грейви
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед апр 11, 2010 5:41 pm
грейви
Извинявайте за въпроса но незнам от къде да купя сос грейви или как да го направя. Търсих навсякъде но неможах да намеря
- MUNA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 394
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
- :: 63 рецепти от MUNA
Ани,това е рецептата която аз я имам за соса и съм я правила.
15 мл сос “Уорчестър”, 70 мл червено вино, 2 щипки захар, 200 гр масло, 1 кубче телешки бульон.
В тигана поставям сос “Уорчестър” и червеното вино.Наклонете тигана и в празната част сипете захарта да се карамелизира. Сложете маслото и бъркайте да се разтопи. Капнете малко вода и добавете телешкия бульон. Разбийте с тел да не станат бучки. Сосът трябва да се сгъсти и да потъмнее.
Тази рецепта знам аз.
15 мл сос “Уорчестър”, 70 мл червено вино, 2 щипки захар, 200 гр масло, 1 кубче телешки бульон.
В тигана поставям сос “Уорчестър” и червеното вино.Наклонете тигана и в празната част сипете захарта да се карамелизира. Сложете маслото и бъркайте да се разтопи. Капнете малко вода и добавете телешкия бульон. Разбийте с тел да не станат бучки. Сосът трябва да се сгъсти и да потъмнее.
Тази рецепта знам аз.
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
<div>
<object width='560' height='345' id='FiveminPlayer' classid='clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000'>
<param name='allowfullscreen' value='true'>
<param name='allowScriptAccess' value='always'>
<param name='movie' value='http://embed.5min.com/1900125/'>
<param name='wmode' value='window'>
<embed name='FiveminPlayer' src='http://embed.5min.com/1900125/' type='application/x-shockwave-flash' width='560' height='345' allowfullscreen='true' allowScriptAccess='always' wmode='window'>
</embed>
</object>
<br><a href='http://www.5min.com/Video/How-to-Make-V ... vy-1900125' target='_blank'>Vegetarian Gravy recipe</a>
</div>
Това намерих аз, само че е на английски ето и линк за връзка : http://www.cooksrecipes.com/sauce/gible ... ecipe.html
<object width='560' height='345' id='FiveminPlayer' classid='clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000'>
<param name='allowfullscreen' value='true'>
<param name='allowScriptAccess' value='always'>
<param name='movie' value='http://embed.5min.com/1900125/'>
<param name='wmode' value='window'>
<embed name='FiveminPlayer' src='http://embed.5min.com/1900125/' type='application/x-shockwave-flash' width='560' height='345' allowfullscreen='true' allowScriptAccess='always' wmode='window'>
</embed>
</object>
<br><a href='http://www.5min.com/Video/How-to-Make-V ... vy-1900125' target='_blank'>Vegetarian Gravy recipe</a>
</div>
Това намерих аз, само че е на английски ето и линк за връзка : http://www.cooksrecipes.com/sauce/gible ... ecipe.html
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Gravy (грейви) не е точно определен вид сос с определена рецепта. Има много видове и вариации, но общото в тях е, че се започва със сос от печено месо.
Обикновените по-редки сосове грейви, подходящи за месо или зеленчуци се приготвят, като соса от печено месо се разтвори с малко вино или бульон. Тази смес се затопля и разбърква до желаната гъстота. По желание може да се добавят малко подправки или масло, но най-общо крайния резултат се определя от това как изглежда соса от печенето. Той естествено може да бъде по-гъст или течен, мазен или воднист, може да има леко запечени парченца по стените на тавата и т.н.
Ако искате да сервирате соса към картофено пюре или паста, тогава е необходимо резултата получен по гореописания начин да се сгъсти. Това може да стане с брашно или нишесте, сметана или дори сирена.
По-късно може да преведа някоя рецепта, но както казах - грейви е по-скоро идея, всеки може да съобрази това, което има и да го комбинира по подходящ начин.
Обикновените по-редки сосове грейви, подходящи за месо или зеленчуци се приготвят, като соса от печено месо се разтвори с малко вино или бульон. Тази смес се затопля и разбърква до желаната гъстота. По желание може да се добавят малко подправки или масло, но най-общо крайния резултат се определя от това как изглежда соса от печенето. Той естествено може да бъде по-гъст или течен, мазен или воднист, може да има леко запечени парченца по стените на тавата и т.н.
Ако искате да сервирате соса към картофено пюре или паста, тогава е необходимо резултата получен по гореописания начин да се сгъсти. Това може да стане с брашно или нишесте, сметана или дори сирена.
По-късно може да преведа някоя рецепта, но както казах - грейви е по-скоро идея, всеки може да съобрази това, което има и да го комбинира по подходящ начин.
Aut viam inveniam aut faciam
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед апр 11, 2010 5:41 pm
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед апр 11, 2010 5:41 pm
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Сега ще се разтърся из нет-а и ще видим какво ще излезе Няма проблеми ако нещо друго ти трябва питай
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед апр 11, 2010 5:41 pm
- neli1100
- магьосник в кухнята
- Мнения: 226
- Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100