Вкусно и сочно телешко месо!

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » нед ное 28, 2010 10:47 pm

ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.


mach_65
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: чет ное 25, 2010 12:50 pm
Местоположение: плевен

Мнение от mach_65 » вт ное 30, 2010 2:08 pm

akva7 написа:ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.
По-вкусни стават като се киснат в мляко! :thumup:

Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнение от veselinka » вт ное 30, 2010 8:20 pm

Знаете ли какво научих :o :shock: :? ,не знам на какво основание но парчетата телешко месо се киснели във бира и ставали по-крехки :serve: ...


Отговори