Провал в кухнята!
- neli1100
- магьосник в кухнята
- Мнения: 226
- Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Сложи захарта и няколко лъжици вода, така че да се намокри, но не да плува във вода. Тогава оставяш да заври, бъркаш от време на време. Течността става все по гъста, но бавно и равномерно, а после също така равномерно потъмнява. Ти си я разбъркваш колкото искаш, а и много по-добре се улучва степента на потъмняване, не изгаря бързо. Като цяло става по-бавно, но дава резултат, какъвто трябва/искаш да бъде. Стискам ти палци за следващият опит
www.facebook.com/artandhobby
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Здравейте!
Днес ми се случи отново провал...
Направих един хляб, по рецепта, към която има поне 20 коментара от участници, които са я правили и им се е получил чудесен, вкусен, страхотен и всякакви други суперлативи...
На мен обаче .... ми излезе от формата, покапа във фурната, а след изпичането трябваше да му махна цялата горна кора, за да го извадя от формата...изстина на решетка, както беше препоръчано, обаче все още мирише и има вкус на мая. Макар, че не е суров. :/ :shock:
Иначе има хубав вид, като му сложих кората обратно, хич и не личи, че е белен
Някой от вас има ли обяснение за моя резултат?
Благодаря ви предварително!
Днес ми се случи отново провал...
Направих един хляб, по рецепта, към която има поне 20 коментара от участници, които са я правили и им се е получил чудесен, вкусен, страхотен и всякакви други суперлативи...
На мен обаче .... ми излезе от формата, покапа във фурната, а след изпичането трябваше да му махна цялата горна кора, за да го извадя от формата...изстина на решетка, както беше препоръчано, обаче все още мирише и има вкус на мая. Макар, че не е суров. :/ :shock:
Иначе има хубав вид, като му сложих кората обратно, хич и не личи, че е белен
Някой от вас има ли обяснение за моя резултат?
Благодаря ви предварително!
www.facebook.com/artandhobby
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Рецептата е:
500 мл мътеница
250 мл вода
550 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г овесени ядки, от хрупкавите
50 г слънчогледово семе
42 мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
Водата се затопля и в нея се разбива маята. Добавят се всички продукти, като мътеницата е директно от хладилника. Замесва се мокро тесто, като гъста каша. Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см), втасва 30 минути, пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.
Аз го направих така/бих го написала така:
Водата се затопля, в нея се разтварят захарта и маята. Изчаква се няколко минути и се добавят мътеницата и солта. Брашното се смесва с овесените ядки и слънчогледа, и се добавят лъжица по лъжица към мокрите съставки, като се бърка с миксера. Тестото се получава много мокро, като гъста каша (и моето беше така). Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см). Втасва 30 минути и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.
Аз си помислих веднага, че маята е много, но ВСИЧКИ коментари са, че се е получил чудесен, че от сега нататък само този хляб щели да си пекат и т.н. и т.н.
Слагам линк към рецептата, най-отдолу е моят коментар, единственият споделящ неуспех. Можете да се уверите сами, колко хора са успели, само аз не...
http://www.chefkoch.de/rezepte/28056110 ... ll#k737441
А пък как ме е яд за продуктите :x мразя разхищението...
Тук хлябът-ракла, както го нарече синът ми...
500 мл мътеница
250 мл вода
550 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г овесени ядки, от хрупкавите
50 г слънчогледово семе
42 мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
Водата се затопля и в нея се разбива маята. Добавят се всички продукти, като мътеницата е директно от хладилника. Замесва се мокро тесто, като гъста каша. Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см), втасва 30 минути, пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.
Аз го направих така/бих го написала така:
Водата се затопля, в нея се разтварят захарта и маята. Изчаква се няколко минути и се добавят мътеницата и солта. Брашното се смесва с овесените ядки и слънчогледа, и се добавят лъжица по лъжица към мокрите съставки, като се бърка с миксера. Тестото се получава много мокро, като гъста каша (и моето беше така). Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см). Втасва 30 минути и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.
Аз си помислих веднага, че маята е много, но ВСИЧКИ коментари са, че се е получил чудесен, че от сега нататък само този хляб щели да си пекат и т.н. и т.н.
Слагам линк към рецептата, най-отдолу е моят коментар, единственият споделящ неуспех. Можете да се уверите сами, колко хора са успели, само аз не...
http://www.chefkoch.de/rezepte/28056110 ... ll#k737441
А пък как ме е яд за продуктите :x мразя разхищението...
Тук хлябът-ракла, както го нарече синът ми...
www.facebook.com/artandhobby
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти: