Пиле със бира
-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Пиле със бира
Проблемът ми е следният. Вчера се опитах да направя пиле набучено на бутилка със бира но бирата така и не пожела да излезне от бутилката и не се получи. Какви са изискванията при готвенето за да започне бирата да кипи и облива пилето ? Фурната ми е голяма - печка със котлони и фурна със реотани, няма вентилатор.Оставих тавата със пилето на бутилка на най-долната преграда. Може би е заради фурната ? Или трябва да се сложи нещо във бирата за да започне да кипи. Разяснете ми ще съм благодарен
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
аз също правя вече няколко пъти тази рецепта,която видях в каталога с рецепти на сайта,но там дори и в коментарите не пише че трябва бирата да кипне.Тя се оставя за да се изпарява и пилето да поеме от изпаренията на бирата и да стане по сочно и с по приятен вкус,така че не се притеснявай не е виновна фурната ти, нито ти си сбъркал/а нещо рецептата,и другото нещо за ради което се пълни шишето или бурканчето(и този вариант изпробвах и съм по-доволна от него)за да държи пилето право,да не се гътка.Мисля,че съм права,но ако греша,дано другите колежки ме поправят и ти помогнат със съвет.Другият вариянт виж кой е автора на рецептата "Пиле на шише" и направи запитване на личини съобщения,вярвам,че автора ще ти отговори най-точно.Успех!!!!
-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Ми аз го правих по тая рецепта: http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=2&t=1075
Пише, че бирата почва да кипи и облива пилето само, че не знам как става тая магия. Пише също фурната да се включи отдолу на 4 и отгоре на 3. Моята фурна обаче няма такива опции. Дали не е от розмарина например и да не ми е кипнала понеже не слоих розмарин в бутилката ?
Пише, че бирата почва да кипи и облива пилето само, че не знам как става тая магия. Пише също фурната да се включи отдолу на 4 и отгоре на 3. Моята фурна обаче няма такива опции. Дали не е от розмарина например и да не ми е кипнала понеже не слоих розмарин в бутилката ?
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Като прочетох рецептат и последвалите коментари за нея разбрах,че фурната трябва да се включи студена и постепенно да качва градусите и че трябва да е доста силна за да заври бирата,защото по рецепта от долу трябва да е силна,а отгоре по слаба за да не изгори пилето.Щом нямаш такива опции на печката,включи я на ни-високата степен и пробвай да направиш от фолио подходящо покривало на пилето,такаи бирата може да заври по-бързо и щом почне да облива пилето,махни фолиото,а розмарина не е пречка за кипенето,той се слага за аромат.Това е от мен,дано съм ти помогнала с идеята си.Желая ти успех и пиши,ако си успял/а,ще ми бъде интересно какво е станало.
-
- чирак с черпак
- Мнения: 11
- Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm
Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Моята фурна е малка и не мога да сложа пилето изправено върху бутилка, но пак го правя с бира - слагам го легнало с подправките и малко масло, изливам отгоре бирата, завивам го с фолио и го пека на средно силна фурна(около 180-200 градуса). От време на време махам фолиото и обливам цялото пиле със соса, който се е образувал в тавата(това е много важно, за да ти се получи крехко и сочно месото). Накрая махам фолиото и запичам за около десет минути. Образува се много хубава коричка и пилето е сочно.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
:Vikkttor написа:Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.
Аз имам идея,защо не се откажеш,аз на твое място бих го направила.Виж колежката от горния пост каква хубава рецепта ти е написала,пък то пилето дали ще е на шише право,или легнало в тавата,като го сервираш в чинията никой няма да разбере как е печено,важното да е вкусно,пък и бирата вече и тя е скъпа,така че половината ще използваш за приготвянето на пилето,а другата половина като допълнение към готовото пиле за по добро храносмилане.Послушай ме и прочети какво е написано по горе и няма да имаш ядове.Това е от мен,пък ти си решавай.Сега заради едно пиле нова фурна да си купуваш,не си струва.Успех!!!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Продукти:
1 пиле
1 бира
Масло
Вода
По желание могат да ви трябват още: червен пипер и подправки.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето, след което го осолявате (на вкус, аз не соля). Взимате бирата и преди да я отворите измийте много хубаво шишето с веро (не е фатално, ако етикета не падне). Отваряте бирата (0.500) и изсипвате половината в чаша. Доливате шишето с вода. Взимате една по-голяма тава, слагате шишето в средата на тавата и след това наръгвате пилето върху шишето.
Намажете пилето с масло (колкото искате). Тъй като месото става малко сухо, можете да направите малки “джобчета” в кожата на пилето, където да сложите парценца масло. Ако искате можете да го овсусите с различни подправки, въпрос на вкус.
Слагате тавата във фурната, включвате на 200°С и печете 2 часа. Докато пилето се пече можете 2-3 пъти да го мажете внимателно с още масло (ако имате кулинарна пипета си разтопете предварително масло и обливайте пилето, а ако нямате – режете парче масло и смело с вилицата ))).
Можете да експериментирате с всякаква гарнитура.
Сигурно се питате какво се случва с половината бира, която изсипахме в чаша? Тя ви прави компания докато печете пилето ))
източник http://vladi.telemaniac.com/?p=933
Продукти:
1 цяло пиле
1 бутилка бира*
80 гр масло
сол, червен пипер.
- картофи за гарнитура
Приготвяне:
Пилето измиваме и подсушаваме с домакинска хартия.
Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.
Пъхаме пълната с бира бутилка в пилето от към трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката.
Слагаме изправено в тава с малко мазнина и печем около 1, 5 ч. на 200* С.
Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.
Посоляваме, подправяме на вкус и слагаме около пилето.
*Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.
Една моя приятелка пилето с бира го приготвя като го слага леко легнало........и така си поемало бирата по лесно.............. дано съм била полезна...............
1 пиле
1 бира
Масло
Вода
По желание могат да ви трябват още: червен пипер и подправки.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето, след което го осолявате (на вкус, аз не соля). Взимате бирата и преди да я отворите измийте много хубаво шишето с веро (не е фатално, ако етикета не падне). Отваряте бирата (0.500) и изсипвате половината в чаша. Доливате шишето с вода. Взимате една по-голяма тава, слагате шишето в средата на тавата и след това наръгвате пилето върху шишето.
Намажете пилето с масло (колкото искате). Тъй като месото става малко сухо, можете да направите малки “джобчета” в кожата на пилето, където да сложите парценца масло. Ако искате можете да го овсусите с различни подправки, въпрос на вкус.
Слагате тавата във фурната, включвате на 200°С и печете 2 часа. Докато пилето се пече можете 2-3 пъти да го мажете внимателно с още масло (ако имате кулинарна пипета си разтопете предварително масло и обливайте пилето, а ако нямате – режете парче масло и смело с вилицата ))).
Можете да експериментирате с всякаква гарнитура.
Сигурно се питате какво се случва с половината бира, която изсипахме в чаша? Тя ви прави компания докато печете пилето ))
източник http://vladi.telemaniac.com/?p=933
Продукти:
1 цяло пиле
1 бутилка бира*
80 гр масло
сол, червен пипер.
- картофи за гарнитура
Приготвяне:
Пилето измиваме и подсушаваме с домакинска хартия.
Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.
Пъхаме пълната с бира бутилка в пилето от към трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката.
Слагаме изправено в тава с малко мазнина и печем около 1, 5 ч. на 200* С.
Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.
Посоляваме, подправяме на вкус и слагаме около пилето.
*Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.
Една моя приятелка пилето с бира го приготвя като го слага леко легнало........и така си поемало бирата по лесно.............. дано съм била полезна...............
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
http://193.43.26.11/bg/productions/30/e ... samokovski
на този адрес има видео .........след приготвянето на питката се приготвя петровско пиле:):):)
на този адрес има видео .........след приготвянето на питката се приготвя петровско пиле:):):)