Бухти

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнение от veselinka » съб ное 20, 2010 8:32 am

Ееех ,хубави са си класическите стари рецептички... :)


Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнение от veselinka » съб ное 20, 2010 8:34 am

Любимата закуска :clap:

Потребителски аватар
remiva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 826
Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
:: 23 рецепти от remiva
:: 103 снимки от remiva
Местоположение: Варна

Мнение от remiva » съб ное 20, 2010 2:54 pm

Да се намеся и аз: Към класическите рецепти, които сте написали, освен предложеното от вас гарниране, моята баба правеше захарен сироп и ги сиропираше.Казваше им не бухти, а "дундаци".
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 195 рецепти от mamcheto61
:: 1056 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнение от mamcheto61 » съб ное 20, 2010 3:22 pm

Изображение Аз правя и други бухти,освен тези с изварата(в момента козата е пресушена и нямам извара),традиционните точени бухти.Правя ги по следния начин-сипвам си около 1 кг брашно в съда в който си меся,прибавям 2-3 разбити яйца,2-3 с.л.олио,1 коф.кис.мляко в която съм угасила 1ч.л. сода бикарбонат,понякога слагам и малко настъргано сирене или кашкавал и замеесвам средно меко тесто,което удрям в масата поне 20 пъти.,след това го разделям на 2-3 топки и оставям да си почине поне 20 минути,после разточвам на лист дебел поне 0,5 мм изрязвам ромбове и пържа в силно сгорещена мазнина,но по-чиесто не ги точа а си ги правя и раздърпвам като мекици и пак се надуват хубаво и стават кухи.Правила съм експеримент когато направя точени после със шприц ги пълня с крем,стават като понички.Поръсвала съм ги и спудра захар,но не винаги защото аз ги обичам с лютеница,а съпругът ми със сладко.Пробвайте,няма да съжалявате!Изображение


Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнение от veselinka » нед ное 21, 2010 9:07 am

При нас - в североизточна България тия бухти които приличат на топчета ги наричат: МУШМУЛКИ :D

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнение от vyra59 » нед ное 21, 2010 1:36 pm

Здравейте весели :chef: !
От това тесто, което прави Мариянка аз правя и на малки питки и ги пека, ка-
то в средата правя дупчица, в която слагам парченце краве масло. Става
много вкусно. :thumup: :D
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

Потребителски аватар
vasseto
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Мнение от vasseto » пон ное 22, 2010 4:41 pm

vyra59 написа:Здравейте весели :chef: !
От това тесто, което прави Мариянка аз правя и на малки питки и ги пека, ка-
то в средата правя дупчица, в която слагам парченце краве масло. Става
много вкусно. :thumup: :D
Във Варна на това му казват Добруджанки, като освен това се поръсват с настърган кашкавал отгоре :P
:chef:

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » вт ное 23, 2010 11:44 pm

Каквито и да са бухтите-пържени,печени,все ги обичаме,нали е месенко.

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 195 рецепти от mamcheto61
:: 1056 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнение от mamcheto61 » ср ное 24, 2010 2:29 am

:D :D Хе,Хе момичета,поздрави на всички севернячки,като гледам все те се включват в темата,явно бухтите се тачат доста в Делиормана,което си е истина.Не гледайте,че в профила ми пише с.Странско Хасковско-от 8 години живея тук,но иначе съм си чиста Лудогорка живяла съм в гр.Лозница до 2002 година и правя сравнение за кухнята на северняците и на южняците и да си кажа правичката нашата(северняшката) е много по разнообразна и по вкусна от тукашната, особенно в това село където живея.Научих комшийките си на много мурафети за които даже и не бяха чували в това число и за месените бухти.Мога много да ви разказвам за колко неща не бяха чували ,но ще трябва да изпиша сума ти нещо. :love: :love: :love:


Отговори