хляб но не с мая
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
хляб но не с мая
искам да направя домашен хляб но не с мая а със сода или бакпулвер (или нещо подобно) .но да бъде като нормален хляб а не трошливо да можеш да си топиш манджата дет се вика. може ли рецепти?
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Ани,ще ти напиша рецептата,по която моята майка прави содена питка.Аз от години не съм правила хляб вкъщи,но я използвам за мекици и също стават страхотни.
Продукти:
1 кг брашно
1ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.сода
1 яйце
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
Отделяш малко от брашното за измесване,а от останалото правиш кладенче.Слагаш всички продукти заедно като предварително смесваш содата с киселото мляко и разбъркваш,за да шупне.Замесваш меко тесто,оформяш питката и я слагаш да се пече в загрята фурна на 180º.Ако искаш,можеш да я намажеш с жълтък,разбит с няколко капки вода.Задължително я набоди с вилица на няколко места.Важно е да я сложиш да се пече веднага,за да не стане тъмна на цвят.Като я извадиш от печката я намажи с масло и я завий с кърпа за 15 мин.(да си обиколи нивката,както казваше баба).
Това е.Пробвай и ще ни разкажеш дали ти е харесала.
Продукти:
1 кг брашно
1ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.сода
1 яйце
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
Отделяш малко от брашното за измесване,а от останалото правиш кладенче.Слагаш всички продукти заедно като предварително смесваш содата с киселото мляко и разбъркваш,за да шупне.Замесваш меко тесто,оформяш питката и я слагаш да се пече в загрята фурна на 180º.Ако искаш,можеш да я намажеш с жълтък,разбит с няколко капки вода.Задължително я набоди с вилица на няколко места.Важно е да я сложиш да се пече веднага,за да не стане тъмна на цвят.Като я извадиш от печката я намажи с масло и я завий с кърпа за 15 мин.(да си обиколи нивката,както казваше баба).
Това е.Пробвай и ще ни разкажеш дали ти е харесала.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
ооо, чакай, аз не видях, че няма добавено прясно мляко, извинявай, наистина при такъв случай брашното е повечко..
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/