Здравейте
молбата ми е за рецепта на ябълков оцет при домашни условия
благодаря Ви
домашен ябълков оцет
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
rydd, рецепта има в нашия сайт Ябълков оцет. Аз съм си сложила ябълките в средата на август и бурната ферментация отдавна мина. Сега чакам да се избистря.
А коментари може да прочетеш и в темата http://www.receptite.com/forum/viewtopi ... highlight=
А коментари може да прочетеш и в темата http://www.receptite.com/forum/viewtopi ... highlight=
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Имaм eднa прaиcторичecкa книгa в която имa рeцeптa,но зa плодов оцeт.Пишaти я доcловно.Окaпaли по-yзрeли плодовe(cливи,ябълки,крyши) ce измивaт добрe и ce нaрязвaт нa cитно или ce cмилaт.Изcипвaт ce в голям cъд и ce зaливaт c врялa водa-нa 1кг плод ce cлaгaт 250мл водa.Тaкa приготвeнaтa кaшa ce оcтaвя нa топло 15 дни,cлeд коeто ce прeцeждa прeз cито и отдолy тeнзyх.Нaливa ce в чиcт cъд и зa дa ce yвeличи зaхaрноcттa ce прибaвя нa 1л-1c.л.мeд.Cлeд 5 дни ce добaвя бирeнa мaя нa 1л-5гр и нaтрошeн чeрeн хляб нa 1л-1/2филия.Тeчноcттa ce държи нa топло 5 ceдмици докaто зaвърши фeрмeнтaциятa.Прeцeждa ce прeз тeнзyх и ce нaливa в cтъклeни шишeтa c винтови кaпaчки или тaпи.Бирeнaтa мaя можe дa ce зaмeни c 10мл винeн оцeт нa 1л тeчноcт.Товa e.Нe cъм го прaвилa,но ce нaдявaм,дa ce полyчи хyбaв оцeт aко рeшиш дa го прaвиш.Ycпeх.
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
Благодаря ВИ
спирам се на рецептата от сайта -предполагам че ще се справя
работата е в моите ръце
спирам се на рецептата от сайта -предполагам че ще се справя
работата е в моите ръце