Сос за пълнени чушки с кайма и ориз

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
srodni
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: пет фев 22, 2008 4:14 pm

Сос за пълнени чушки с кайма и ориз

Мнение от srodni » нед сеп 14, 2008 6:23 pm

Здравейте!Бихте ли споделили как се прави бял сос за пълнени чушки.Преди малко ги направиш,но ми се иска да има и сос за тях.Благодаря предварително!


gergan4eva
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 1
Регистриран на: нед окт 14, 2007 2:53 pm
:: 1 рецепти от gergan4eva

Мнение от gergan4eva » нед сеп 14, 2008 7:12 pm

В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слага една супена лъжица брашно(може и препечено).Бърка се докато сместа потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно със сос от чушките ако ти е останал,ако не топла вода с малко зеленчуков булюн.Накрая се прибавя 2-3 с.л. кисело мляко,малко лимонов сок по желание и малко черен пипер.Да ти е вкусно

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » нед сеп 14, 2008 10:00 pm

Аз го правя по друг начин:
Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджврата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.

george.t
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 6
Регистриран на: ср окт 01, 2008 2:22 pm

Мнение от george.t » съб ное 15, 2008 1:04 am

Рени пак е дала най вкусната рецепта за сосчето,но аз бих използвал бял наместо черен пипер,все пак соса е бял нали?


Потребителски аватар
Vania2006
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 77
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 10:37 am
:: 5 рецепти от Vania2006
:: 2 снимки от Vania2006

Мнение от Vania2006 » съб ное 15, 2008 9:41 am

Не мисля,че пречи цвета на пипера.Аз го правя по същия начин,но с 1 яйце и повече подправки+чесън.
Ще опитам и рецептата на герганчето.

george.t
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 6
Регистриран на: ср окт 01, 2008 2:22 pm

Мнение от george.t » съб ное 15, 2008 10:42 am

Не пречи Ваня,но все пак има една приказка че и окото храни,освен това белия пипер е по мек като вкус и това хармонира по добре с мляко и сметана.За яйцето съм съгласен,но само жълтъка.чесъна го бях забравил.Браво на теб...:)

m_66
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 1
Регистриран на: ср окт 22, 2008 3:36 pm
:: 2 рецепти от m_66

Мнение от m_66 » вт дек 16, 2008 3:10 pm

След като пълнените пиперки са сварени, изцеждам соса / варя ги в повече вода / и прибавям 2-3 разбити яйца - в зависимост от количеството отделен сос -после сгъстявам на слаб огън. Това е удобно, защото не всеки иска сос . При сервиране изсипвам върху пиперките и поръсвам със ситно нарязан магданоз - по желание разбира се.


Отговори