козя пастърма
-
- готвач с точилка
- Мнения: 55
- Регистриран на: съб окт 31, 2009 10:02 pm
- :: 8 снимки от didkata
козя пастърма
Здравейте.Искам да попитам може ли по това време на годината да се прави домашна пастърма.В смисъл такъв:когато нарежа месото и го сложа в сол ще го прибера в хладилника и предполагам няма да има проблем но впоследствие когато сложа месото да се суши няма ли да е топло и да се развали.
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Със сигурност пастърмата може да се изсуши и в хладилника - само не бива да се завива, за да не се овлажни и мухляса. Иначе хладилника изсмуква влагата. Ние сме сушили така и наденички, само че от време на време се обработват с шише или точилка да се изтънят. Пък и всички сме виждали като оставим парче непокрито сирене в хладилника, че изсъхва след известно време
За пастърмата е много важно след като се извади от солта и хубаво се измие - добре да се пресова, за да се изкара максимално водата от нея и тогава да започне процеса на сушене
За пастърмата е много важно след като се извади от солта и хубаво се измие - добре да се пресова, за да се изкара максимално водата от нея и тогава да започне процеса на сушене
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
-
- готвач с точилка
- Мнения: 55
- Регистриран на: съб окт 31, 2009 10:02 pm
- :: 8 снимки от didkata
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Бони,ние никога не сме пресовали пастърмата,и пак става.Може би ползваме друга технология.Но друго да те питам:като я измиете от солта,веднага ли я слагате в хладилника,без изобщо да я вадите на вън?Защото ни се е случвало да ДОсушаваме в хладилник.И все съм се чудила дали може от край до край сушенето да протече вътре...
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Ако има възможност да се изнесе навън и да завехне е по-добре - в хладилника не може да стои закачена или трябва да се направи такова приспособление. В противен случай страната, на която лежи парчето месо може да се спари - трябва да се обръща по-често. А пресоването го правим, за да изкараме възможно повече вода - тя така или иначе трябва да се изпари, за да се изсуши пастърмата
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.