Здравейте
С какво подправяте постна картофена манджа? Надявам се се сещате, каква имам пред вид... дето е само картофи, а сосът е някакси гъст, леко червеникав, ама какво се слага в него? Най-обикновена манджа всъщност, но не съм правила никога, а и никога не попитах майка ми, какво й слага
Благодаря ви предварително!
Картофена манджа
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Картофена манджа
www.facebook.com/artandhobby
- melek
- магьосник в кухнята
- Мнения: 327
- Регистриран на: ср май 05, 2010 3:58 am
- :: 82 рецепти от melek
- :: 387 снимки от melek
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Емира, Вяра, благодаря ви!
Да бях прочела по-рано :x
Аз ги сготвих одеве и като не ми хрумна нищо, сложих им черен пипер, червен пипер (заради червеното), чаша смлени домати (пак заради червеното..) и риган. Не приличаше изобщо на тази, която имах пред вид
Значи чубрицата прави историята, за нея изобщо не се сетих. Трябва да си купя. Ще пробвам и по двете рецепти, сега няма да спра да я правя, докато не я налучкам.
А от какво се получава червеникавият цвят при вас?
Поздрави и благодаря!
Да бях прочела по-рано :x
Аз ги сготвих одеве и като не ми хрумна нищо, сложих им черен пипер, червен пипер (заради червеното), чаша смлени домати (пак заради червеното..) и риган. Не приличаше изобщо на тази, която имах пред вид
Значи чубрицата прави историята, за нея изобщо не се сетих. Трябва да си купя. Ще пробвам и по двете рецепти, сега няма да спра да я правя, докато не я налучкам.
А от какво се получава червеникавият цвят при вас?
Поздрави и благодаря!
www.facebook.com/artandhobby
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
Рали, сега ще ти напиша как я правя аз. Слагам лука да се задуши, нарязвам и чушка и морковче. Като се задушат малко ,слагам картофите и червен пипер, наливам топла водичка и като станат готови картофите, слагам малко домати. Щом се сварят и те, подбърквам с малко брашно, ври още 10 минути, свалям от котлона и слагам подправките.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аааааахааааа..... :shock:
Аз лук не сложих, никога не съм го усещала в манджата, а той явно се стапя...
Аз сложих картофите, олио, вода, сол, черен пипер и доматите и ги изчаках да се сварят, сложих ригана и айдееее, голямо разочарование Не ме разбирай погрешно - имаше тук 4 младежа и ядоха, само аз не ядох, защото очаквах друго, аз съм така, като ми се яде нещо, не мога да хапна друго
Утре пак ще я направя, както си описала И ще докладвам!
Аз лук не сложих, никога не съм го усещала в манджата, а той явно се стапя...
Аз сложих картофите, олио, вода, сол, черен пипер и доматите и ги изчаках да се сварят, сложих ригана и айдееее, голямо разочарование Не ме разбирай погрешно - имаше тук 4 младежа и ядоха, само аз не ядох, защото очаквах друго, аз съм така, като ми се яде нещо, не мога да хапна друго
Утре пак ще я направя, както си описала И ще докладвам!
www.facebook.com/artandhobby
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
Aliana, ето една рецепта, по която съм готвила и много ми хареса
Яхния от пресни картофи
Аз за подправка слагам джоджен.
Сега да ти кажа и една моя тайна (нещо, което правя винаги при катофена чорба и ми харесва). Преди да сложа доматите към манджата ги нарязвам (или настъргвам) и ги запържвам в малко олио до получаване на доматен сос. Слагам сол, нарязан наситно чесън (може да го пропуснеш) и чак тогава ги добавям към врящата картофена гозбичка (доматите ги слагам, когато картофите са сварени и я оставям да поври още малко)
Хайде, успех в търсенето на "точния" вкус.
Яхния от пресни картофи
Аз за подправка слагам джоджен.
Сега да ти кажа и една моя тайна (нещо, което правя винаги при катофена чорба и ми харесва). Преди да сложа доматите към манджата ги нарязвам (или настъргвам) и ги запържвам в малко олио до получаване на доматен сос. Слагам сол, нарязан наситно чесън (може да го пропуснеш) и чак тогава ги добавям към врящата картофена гозбичка (доматите ги слагам, когато картофите са сварени и я оставям да поври още малко)
Хайде, успех в търсенето на "точния" вкус.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
От дете обичам тази постна картофена яхния /така й казват в родния ми Великотърновски край/. Баба ми след задушаването на лука, морковите и скилидка-две чесън добавяше сладък домашен червен пипер и малко домашна лютеница. После се добавят картофите, като се позадушат се прибавят доматите и малко вода. Накрая се подбърква с лъжица брашно, размито на кашица. Подправките които аз ползвам са целина и магданоз /може и малко девисил/.
УСПЕХ
УСПЕХ
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 225
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
- :: 138 рецепти от zuzkoto