Сос за пълнени чушки с кайма и ориз
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: пет фев 22, 2008 4:14 pm
Сос за пълнени чушки с кайма и ориз
Здравейте!Бихте ли споделили как се прави бял сос за пълнени чушки.Преди малко ги направиш,но ми се иска да има и сос за тях.Благодаря предварително!
-
- готвач с точилка
- Мнения: 1
- Регистриран на: нед окт 14, 2007 2:53 pm
- :: 1 рецепти от gergan4eva
В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слага една супена лъжица брашно(може и препечено).Бърка се докато сместа потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно със сос от чушките ако ти е останал,ако не топла вода с малко зеленчуков булюн.Накрая се прибавя 2-3 с.л. кисело мляко,малко лимонов сок по желание и малко черен пипер.Да ти е вкусно
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Аз го правя по друг начин:
Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджврата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.
Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджврата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.
- Vania2006
- майстор с шприц
- Мнения: 77
- Регистриран на: чет сеп 18, 2008 10:37 am
- :: 5 рецепти от Vania2006
- :: 2 снимки от Vania2006
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср окт 01, 2008 2:22 pm
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср окт 22, 2008 3:36 pm
- :: 2 рецепти от m_66
След като пълнените пиперки са сварени, изцеждам соса / варя ги в повече вода / и прибавям 2-3 разбити яйца - в зависимост от количеството отделен сос -после сгъстявам на слаб огън. Това е удобно, защото не всеки иска сос . При сервиране изсипвам върху пиперките и поръсвам със ситно нарязан магданоз - по желание разбира се.