Рали,виж тази рецепта,тя е твоя.Пресукани хлебчета на конциНа цяло кило брашно 14г мая.Аз я правих с пълнозърнесто пшенично,станаха вкусни хлебчета.И,изкусителка такава,стига с тези хлебни апетитни истории!Аз и по една порция не бива да ям,че трябва много да свалям,а как обичам домашен хляб... Поне ги редувай:една хлебна рецепта,една нискокалорична,диетична...Ами така де,не се издържа вече...
Хубав ден ти пожелавам!
Провал в кухнята!
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
- desi96
- виртуоз с тиган
- Мнения: 18
- Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
- :: 6 рецепти от desi96
- :: 14 снимки от desi96
Тъкмо си мислех че няма как спазвайки рецептата да получа уникално нещо , което няма нищо общо с рецептата, но ЕТО получи сеее . Най-прекрасната рецепта си избрах и веднага се влюбих в нея - Небесна Щерка .. Всички я хвалят и съдейки по снимките и аз бих я хвалила ако моята изглеждаше така ама не ... направо нямам думи какво нещо ми се получи бих качила снимки ама не искам да ви плаша :oops: все ми е куцало по-нещо понякога ама чак такова разминаване Сега се чуде какво да я правя ... на вкус - е , поне не е солена Имам друго питане обаче към вас Защо , защо , защо нникога не ми се получава масленият крем - изобщо има ли в някоя рецепта да се разбие масло и захар до пухкав крем не се получава, просто не се получава :x За себе си смятам че не съм толкова трагична готвачка - доо сега не съм имала никакъв ПРОВАЛ .. все се е получавало вкусно , но предполагам че всеки има такива моменти - дори и най-добрите готвачи
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Деси, направо чак угризения ме хванаха заради този инцидент с твоята Небесна щерка... ако си тук някъде наблизо - ще те поканя и ще ти я направя, да се наядеш, докато неможеш повече
За маслото и маслените кремове: където пише "стайна температура", разбирай, че трябва да е като от лятна стая - меко Аз го вадя от хладилника и въпреки това преди да почна, го слагам за 10-20 секунди в МВ, на най-ниска степен, една под тази за размразяване. Така съм сигурна, че ще е меко.
Мим, днес още рано-рано влязох да видя, дали някой там е отговорил - грънци! Мълчат си :x И прочетох ВСИЧКИ коментари. Направо ми падна самочувствието, като пълен некадърник се почувствах и вчера, и днес докато четях. Ама не е приключила историята с този хляб, аз ще пробвам, докато го направя. А и още не съм го изхвърлила, поглеждам го от време на време и му се "радвам" :lol:
Деси, горе главата!
Когато започнах да влизам в този форум, не можех изобщо да меся и никакви български манджи не правех, незнам, мишмаш брои ли се :/
Сега се осмелявам дори на погачи и пити, стават много вкусни, а един ден ще заизглеждат дори така, че да ги снимам и да ги сложа към рецептите им :P А станах и специалист по пилешка каша, гювеч & co. Ще видиш и ти - в един момент просто ще ти се получи, а след това ще се чудиш, как е можело да не става
Лек ден от мен!
За маслото и маслените кремове: където пише "стайна температура", разбирай, че трябва да е като от лятна стая - меко Аз го вадя от хладилника и въпреки това преди да почна, го слагам за 10-20 секунди в МВ, на най-ниска степен, една под тази за размразяване. Така съм сигурна, че ще е меко.
Мим, днес още рано-рано влязох да видя, дали някой там е отговорил - грънци! Мълчат си :x И прочетох ВСИЧКИ коментари. Направо ми падна самочувствието, като пълен некадърник се почувствах и вчера, и днес докато четях. Ама не е приключила историята с този хляб, аз ще пробвам, докато го направя. А и още не съм го изхвърлила, поглеждам го от време на време и му се "радвам" :lol:
Деси, горе главата!
Когато започнах да влизам в този форум, не можех изобщо да меся и никакви български манджи не правех, незнам, мишмаш брои ли се :/
Сега се осмелявам дори на погачи и пити, стават много вкусни, а един ден ще заизглеждат дори така, че да ги снимам и да ги сложа към рецептите им :P А станах и специалист по пилешка каша, гювеч & co. Ще видиш и ти - в един момент просто ще ти се получи, а след това ще се чудиш, как е можело да не става
Лек ден от мен!
www.facebook.com/artandhobby
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
-
- готвач с точилка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет апр 30, 2010 1:52 am
- :: 9 снимки от lusi74
-
- готвач с точилка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет апр 30, 2010 1:52 am
- :: 9 снимки от lusi74
Вместо оцет сложете лимонvasseto написа:А в последствие не смърди ли много микровелето на оцет??Galya68 написа:Забравих да кажа на момиЧето с микровълновата:пробвай да я измиеш по този наЧин-сложи в микровълновата една Чаша с вода/до половината/ и 2 с.л. оцет.ВклюЧи на една минута и половина/на най-високата температура/,без да покриваш Чашата.След това изтрий вътрешността на фурната с гъба и препарат,както винаги я миеш.Дано да има резултат.Аз винаги така я поЧиствам. Ако стените на микровълновата не са изпотени,когато я отвориш,я пусни на още минута и половина.Степените на разлиЧните марки фурни са разлиЧни.
- gabi_2000
- виртуоз с тиган
- Мнения: 103
- Регистриран на: ср юли 01, 2009 11:44 am
- :: 4 рецепти от gabi_2000
- :: 38 снимки от gabi_2000
И аз имам какво да споделя тук.Много неща не ми са се получавали по-скоро от разсеяност,но веднъж пробвах да меся .Почнах да правя "селско руло".Спазих точно рацептата,но когато трябваше да се навие на луло и да се сложи в тавата стана толкова дълго,че не се побра в нея.Пекох го в две тави и ми изтече пълнежа вътре,пък и ня вкус не се получи.Явно месенето ми не се получи.Та оттогава не съм го правила повече.
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
- ninka71
- виртуоз с тиган
- Мнения: 960
- Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
- Местоположение: Sofia
Наталия,много лош провал,съжалявам.
Бих те посъветвала,ако имаш възможност,намажи си ръката с прясна свинска мас-безсолна.Помага.Знам го от опит.
Аз,когато използвам тенджерата под налягане,изчаквам да поизстине и дори я слагам под водна струя да се охлади,уж за по-сигурно.
Бих те посъветвала,ако имаш възможност,намажи си ръката с прясна свинска мас-безсолна.Помага.Знам го от опит.
Аз,когато използвам тенджерата под налягане,изчаквам да поизстине и дори я слагам под водна струя да се охлади,уж за по-сигурно.
Животът е само един миг между две вечности
Платон