Палачинки,катми или "нещо"друго?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: чет дек 13, 2007 4:04 pm
Палачинки,катми или "нещо"друго?
В някои ТВ програми попадам на тестени изделия,които много приличат на палачинки или катми.Мисля,че те са популярни в Китаи,Япония,Индонезия,Хаваи.Тестото изглежда много тънко,дори прозрачно,сочно и подтливо на прегъване.Запичат се за секунди,оформят се различни "джобове" и се пълнят с плънки и сосове/май в повечето случаи - солени/.Знае ли някой как се казват тези "прелести" и как се приготвят?
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
В Азия са разпространени различни видове плосък хляб. В Индия плоските хлябове се използват заедно с техните силно подправени манджи, докато в останалия азиатски свят по-разпространена гарнитура са оризът и нудълсите.
Има много различни рецепти за приготвяне на плосък хляб, но мисля, че това за което питаш са всъщност оризовите палачинки. Обикновено се приготвят на пара и стават меки, белезникави и прозрачни.
Точно сега не мога да се сетя за рецепта, но ще се опитам да намеря няколко защото е интересно наистина. У нас харесваме плоските хлябове и често си правим от най-лесния вид - брашно, в което се сипва гореща вода и подправки. После го печем на тиган, понякога с плънка и го намазваме с масло - става супер и е разнообразие от обикновения хляб.
Има много различни рецепти за приготвяне на плосък хляб, но мисля, че това за което питаш са всъщност оризовите палачинки. Обикновено се приготвят на пара и стават меки, белезникави и прозрачни.
Точно сега не мога да се сетя за рецепта, но ще се опитам да намеря няколко защото е интересно наистина. У нас харесваме плоските хлябове и често си правим от най-лесния вид - брашно, в което се сипва гореща вода и подправки. После го печем на тиган, понякога с плънка и го намазваме с масло - става супер и е разнообразие от обикновения хляб.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: чет дек 13, 2007 4:04 pm
Благодаря за информацията.Докато четях, се досетих,че наистина тестото е прекалено бяло и може би е оризово.Не съм срещала в магазините оризово брашно,но съм чувала,че може да се приготви от ориз/смлян или пасиран/.Рецептите за арабски питки и "подобни" са супер-наистисна са лесни и удобни,но липсва мекотата и сочнността на това тесто-поне така изглежда на ТВекрана.Очаквам с нетърпение повече подробности.