ЛИПОВИ САРМИ

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
RIGOLETTO
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 48
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА

ЛИПОВИ САРМИ

Мнение от RIGOLETTO » пет юли 02, 2010 10:26 am

Уважаеми по-добри готвачи от мене,

Тука , около блока ми в Любляна, цъвнаха липите и се сетих че в Зааралийско правят сарми от липови листа.Знае ли някой как точно се приготвят?

Предварително благодаря за отговорите. :clap: :clap: :clap:


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пет юли 02, 2010 11:26 am


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » пон юли 05, 2010 11:58 am

Жечо, към това, което е написала Xevi, мога да добавя само - избирай най-младите листа. Даже ако има издънки около липата - набери от тях. Независимо дали ще ги консервирате или веднага ще ги готвите, обезателно трябва да се измият много хубаво, да покиснат във вода и да се бланшират. Желая ти успех! :thumup:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

vilito
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 94
Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
:: 1 рецепти от vilito
:: 10 снимки от vilito

Мнение от vilito » пон авг 16, 2010 10:31 am

Никога не съм правила такива сърми с липови листа.
Дали са вкусни :? :roll:
Трябва да ги пробвам.
Кога ли ще им дойде редът,незнам.
Изображение


Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » пон авг 16, 2010 12:42 pm

Вкусни сърми стават и с черничеви листа.

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » вт авг 17, 2010 12:30 pm

Нели, това е нещо ново за мен. Правила съм с листа от липа и лозови. Консервирала ли си черничеви листа? Може ли малко информация? :?
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » ср авг 18, 2010 4:36 pm

Листата от черница се берат преди големите горещини - юни до юли месец. Тогава са крехки и нежни. И се работи както със лозови листа. Винаги завивам сърмите с полусварен ориз

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » ср авг 18, 2010 8:47 pm

Ето как изглеждат:


Изображение

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » ср авг 18, 2010 9:24 pm

Нели, благодаря за разяснениета. Вече е късно, но живот и здраве, догодина ще си набера. :thumup:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Отговори