Макарони.... Macaron.......сладки,бисквити с пълнеж

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Макарони.... Macaron.......сладки,бисквити с пълнеж

Мнение от BRIDA » чет май 20, 2010 2:40 pm

Доста се зачудих на рецепти за макарони със странни съставки,и учудването ми беше когато четейки рецептата ,виждах снимките към тях.....ето за какво става въпрос..........ако някой има по добра и интересна информация нека ме допълни.....и ако бъркам някъде да ме поправи ........... :oops: ето и инфото за тях от нета :wink:
Макарони-Представляват малки изящни сладки, основните съставки, на които са бадемово брашно, белтъци и пудра захар.

macaron са сладкарски изделия, чието име произлиза от италианската дума "maccarone" или "maccherone". Тази дума е получена от ammaccare........Френският macaron се различава от другите macarons с това, че е изпълнен с крем или масло като сандвич бисквитка, и могат да бъдат намерени в по-голямо разнообразие от вкусове, които варират от традиционните (малина, шоколад) за екзотични (трюфели, matcha чай) . ................
Изображение
Изображение


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » чет май 20, 2010 2:53 pm

информация от http://sunshine.collapse.bg/french-maca ... oco-cream/
цитат:
За да ви спестя няколко часа в четене на статии за макароните, ще ви напиша основните, много важни неща, които трябва да спазите при приготвянето им!

1) Белтъците, които използвате трябва да бъдат отделени от жълтъците между 1 и 3 дни. Съхранявайте ги в хладилник, в херметически затворен съд. Извадете ги от хладилника преди употреба, защото трябва да бъдат със стайна температура.
2) Купете си кухненска везна. В сладкарството и един грам е от значение, а при макароните – още повече.
3) Бадемите трябва да бъдат много много ситно смлени, а ако намерите бадемово брашно – още по-добре. Пресейте ги заедно с пудрата захар няколко пъти. Не трябва да има никакви едри частици.
4) Купата, в която разбивате белтъците трябва да бъде абсолютно суха. Не трябва да ги разбивате прекалено дълго, защото макароните ще бъдат много сухи и чупливи
5) Към разбитите белтъци прибавете на части бадемовата смес и със шпатула разбърквайте внимателно. Метода на английски е folding, не знам как да го преведа на български. Загребвате смес, обръщате я и я изтегляте към стените на купата. Това повторение се извършва около 30-40 пъти, докато сместа наподобява лава – лъскава, еластична и стичаща се равномерно и плавно.
6) В приготвените тави поставете хартия за печене и си начертайте с молив кръгчета, за да ви бъде по-лесно и да направите еднакви макарони.
7) След като шприцовате макароните, вземете тавата и потупайте отдолу дъното й с ръка няколко пъти. Това се прави, за да излезе въздуха от макароните.
8) Оставете ги на стайна температура между 30мин и час, за да хванат коричка. По този начин, ще сте се застраховали, че макароните ви няма да се напукат.
9) Печете макароните на 160С, предварително загрята фурна, между 10 и 12мин.
10) Ако след като са извадени, не могат да се отлепят от хартията, напръскайте вода под нея, оставете за 30-40секунди и след това лесно ще можете да ги отлепите.
Изображение
Изображение
Изображение

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » чет май 20, 2010 3:00 pm

Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » чет май 20, 2010 4:07 pm

Тук в Германия се казват Макрони (Makronen), което произхожда от френското Macaron, което от своя страна идва от италианското maccare, означаващо по смисъл смачквам чрез притискане, което се отнася явно до ядките в рецептата.

Има малки разлики в приготвянето, но по смисъл е същото - белтъчен сняг с ядки и други добавки.

Тези френските са от горната лига - къде по-фини на вид, а сигурно и на вкус.
www.facebook.com/artandhobby


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » чет май 20, 2010 4:48 pm

:hug: :hug: мерси,Рали!!!


Отговори