Здравейте!
Реших да правя тутманик, приготвих всичко и се оказа, че нямам мая...
Трябва ми рецепта за солено печиво с бакпулвер, да е подобно на тутманик. Търсих, но нищо не открих. Солени кексове не ми вършат работа...
Дали мога да направя рецептата за тутманик, но вместо мая да сложа бакпулвер?
Ако имате идеи и рецепти - моля помогнете
Благодаря ви предварително
Бакпулвер вместо мая
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Бакпулвер вместо мая
www.facebook.com/artandhobby
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Рали, освен да пробваш и да споделиш с нас опита си :P ...Надявам се, че вече си намерила изход от ситуацията.Предполагам, че тестата с бакпулвер е нужно да са по-рядки, тип кексово. Моят тъй наречен тутманик не е от месено тесто, а е със сода за хляб, която може успешно да се замени със бакпулвер. Мак пак се изказвам не особено подготвена, но се опитвам да бъда полезна, разсъждавайки "на глас" . Сподели резултата после...Успех!
- neli1100
- магьосник в кухнята
- Мнения: 226
- Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Прави сте, получи се нещо като содена питка с яйца и сирене. Не беше лоша, но не беше и върховна.
Синът ми има един приятел, германец, който много харесва български тестени изделия (за разлика от моя син, който ги дъвчи с изражение на великомъченик). Та снощи решиха, че момчето ще пренощува (отново) у нас. За него исках да го направя. Всеки път след като яде нещо тестяно при мен, на следващия ден майка му ми звъни и иска рецептата. Между другото - тя се специализира в български печива, прави вече страхотни банички картлачки, тутманика на Буци, палачинките на майка ми, баници със сирене, с кайма, мекици и много, много други неща. Все казва, че било жалко, че не може да влезе тук и да похвали рецептите. Тя ги "напасва", като например по баницата поръсва тиквени семки или сусам, в баничките слага и счукан чесън, провансалски зелени подправки, в мекиците стафиди или ябълки на кубчета, а бързият хляб на тиган не можах да си го позная, до такава степен го е модифицирала Честно казано, не вярвам днес да ме пита какво е било това снощното, не беше кой знае какво, но карай, лошо няма
Благодаря ви на всички за бързите отговори
Синът ми има един приятел, германец, който много харесва български тестени изделия (за разлика от моя син, който ги дъвчи с изражение на великомъченик). Та снощи решиха, че момчето ще пренощува (отново) у нас. За него исках да го направя. Всеки път след като яде нещо тестяно при мен, на следващия ден майка му ми звъни и иска рецептата. Между другото - тя се специализира в български печива, прави вече страхотни банички картлачки, тутманика на Буци, палачинките на майка ми, баници със сирене, с кайма, мекици и много, много други неща. Все казва, че било жалко, че не може да влезе тук и да похвали рецептите. Тя ги "напасва", като например по баницата поръсва тиквени семки или сусам, в баничките слага и счукан чесън, провансалски зелени подправки, в мекиците стафиди или ябълки на кубчета, а бързият хляб на тиган не можах да си го позная, до такава степен го е модифицирала Честно казано, не вярвам днес да ме пита какво е било това снощното, не беше кой знае какво, но карай, лошо няма
Благодаря ви на всички за бързите отговори
www.facebook.com/artandhobby
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Мила Рали аз правя един тутманик който съм научила от баба ми тя му викаше Мързеливо тчено носе прави със сода бикарбонат и много често присъства на масата ми.ето и рецептата пробвай(остави временно картофената яхния) Разбиваш 3-4 яйца на ръка с бъркалка,прибавяш половин чаена чаша олио,после добавяш 1 коф.кис.мляко(400гр)в която си сложила 1 чаена лъж.сода бикарбонат,натрошаваш 200-250гр сирене и накрая добавяш 3 ч.чаши брашно.Разбъркваш хубаво,получава се тесто по -гъсто от кексовото и изсипваш в намаслена и леко поръсена с брашно или галета тавичка и печеш на 150` загрята фурна докато се зачерви и стане тъмнозлатисто отгоре(около 45-50 минути,зависи от фурната).Особенното на всички видове печива със сода бикарбонат е по-бавното печене на по слаба фурна(това го научих от опита си -прочети моя пасаж в темата Гафове в кухнята).Надявам се да ти хареса.Хапваме си го с компот или айрянче.Успех!!!