Как да оправя прекалено сгъстено сладко от зелени доматчета
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет ное 04, 2010 7:21 pm
Как да оправя прекалено сгъстено сладко от зелени доматчета
Направих сладкото както беше по рецептата, но ми се стори не съвсем сгъстено, защото сиропа направо се разливаше. Тогава реших на другата вечер да го доваря още малко, обаче след като го доварих и го прибрах в бурканчетата, се оказа че като изстина не мога да мушна лъжица вътре - толкова се есгъстило. Какво да го правя. Мисля си да затопля бурканчетата за да мога да ги изсипя пак в тенджерата и да добавя гореща вода и да го кипна наново. Но не знам дали е правилно и колко вода да добавя. Моля , помогнете.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
досега не ми се е случвало да ми се сгъсти сладко,аз най-много правя от зелени смокини,но ние не обичаме гъстите сладка и мармалади и аз никога не ги сгъстявам както е по рецепта.съветът ми е да пробваш както си го намислила,като отначало сложи малко вода и после ако е необходимо ще добавиш още.на принципа "проба-грешка" все нещо ще излезе,а и ще натрупаш опит,който надявам се после да споделиш с нас
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
сега вече имаш опит,а и за нас беше полезно,някъде въвфорума имаше подобна тема за сладко от вишни,ще е хубаво който я е писал да обмени опит с теб,защото и там имаше същия проблем.А сега да ви е сладко сладкото и следващият път по-редичко и един съвет-никога не слагай захар колкото е дадена в рецептата,винаги слагай по-малко и след това ако е необходимо добавяш-