След като има нова категория и стана дума за бутер тестото - кажете какво правите с него?
Аз да си призная, само за 2 неща се сещам:
- Пурички с локум - току-що ги добавих - според мен са много лесни и стават супер
- нещо като банички със сирене - подобно на пуричките с локум, но плънката е от сирене (и шунка примерно), но стават само със сухо сирене - ако е по-влажно остават и баничките влажни от вътре...
От мен - толкова - ще се радвам да науча други идеи с бутер тесто
Бутер тесто - какво правите с него?
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Бутер тесто - какво правите с него?
Aut viam inveniam aut faciam
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Много харесваме у нас един сладкиш с бутер тесто:
Един пакет бутер тесто се разточва леко. След това се нарязват 4 правоъгълника колкото тавата за печене /използва се правоъгълна тавичка/. Изпичат се блатовете и след като напълно изстинат се намазват с жълт крем, сварен от прясно мляко 1л., 4 яйца, 5 супени лъжици брашно и 1 чаша захар и 1 пакетче от 125 г. масло. Обаче кремът трябва да се маже почти студен. Завършва се с крем и може да се украсява с каквото имате под ръка. Задължително сладкишът да престои 1 нощ в хладилника за да поомекнат блатовете. После - добър апетит!
Един пакет бутер тесто се разточва леко. След това се нарязват 4 правоъгълника колкото тавата за печене /използва се правоъгълна тавичка/. Изпичат се блатовете и след като напълно изстинат се намазват с жълт крем, сварен от прясно мляко 1л., 4 яйца, 5 супени лъжици брашно и 1 чаша захар и 1 пакетче от 125 г. масло. Обаче кремът трябва да се маже почти студен. Завършва се с крем и може да се украсява с каквото имате под ръка. Задължително сладкишът да престои 1 нощ в хладилника за да поомекнат блатовете. После - добър апетит!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
А етои още интересни рецепти от бутер тесто. Надявам се, че ще ви харесат.
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Мерси, че ме открехнахте - аз наистина си мислех че стават само банички от него...
Сладкишът на neli.mag ми хареса като идея, но се чудя къде да вмъкна малко шоколад.. не виждам причина да не стане и с шоколадов крем? Може да пробвам
pepolina - моля те дай малко повече инфо как става пица с бутер тесто? Запичаш ли го предварително или редиш нещата директно връху него? И колко дебело трябва да е?
Пак благодаря за идеите
Сладкишът на neli.mag ми хареса като идея, но се чудя къде да вмъкна малко шоколад.. не виждам причина да не стане и с шоколадов крем? Може да пробвам
pepolina - моля те дай малко повече инфо как става пица с бутер тесто? Запичаш ли го предварително или редиш нещата директно връху него? И колко дебело трябва да е?
Пак благодаря за идеите
Aut viam inveniam aut faciam
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
Pavel, най често аз правя от тазипица, защото става страшно бързо и е адски вкусна. Но в линка, който съм дала и по - горе можеш да си избереш и друг вариант.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
Pavel,етои още един вариант, надявам се, че и той ще ти хареса.
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Хора, моля помогнете със съвет: :oops: когато правя например банички с бутер тесто - нарязвам на квадрати и слагам и плънка в средата, после прегъвам на 2 и не се опича средата /там където е плънката/, а остава мека, сурова и клисава. Гледам да използвам по-суха плънка и пак нещо не става. Къде бъркам?
- jeni
- магьосник в кухнята
- Мнения: 41
- Регистриран на: ср сеп 05, 2007 5:49 pm
- :: 184 рецепти от jeni
- :: 5 снимки от jeni