Лелеееееее, два провала в един ден....., си е направо каръшки ден! Голямо приключение !
В събота и аз имах провал в кухнята..... Пробвах една нова за мен рецепта за сладки гевречета. Тестото не ми втаса, но реших все пак да ги изпека.... Получиха се на външен вид, но бяха много твърди и тежаха като оловни произведения..... Ха-ха-ха и на гълъбчетата не можах да ги дам...... Не се откавам, ще се прави поправка, защото много ми харесват.
Провал в кухнята!
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 58
- Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
- :: 55 рецепти от Slavina
- :: 47 снимки от Slavina
Здравейте! Попрочетох за гафовете, но на всеки може да се случи. Въпреки, че се смятам за добра готвачка и аз съм правила гафове. Та докато четях се сетих за един мой гаф. Е наистина бе от недоглеждане, но все пак е гаф.
Та преди години правех един много лесен сладкиш, а и на синовете ми харесваше много. Та този сладкиш след изпичането се мажеше с масло. Но кой да види, че маслото е осолено? Но и така го изядоха, въпреки, че исках да го изхвърля.
Та преди години правех един много лесен сладкиш, а и на синовете ми харесваше много. Та този сладкиш след изпичането се мажеше с масло. Но кой да види, че маслото е осолено? Но и така го изядоха, въпреки, че исках да го изхвърля.
-
- любител с ренде
- Мнения: 1
- Регистриран на: вт фев 24, 2009 9:06 pm
Готвенето ми е страст и нещата ми се получават, но преди два дни реших да изненадам любимия с шкембе чорба, нещо което никога досега не бях правила и сигурно повече няма да пробвам.Сварих шкембето по всички правила, въобще не миришеше, но дойде момента в който трябва да довърша супата и тогава стана интересно.Колкото и да я варих продължаваше да има вкус на сурово брашно.не стига това ами вечерта реших да я стопля и тя взе, че стана на парцали- пресече ли се, какво стана така и не разбрах.Така ме хвана яд, обаче набързо реших проблема- измих вече нарязаното и сварено шкембе, малко гъби,подправки и кашкавал и в гювече.
- zllate
- магьосник в кухнята
- Мнения: 7
- Регистриран на: пет фев 19, 2010 3:57 pm
- :: 79 рецепти от zllate
- :: 1111 снимки от zllate
И аз да се "похваля":oops: . Правя един любим на семейството ми кекс, който след като се изпече и изстине се залива със смес от масло, какао и половин чаена чаша пудра захар. Тъй като в момента нямах пудра, реших че ще сложа обикновена захар. Приготвих всичко както трябва, цялата къща замириса на кексче. Дъщеря ми го обожава и побърза да си хапне и при първата хапка........УЖАС Кутиите ми за сол и захар са еднакви с букви "С" и "З" на капаците.Явно съм ги разменила и вместо захар съм сложила сол. Няма такава отврат, целия го изхвърлих. Вече кутиите са с надпис
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Днес правих Парено тесто за моделиране-марципан Варна.Правила съм го толкова много пъти откакто знам рецептата......днес УЖАС стана течен. Съсипах 2 кг пудра захар.Така и не разбрах какво стана.Тичах до магазина,че ми трябваше за 1 торта,направих го пак по същата рецепта и същият начин................страхотен резултат.
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Ани, много са си хубави пиленцата! Е, малко са по мургавички, ама то и хората са такива - едни по-бели, други по-мургави! :P Браво за опита и само напред! На всеки се случва. И аз /уж съм опитна готвачка /си изпуснах единия козунак и го препеках, но няма да се хвърли. :oops:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед яну 10, 2010 11:19 pm
- :: 14 рецепти от eli.mitachi
- :: 46 снимки от eli.mitachi
Видях прекрасните снимки на рецептите за еклери,и тъй като много ги обичам,реших да си направя.Хм,това дето се получи бяха едни дребни и набити соленки.Хапнахме ги на по чаша бира.Така не се бях проваляла никога.Адмирирам тези,на които им се получават. :oops: