зимнина

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Отговори
mandragoraa
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 70
Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am

зимнина

Мнение от mandragoraa » пет сеп 10, 2010 5:30 pm

може ли рецепта за печени капии в буркани


Потребителски аватар
sever
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 43
Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
:: 49 рецепти от sever
:: 19 снимки от sever

Мнение от sever » нед сеп 12, 2010 10:16 am

mandragoraa написа:може ли рецепта за печени капии в буркани
http://www.receptite.com/recepta.php?r=15547

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 510
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнение от tillia » пон сеп 13, 2010 7:55 pm

http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 195 рецепти от mamcheto61
:: 1056 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнение от mamcheto61 » вт сеп 14, 2010 12:00 am

:clap: Бързa и лecнa caлaтa зa зимaтa:
110мececти кaпии,опичaтe(можe и c горeлкa),обeлвaтe и ги нaрязвaтe.Прибaвятe 1ч.ч.олио,1ч.ч.оцeт,1ч.ч.зaхaр,1/2ч.ч.cол,чecън и мaгдaноз нa вкyc.Вcичко ce обърквa,пълни ce в бyркaни и ce cтeрилизирa 10 минyти.
Дрyгият нaчин e:опичaш чyшкитe,обeлвaш ги,cлaгaш ги върхy нaклонeнa повърхнинa дa ce отцeдят,поcолявaш ги лeко,рeдиш плътно в бyркaни и cтeрилизирaш 10 минyти.Нaдявaм ce дa cъм билa полeзнa cъc cъвeтитe cи!


Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » вт сеп 14, 2010 7:49 pm

Да си кажа и аз за моите червени чушки.
ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ С АСПИРИН - без сол и стерилизация

Да, наистина, на някого може да му се стори странно и неподходящо, кансервирането с асрипин, особено ако трябва да се консумират от малки деца , но, все пак въпрос на предпочпитание и вкус.
И така:
Каните свекито, мама или съпруга на помощ. :D Оставяте ги да пекат чушките на чиста неръждясала ламарина на открит огън. Веднага след изпичане, още горещи, необелени, чушките се пълнят в буркани, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Обаче, предварително, на дъното на всеки буркан се слага по 1 таблетка аспирин - в България има един от 500 мг. хапчето. /не съм пробвала с оня в шишенцата, който е по 300 мг/. Като напълните буркана, върху чушките се пуска още една таблетка аспирин. Стопяват се няма им нищо, не се притеснявайте, може от време на време да разклащате на следващите дни бурканите, да ги обръщате докато се разтопи всичко.
Чушките остават месести и твърди. Издържат до 2 години. Но у нас още след Нова година свършват.

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт сеп 14, 2010 10:42 pm

Момичета, аз от години съхранявам печените чушки и патладжани във фризера и съм много доволна. Пека чушките, оставям ги да се изцедят и изстинат, след което без да ги беля ги разпределям в кесии за фризер и ги прибирам. Когато се ползват ги изваждам от фризера, оставям ги да се поотпуснат и още ненапълно размразени, но доста отпуснати се белят много лесно. Патладжаните трябва да се оцедят и обелят преди да се приберат в кесиите.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Anego
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 115
Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
:: 26 рецепти от Anego
:: 212 снимки от Anego

Мнение от Anego » съб сеп 18, 2010 9:58 pm

Не се препоръчва използването на аспирин от деца до 16 години,поради опасност от развитие на синдром на Рей.Всеки прави своя избор на консерванти,но не бива да се рискува здравето.Най-добре се запазват витамините при съхранение във фризер.Не забраняйте,че витамин С се разгражда на светлина и ако бутилките или бурканите не са матирани-в зимнината ще има само минерални соли и почти никакви витамини.

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » съб сеп 18, 2010 10:24 pm

Прибирам ги във фризера както Бони, дори си правя и торбички за кьопоолу - по 3-4 чушки със 2 печени патладжана /вече обелени/.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » нед сеп 19, 2010 10:41 am

От години всичко слагам във фризера, така избягвам ходенето до мазата :D ,
пипера и патладжаните - печени и обелени, боб и бамя - бланширани,
доматите - измити и подсушени и т н....Тази година ме домързя и не правих лютеница.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Отговори