Последните две рецепти са " суперски".
Моите комплименти за темата!
Някой вегетариянец ще получи колапс !!!
Не само че се облизах, преглътнах, ами и ги гледах " втренчено " поне 3 минути.
Идеята за показване стъпка по стъпка е великолепна.
Вижда се и консистенцията на продукта - тестото , но и техниката за готвене.
Рецепти*СТЪПКА ПО СТЪПКА*
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
- sissil
- виртуоз с тиган
- Мнения: 62
- Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
- :: 5 рецепти от sissil
- :: 26 снимки от sissil
- Местоположение: Alb.( Valencia) España
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
радвам се,че са ви харесали рецептите:):):),но :/ някой няма ли да се включи в темата с идеи............. не,че моите ще свършат скоро
....................................
6 обезкостени пилешки гърди без кожа
120 г. крема сирене, омекотено
150 г. замразен нарязан спанак, (размразен и оцеден)
1+ 1 / 4 ч. чаша сирене моцарела
6 супени лъжици пармезан
1 яйце, леко пребито
цолени бисквитки , натрошени (около 1 / 2 чаена чаша)или галета
1 1 / 2 ч. чаши спагети сос, топъл(доматен)
Загрейте фурната до 170 градуса. Смесват се бисквитените трохи и 3-те супени лъжици пармезан. Поставят се върху плоска чиния .
плънка: Смесва се крема сиренето, спанака, 1-та чаша сирене моцарела, както и 3-те супени лъжици от пармезана, разбърква се добре.Плънката се поставя във всяко парче филе-в центъра.
Правят се на рулца,като се закопчават с клечки за по сигурно,потапят се в яйсето,а след това в бисквитено-пармезановата галета и се нареждат в намаслена тава.
Пече се 30 минути или докато пилето е готово. Сервира се ,гарнирано със соса от спагети и останалата 1 / 4 чаша сирене моцарела.
снимкте са доста големи.................съжалявам :oops:
източник:http://cookingwithmandy.blogspot.com
....................................
6 обезкостени пилешки гърди без кожа
120 г. крема сирене, омекотено
150 г. замразен нарязан спанак, (размразен и оцеден)
1+ 1 / 4 ч. чаша сирене моцарела
6 супени лъжици пармезан
1 яйце, леко пребито
цолени бисквитки , натрошени (около 1 / 2 чаена чаша)или галета
1 1 / 2 ч. чаши спагети сос, топъл(доматен)
Загрейте фурната до 170 градуса. Смесват се бисквитените трохи и 3-те супени лъжици пармезан. Поставят се върху плоска чиния .
плънка: Смесва се крема сиренето, спанака, 1-та чаша сирене моцарела, както и 3-те супени лъжици от пармезана, разбърква се добре.Плънката се поставя във всяко парче филе-в центъра.
Правят се на рулца,като се закопчават с клечки за по сигурно,потапят се в яйсето,а след това в бисквитено-пармезановата галета и се нареждат в намаслена тава.
Пече се 30 минути или докато пилето е готово. Сервира се ,гарнирано със соса от спагети и останалата 1 / 4 чаша сирене моцарела.
снимкте са доста големи.................съжалявам :oops:
източник:http://cookingwithmandy.blogspot.com
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Paillassons de pommes de terre
* 8 грама парче джинджифил
* 4 г пресен босилек или сушени
* 15 г или 4 скилидки чесън
* 800 г картофи
* 3 грама сол
* 0,6 грама смлян черен пипер
* 50 г зехтин
http://www.supertoinette.com
* 8 грама парче джинджифил
* 4 г пресен босилек или сушени
* 15 г или 4 скилидки чесън
* 800 г картофи
* 3 грама сол
* 0,6 грама смлян черен пипер
* 50 г зехтин
http://www.supertoinette.com
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
BRIDA, вдъхновена от идеята ти днес докато готвех снимах "стъпка по стъпка". Беше ми трудно - тъкмо захвана нещо и айде мивката, кърпата, апарата. После пак - в същата последователност Горе-долу се справих, а тук може да видите снимките Пиле Сарагоса
Поздравления за темата
Поздравления за темата
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Поздравления, Веси!
Ще се опитам да се включа и аз, но в момента с чужди снимки.
КЪЩИЧКА ПОД СНЕГА
Домик под снегом http://www.kedem.ru/recipe/nyrecipe/bak ... 2-30domik/
Необходими продукти:
500 г извара
9 (12) броя квадратни или правоъгълни бисквити
1 чашка прясно сварено кафе
2 с. л . захар /или на вкус/
2 - 3 см пресен джинджифил
1 с. л. какао
шепа стафиди /или други сушени плодове/
Разбийте изварата със захарта и разделете на 2 равни части. В едната част прибавете рендосания джинджифил /тази част ще бъде снега/,
а в другата – какаото и стафидите .
На плот сложете хартия /целофан/ така, че да могат да се наредят 3 реда бисквити /по 3 – 4 бр. на ред/.
В центъра сложете един ред бисквити, намокрени от горната страна в кафето.
От двете му страни сложете бялата извара, като оставите малко от нея, евентуално за дооформяне на къщичката.
Върху изварата наредете останалите 6 /8/ бисквити, напоени с кафе.
Върху централния ред бисквити поставете изварата с какаото и плодовете.
С помощта на хартията вдигнете крайните редове бисквити, за да се оформи къщичката.
Отгоре добавете останалата бяла извара, за да се създаде впечатление за снежна шапка.
Така, както е в хартията, къщичката се поставя за няколко часа в хладилник, след което хартията се маха и десерта се разрязва на парчета.
Ще се опитам да се включа и аз, но в момента с чужди снимки.
КЪЩИЧКА ПОД СНЕГА
Домик под снегом http://www.kedem.ru/recipe/nyrecipe/bak ... 2-30domik/
Необходими продукти:
500 г извара
9 (12) броя квадратни или правоъгълни бисквити
1 чашка прясно сварено кафе
2 с. л . захар /или на вкус/
2 - 3 см пресен джинджифил
1 с. л. какао
шепа стафиди /или други сушени плодове/
Разбийте изварата със захарта и разделете на 2 равни части. В едната част прибавете рендосания джинджифил /тази част ще бъде снега/,
а в другата – какаото и стафидите .
На плот сложете хартия /целофан/ така, че да могат да се наредят 3 реда бисквити /по 3 – 4 бр. на ред/.
В центъра сложете един ред бисквити, намокрени от горната страна в кафето.
От двете му страни сложете бялата извара, като оставите малко от нея, евентуално за дооформяне на къщичката.
Върху изварата наредете останалите 6 /8/ бисквити, напоени с кафе.
Върху централния ред бисквити поставете изварата с какаото и плодовете.
С помощта на хартията вдигнете крайните редове бисквити, за да се оформи къщичката.
Отгоре добавете останалата бяла извара, за да се създаде впечатление за снежна шапка.
Така, както е в хартията, къщичката се поставя за няколко часа в хладилник, след което хартията се маха и десерта се разрязва на парчета.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- lady_LANA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 555
- Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:37 pm
- :: 98 рецепти от lady_LANA
- :: 177 снимки от lady_LANA
- Местоположение: Гърция
Продукти:
250 г захар
250 мл прясно мляко
200 мл олио
300 г брашно
4 големи яйца
1 с л бакпулвер
2 с л тъмно какао
1/3 ч л ванилия
Кекс \"Зебра\"
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се млякото и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата.Разбива се до гладко, но не прекалено дълго за да се избегне появата не въздушни мехурчета в сместа.Сместа се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото.
Намазва се с олио и се поръсва с брашно дъното кръгла форма (23 см).
Изсипват се 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) се сипват 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. Готовия кекс се оставя да изства върху метална решетка.
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N92794.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N39309.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N15350.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N64290.jpg[/img][/img]
http://vkusnoikrasivo.com
Този кекс съм го правила и е невероятен:)
250 г захар
250 мл прясно мляко
200 мл олио
300 г брашно
4 големи яйца
1 с л бакпулвер
2 с л тъмно какао
1/3 ч л ванилия
Кекс \"Зебра\"
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се млякото и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата.Разбива се до гладко, но не прекалено дълго за да се избегне появата не въздушни мехурчета в сместа.Сместа се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото.
Намазва се с олио и се поръсва с брашно дъното кръгла форма (23 см).
Изсипват се 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) се сипват 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. Готовия кекс се оставя да изства върху метална решетка.
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N92794.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N39309.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N15350.jpg[/img][/img]
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R15961 ... N64290.jpg[/img][/img]
http://vkusnoikrasivo.com
Този кекс съм го правила и е невероятен:)