Как тече денят на Веселите готвачи? - Май '10

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » пон май 17, 2010 1:50 pm

Здравейте приятели,и успешна седмица и от мен.
Момичета благодаря за хубавата песен, страхотните букети,и ароматното кафенце.Вие сте невероятни.Във Врачанско вали и духа силен вятър.Дори температурите паднаха,нощес вятъра ми е изпучупил всички сакъсчета и петуний.Сега ирезах пласмасови бутилки и сложих върху тиквичките и краставичките,че са на вън ,а не в парника,при доматите и пипера.Рали и аз мъничко ти завиждам за курса,но пък очаквам да споделяш с нас наученото и да ни проведеш и на нас един курс.А торта ти е невероятнаа чакам снимки на приказната торта предполагам,че е била и много вкусна.
Роси,дано тази сутрин слънцето и вятъра са ти били за късмет.
Много слънчева и успешна седмица момичета.


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон май 17, 2010 9:39 pm

Роси, Нинка - как мина? Добре ли се справихте?

Рали, най-приятното е доставената радост на децата. Грейналите детски очички изтриват всяка умора и те карат да забравиш трудностите :thumup:
Аз може би съм пропуснала препятствието, което имате пред себе си - дано всичко мине успешно, желая ви го от сърце :hug:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт май 18, 2010 7:02 am

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/S3zxwohDGBc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/S3zxwohDGBc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>Изображение

Добро утро!

Поднасям ви едно нежно кафе и прекрасна музика за още по-прекрасно настроениеИзображение

Хубав, спокоен и успешен ден на всички :)
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Stedi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 56
Регистриран на: нед фев 07, 2010 8:43 pm
:: 29 рецепти от Stedi
:: 64 снимки от Stedi

Мнение от Stedi » вт май 18, 2010 10:22 am

Добро утро и от мен!


Изображение


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт май 18, 2010 10:38 am

Добро утро и от мен!


Бони, мерси за кафето и музиката!

Когато слагаш клипове от youtube, мога и аз да ги отварям, а vbox7 тук не се отваря, т.е. - нужни са 5-6 часа за да зареди. Незнам защо е така.

При нас днес е слънчево и хладно. Аз поработих няколко часа и сега ще се посветя на домашните задължения.

Вчера прегледите ни отнеха общо 5 часа. Беше изнервящо чакане, но свърши. Синът ми мина през лабораторията, ортопедията и анестезията, навсякъде ни се обясни всичко, така че накрая се подписах с чиста съвест.
Бони, миналата година Патрик го контузиха в един мач и се наложи два пъти да го оперират, беше му скъсана жила в коляното и му присадиха собствена тъкан, взета от областта на подбедрената част. Това е фиксирано с много винтове, като само един от тях е железен и сега, една година по-късно, трябва да се извади. В сравнение с това, което мина - първа операция 7 часа, втора 3 часа - сега е малка намеса. Но все пак - аз сън не спя от седмици, мисълта за предстоящата операция се прокрадва дори в моментите, когато се смея или мисля за съвсем други неща. Нямам спокойствие и ще съм много облекчена и благодарна, когато всичко отмине, дано отмине без усложнения!

Днес ще съм заета с подготовка за утре - утре брат ми и снаха ми ще сключат брак в българското посолство в Бон :D Церемонията е кратка, около 10 минути, а свидетели ще сме аз и мъжът ми. Освен нас ще присъства само детето им, завчерашният рожденик, а моят син ще е на училище и ще пише важна контролна работа по английски. Парти няма да има утре, защото брат ми още в 17 часа заминава за южна Германия, където работи. Ще се върне едва след около 2 месеца, ако всичко върви по план. Т.е. сватбата с гости и всичко останало, ще е есента, предполагам.
...............................

Благодаря на всички за хубавите думи, относно тортата! Ще намеря време и ще опиша начина на направата.

За 25-ти този месец идва ред на друга торта, тогава ще освещаваме новият офис на организацията, с която работя. Давайте идеи за сюжет, отнасящи се до силата на жените. В организацията работим само с жени-чужденки - жертви на домашно насилие, принудителна проституция, принудителни бракове, междупоколенчески конфликти, разводи, политически конфликти и войни, и т.н. Сюжетът трябва да вдъхва оптимизъм. Някаква типична сцена, поза, която да превъплащава способността на жената да се справя с живота, да е уникална и над всякаква национална или религиозна представа.

Чакам идеите ви и съм сигурна, че ще са уникални! :)




Това е засега!

Приятен, слънчев, спорен ден на всички!


Ралица
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » вт май 18, 2010 2:31 pm

Рали,от все сърце ти пожелавам твоето детенце да се възстанови бързо, и безпролемно да премине и тази интервенция.Ако ти кажа да не се притесняваш,едва ли ще е така,зашото майчиното сърце преживява всичко много болезнено.Но,поне вярвай,че всичко ще мине добре,и то ще стане така,наистина.Късмет! А,колкото за тортата-перфектна е!Но за новия проект веднага се сетих за бели гълъби.
Те,според мен, са олицетворение на мира,на всякакъв род свобода.


Момичета,благодаря ви за топлите кафенца,аз едва сега имам възможност да ги "пийна".
Бони,дъщеря ми сподели,че този изпит е минал по-спокойно, и според нея, добре се справила,но резултатите ще ги знаем следващия месец.
Та,във връзка с темата за матурата,но тази по български език и литература искам да споделя нещо с вас.
На самия изпит,както знаете,при учениците има комисия или така наречени квестори.Тогава при дъщеря ми, е била учителка по български език,но от друго училище.Малко преди да си предаде вече готовите тест и тема,учителката погледнала листа и казала:"Момиче,тези дето си ги оградила не са ти вярни"Дъщеря ми я погледнала озадачено,но нищо не казала,а тя настояла отново "Поправи ги,какво гледаш".Това съвсем объркало дъщеря ми,защото тя наистина е с много добри знания,но си казала,че учителката си е учителка, и тя неможе да знае повече от нея.
Написала казаното от госпожата и ужасът настъпи на същия ден,когато в интернет пространството пуснаха тестовете с верните отговори.Не беше на себе си.Плачеше неудържимо.Тъпках я с лекарста,за да се съвземе за следващия изпит.
Според мен,това е направено нарочно.Била е подведена,а освен нея и други 2-3 момичета и забележете всички са отличнички.
Незнам дали да не се "поразровя"малко в тази история,защото е имало и камери и следователно има и доказателство.
Но е много грозна тази работа.
И аз работя в сферата на образованието и много пъти съм била квестор и добре знам,че освен да си отваряш очите и да наблюдаваш,друго право нямаш.
Но...има хора и ...хора.
Много се извинявам,че ви занимавам с тази история,но имах нужда да я споделя.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » вт май 18, 2010 6:40 pm

Рали,желая ви успех на интервенцията, която трябва да се извърши,аз също съм си патила с подобни ортопедични операций,дъщеря ми беше с двустрана луксация и има 6 операций,но слава богу вече е добре :D Зная,че претеснението е голямо,но бъди силна и вярвай,че всичко ще бъде наред.
Нинка, радвам се,че дъщеря ти се е справила добре,ще чакаме резултати :thumup:
Спокойна вечер!!! :flow2: :flow1: :flow2:

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт май 18, 2010 7:07 pm

Благодаря ви за подкрепата!

Добро е усещането, когато човек може да сподели опасенията си, още повече, че в къщи и дума не обелвам за страховете си, да не притеснявам другите.

Радвам се за всички вас, които сте в този положителен стрес с изпити и други решаващи бъдещето изпитания! Дано всеки успее да постигне, каквото желае!

Роси, защо не казваш, как мина?

Аз днес покрай всичко останало отидох и си купих едно основно оборудване за работа с фондан. Надхвърлих си бюджета, но... не можах да издържа. А отговор още нямам от провеждащите курсовете. Може и изобщо да не получа, кой знае. Като прочетох какъв е напливът и колко е капацитета - може и да има някакви критерии на подбор. Аз нищо в своя полза не казах, само писах за голямото си желание да се науча. Може би трябваше да изпратя нещо като собствена рекламна папка, но нищо, ще им пиша отново.

В момента съм сама, малкото човече спи, синът ми е на тренировка, брат ми отиде да пийне с приятели, снахата е на работа, мъжът ми също. Смятам да сготвя нещо, но не се сещам какво да е.....Така че седнах да си свърша част от утрешната работа, а и да си приготвя тоалета за утре. Като си дойдат мъжете, ще кажат какво им се яде, а може и сами да си го направят , така май е най-добре :wink:

Приятна вечер на всички!

:flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт май 18, 2010 7:14 pm

Нина,
Разказаното от теб е нещо ужасно :agr: :agr: :agr:
Та това може да съсипе бъдещето на детето ти. Според мен трябва да поискаш проверка и на работата, и на камерите. Въобще не бива да оставиш така нещата, особено ако това ще повлияе на кандидатстването на детето. Но дори да не повлияе, това е уронване на авторитета на професията "учител". Тази жена НЕ БИВА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛКА и трябва да си понесе наказанието. Още повече че им е напълно забранено да се намесват в работата на учениците. Дори знам че квесторите не са учители по дисциплината, по която е изпита.
Лично аз бих реагирала :x

Дано се оправят нещата :thumup:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » вт май 18, 2010 7:50 pm

Рали много късмет и успех.Ще бъдем с теб и ще стискаме палци. :thumup:
Дано всичко мине нормално.Мъчно ми е за детенцето,но ако може нещо да му изпратим от България ще се радвам. :hug:


Заключена