хрупкави гофрети?
-
- чирак с черпак
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср апр 14, 2010 6:34 pm
- :: 2 снимки от Vanet
хрупкави гофрети?
Моля, помагайте Как се правят гофретим ама наистина хрупкави? Много ги обичаме, ама за съжаление стават хрупкави докато се пекат и след това като изстинат - омекват . Знае ли някой каква е тайната?
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 101
- Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
- :: 744 рецепти от korneliq
- :: 388 снимки от korneliq
Тайната на хрупкавите гофрети...да си останат такива и да не омекват , като престоят е ...да се изяждат на момента! Това е в кръга на шегата. Наистина така се получава. Аз ги изваждам от гофретника и ги слагам на кухненска хартия, да поемат парата. Иначе, ако се слагат една върху друга, се запарват и омекват.
А що се отнася до това, да се приготвят гофрети без гофретник...пробвай с тостер, би трябвало да стане...пак се затваря и се изпича.
А що се отнася до това, да се приготвят гофрети без гофретник...пробвай с тостер, би трябвало да стане...пак се затваря и се изпича.
-
- чирак с черпак
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср апр 14, 2010 6:34 pm
- :: 2 снимки от Vanet
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 101
- Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
- :: 744 рецепти от korneliq
- :: 388 снимки от korneliq
Влез в рецептите и си избери желаната рецепта. Аз всеки път експериментирам и слагам различни неща в тестото-стафиди, ром, ябълки, фурми...въпрос на вкус. Успех!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз не съм майстор-вафладжия, но бих опитала с разделяне на яйцата. Белтъците на сняг и след като разбия всички продукти, да ги прибавя най-накрая, само с леко разбъркване. Така би станало по-подобно на бишкотено тесто, а то след изстиване е доста хрупаво. Естествено пак бих ги оставила да изстиват на скарата.
Успех!
Успех!
www.facebook.com/artandhobby
- eni33
- виртуоз с тиган
- Мнения: 130
- Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
- :: 9 рецепти от eni33
- :: 2 снимки от eni33
И аз дълго търсих рецепта за хрупкави гофрети и най-накрая намерих.Ето я и самата рецепта:250г. разтопено масло,6 яйца,300г. вода,500г брашно,50г.захар,1 ванилия.Това е оригиналната рецепта,но аз си правя гофретите в солен вариант така:250г. разтопено масло,6 яйца,300г,вода,500г брашно,1 ч.л. сол,натрошено сирене около 200г.Стават много вкусни.За да не омекват,след като ги изпека ги оставям върху дървена дъска,покрита с кухненска хартия една по една докато поизтинат и тогава ги нареждам една върху друга.