Случката се случи преди няколко дни, но това няма значение...
Една вечер бяхме решили с Неви да направим 2 неща - Тахан халва и Камембер със сос от червени боровинки и круши. Бяхме доста заети преди това и с голямо нетърпение чакахме свободната вечер, въоръжени дори с нов сладкарски термометър за халвата.
В началото нещата бяха наред - дори сиропа за халвата се получи супер. Свалихме го от огъня и тъкмо му се радваме какъв е гъст, а в това време сложихме тахана да се затопля. Явно котлона е бил твърде топъл и докато се усетим тахана леко замириса - по дъното залепна и загоря. За да не се наложи да го хвърляме (и него и сиропа, нямахме втори буркан тахан) решихме набързо да изсипем тахана в сиропа, без да обираме залепналото по дъното, преди да е загоряло повече. Сипваме, добавяме ядките (2 ч.ч. обелени, нарязани и запечени бадеми = 1 час работа) и... сместа явно е била твърде гореща - пресече се и стана на... прах Сместа все пак я изсипахме в приготвената форма... естествено не стана на халва, резултата беше суха смес с вкус на халва и ядки в нея... много вкусно, но не каквото трябваше
Второ полувреме - десерта с камембер... Плънката - супер, хайде да го слагаме в бутер тестото и да печем, отваряме камерата, а там - бутер тесто няма... :cursing: при всичкото очакване и приготовление никой не се е сетил да провери дали има тесто вкъщи. Вече беше късно и не ни се ходеше до магазина (а и настроението беше :x ) - оставихме плънката за следващия ден. Купихме тесто, затоплихме плънката, слагаме сирене, плънка, сирене, увиваме - всичко по план, радваме се. Неви дори изряза листенцата и топченцата за украса, слагаме ги и хайде да мажем с яйце... След първото мацване с жълтък се усети, че нещо яйцето е развалено Попихме със салфетка намазаното, изхвърлихме яйцето и го пекохме без да го намазваме... В крайна сметка десерта беше супер, може би заради хубавия камембер, но приготвянето беше изключителен провал
Една вечер бяхме решили с Неви да направим 2 неща - Тахан халва и Камембер със сос от червени боровинки и круши. Бяхме доста заети преди това и с голямо нетърпение чакахме свободната вечер, въоръжени дори с нов сладкарски термометър за халвата.
В началото нещата бяха наред - дори сиропа за халвата се получи супер. Свалихме го от огъня и тъкмо му се радваме какъв е гъст, а в това време сложихме тахана да се затопля. Явно котлона е бил твърде топъл и докато се усетим тахана леко замириса - по дъното залепна и загоря. За да не се наложи да го хвърляме (и него и сиропа, нямахме втори буркан тахан) решихме набързо да изсипем тахана в сиропа, без да обираме залепналото по дъното, преди да е загоряло повече. Сипваме, добавяме ядките (2 ч.ч. обелени, нарязани и запечени бадеми = 1 час работа) и... сместа явно е била твърде гореща - пресече се и стана на... прах Сместа все пак я изсипахме в приготвената форма... естествено не стана на халва, резултата беше суха смес с вкус на халва и ядки в нея... много вкусно, но не каквото трябваше
Второ полувреме - десерта с камембер... Плънката - супер, хайде да го слагаме в бутер тестото и да печем, отваряме камерата, а там - бутер тесто няма... :cursing: при всичкото очакване и приготовление никой не се е сетил да провери дали има тесто вкъщи. Вече беше късно и не ни се ходеше до магазина (а и настроението беше :x ) - оставихме плънката за следващия ден. Купихме тесто, затоплихме плънката, слагаме сирене, плънка, сирене, увиваме - всичко по план, радваме се. Неви дори изряза листенцата и топченцата за украса, слагаме ги и хайде да мажем с яйце... След първото мацване с жълтък се усети, че нещо яйцето е развалено Попихме със салфетка намазаното, изхвърлихме яйцето и го пекохме без да го намазваме... В крайна сметка десерта беше супер, може би заради хубавия камембер, но приготвянето беше изключителен провал
Aut viam inveniam aut faciam