Провал в кухнята!
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Здравей деси96,
Винаги топя шоколада в микровълнова, защото когато го топя на водна баня винаги, по правилото на Мърфи в шоколада влиза вода и се пресича.
Първо - шоколада трябва да е начупен на малки парченца . Слагаш винаги 1/2 от шоколада, който искаш да топиш.
Второ - използвам стъклени купички от Дуралекс или Аркопал.
Трето - винаги настройвам микровълновата на най - малко минути. След 30 секунди отварям микровълновата и разбърквам. Ако няма достатъчно разтопени парченца шоколад разтапям за още 30 секунди и т.н.
Шоколада не трябва да ври!
След като се е разтопил шоколада в купичката го изкарвам и добавям и останалата част от шоколада и бъркам, докато се разтопи и той. Прибавя се само масло за блясък и то след като си разтопил шоколада. Ако е нужно преди да добавиш маслото затопляш пак шоколада за 15-20 секунди.
Гледах Звездев да топи шоколад на водна баня в специална стъклена каничка с издължено и тясно гърло, но на сайта му за он лайн търговия не намерих такава .
Не се отказвай, пробвай с малко количество. Ако се пресече добави захар , сухо мляко и масло и си направи течен шоколад за намазване на филийка. или прибави какао и захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка / hot chocolate / - по хубав сухите смеси в пакетчета .
Ако вместо мляко добавиш лъжица ликьор или коняк , малко топло кафе и сложиш сметана от горе - коктейла за студените дни е готов
Винаги топя шоколада в микровълнова, защото когато го топя на водна баня винаги, по правилото на Мърфи в шоколада влиза вода и се пресича.
Първо - шоколада трябва да е начупен на малки парченца . Слагаш винаги 1/2 от шоколада, който искаш да топиш.
Второ - използвам стъклени купички от Дуралекс или Аркопал.
Трето - винаги настройвам микровълновата на най - малко минути. След 30 секунди отварям микровълновата и разбърквам. Ако няма достатъчно разтопени парченца шоколад разтапям за още 30 секунди и т.н.
Шоколада не трябва да ври!
След като се е разтопил шоколада в купичката го изкарвам и добавям и останалата част от шоколада и бъркам, докато се разтопи и той. Прибавя се само масло за блясък и то след като си разтопил шоколада. Ако е нужно преди да добавиш маслото затопляш пак шоколада за 15-20 секунди.
Гледах Звездев да топи шоколад на водна баня в специална стъклена каничка с издължено и тясно гърло, но на сайта му за он лайн търговия не намерих такава .
Не се отказвай, пробвай с малко количество. Ако се пресече добави захар , сухо мляко и масло и си направи течен шоколад за намазване на филийка. или прибави какао и захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка / hot chocolate / - по хубав сухите смеси в пакетчета .
Ако вместо мляко добавиш лъжица ликьор или коняк , малко топло кафе и сложиш сметана от горе - коктейла за студените дни е готов
- desi96
- виртуоз с тиган
- Мнения: 18
- Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
- :: 6 рецепти от desi96
- :: 14 снимки от desi96
- bibi
- майстор с шприц
- Мнения: 79
- Регистриран на: чет сеп 17, 2009 7:55 pm
- :: 69 снимки от bibi
- Местоположение: Русе
Здравейте весели готвачи,въпреки провалите ,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 274
- Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
- :: 9 рецепти от guarinociro
- :: 150 снимки от guarinociro
- bibi
- майстор с шприц
- Мнения: 79
- Регистриран на: чет сеп 17, 2009 7:55 pm
- :: 69 снимки от bibi
- Местоположение: Русе
-
- началник печка
- Мнения: 3
- Регистриран на: нед авг 23, 2009 11:37 pm